VALIKKO
18.12.2016 14:38

Joulukalenteri: luukku 18

 

LUUKKU 18: SUUNNITELMAT UUSIKSI

 

En ole pitkään aikaan ollut joulun tienoilla kipeänä. Ainakin siitä täytyy olla useita vuosia, sillä tarkkaa muistikuvaa ei edes ole. Todennäköisesti kyseinen kerta on ollut lapsena tai mietona flunssana joskus vanhempana. Mikä on todella hyvin, kun flunssat eivät tosiaankaan katso sopivaa ajankohtaa kalenterista! Vaikka tässä hivutaan sarkastisesti näitä yksiä suurimmista ongelmista (eli ei, flunssa on oikeasti pieni ongelma), taidan siitä huolimatta avautua vähäsen. Koska kyllähän se harmittaa, jos flunssa iskee joulun tienoilla, vaikka totta kai ymmärrän, että on olemassa suurempiakin ongelmia.

Viimeinen viikko virallista opiskelua tältä vuodelta oli päättymässä. Tällä viikolla oli enää vain harjoitustyön hyväksyntä ohjaajalla ja työn esittely pienryhmässä sekä kaksi tenttiä ja muutama työvuoro ennen pitkää joululomaa. Joululomaa olin jo odottanut pitkään ja  tänä vuonna päätin olla ottamatta siihen toista työtä, jotta saisin oikeasti levättyä taas kevään uusia koitoksia varten. Tässä on kuitenkin tullut työskenneltyä ja opiskeltua vain muutamilla minilomilla ja esimerkiksi viime jouluna toisen työn ansiosta lomaa ehti olla vain nelisen päivää, niin muistelen. Kesällä en ottanut opintoja, mutta tein kahta työtä yhden neljän päivän vapaan pitäen. Päätin, että vaikka rahallisesti olisi ollut järkevä mennä jouluksi jälleen töihin, olisi jossain vaiheessa pakko myös lomailla, sillä kukaan ei jaksa kauaa paahtaa ympäri vuoden ilman oikeaa lomaa. En ainakaan minä.

Olin tietenkin varannut tekemättömiä asioita lomien ensimmäisille päiville: joulusiivous, joulukorttien lähettäminen, lahjojen ostaminen ja parin kurssin viimeistely. Ks. pari kurssia pitivät olla ihan läpihuutojuttuja, joissa ei kauaa nokka tuhisisi, kunhan vain uppoutuisi työhön. Joulunviettoa oli jo suunniteltu ja järjestelyjä sitä varten mietitty. Perjantaina, kun kurkussa alkoi tuntua ikävältä, en ottanut sitä tosissani, sillä eihän nyt täydellisen loman kynnyksellä ennen joulua kukaan voi tulla kipeäksi! Vaan niin siinä kävi, eilen lauantaina olin jo täyttä päätä flunssassa ja pedin pohjalla. Mikä on toisaalta tyypillistä minulle, että kun stressi viimein helpottaa, iskee flunssa.

Jos olisin saanut valita, olisin ottanut sen syksyisen miniflunssan, joka ei edes tuntunut flunssalta: silloin pystyin tekemään kaiken normaalisti, joskin ilman muuta myös pyrin lepäämään. Tämänkertainen flunssa sen sijaan on toista laatua, sillä kurkku on armottoman kipeä: nieleminen sattuu, puhuminen sattuu, yskiminen sattuu ja yskä kumpuaa jostakin syvältä kurkusta. Yöllä heräsin huonoon oloon ja kylmä-kuuma -vaihteluun, mikä minulla enteilee yleensä korkeammaksi nousevaa kuumetta. Kuten olikin ja tässä sitä nyt ollaan, täysin petipotilaana. Puhua en ole juuri yrittänyt, sillä sen sattuessa ja äänen ollessa aika lailla pois pelistä, en ole juuri uskaltanut. Kurssit takkuavat, sillä flunssahorroksessa niihin ei jaksa keskittyä.

Vaikka jouluaattoon on vielä alle viikko aikaa, en usko tämän tason flunssan kanssa tapahtuvan mitään nopeita paranemisia, vaan pikemminkin tämä saattaa olla usean viikon tauti. Angiinasta ei vielä näyttäisi olevan kyse, mutta saattaa olla, että huomenna kipitän nöyränä lääkäriin hakemaan apuja tukalaan oloon. Katsotaan. Yritän päivittää Joulukalenteria parhaani mukaan, mutta välttämättä kaikkia mielessä olleita ideoita en tänä vuonna pääse toteuttamaan, sillä olotila ei oikein salli. Joulusta en enää tiedä, miten ja missä sitä vietetään tai missä välissä tsemppaan itseni joululahjaostoksille. Kenties jopa säästän sen joulun jälkeen, riippuen voinnista.

Toivottavasti kukaan teistä ei tule kipeäksi, vaan saatte nauttia joulusta mahdollisimman terveinä. Vaikka flunssa on pieni murhe, on myös myönnettävä, että harmittaahan se. Näitä viikkoja olen odottanut jo pitkään ja haaveillut joululomasta. Mutta joskus käy nähtävästi näin! Onpahan ainakin pakko levätä, joskin mieluusti lepäisin muulla tavalla, kuin koko päivän horroksessa ollen.

Muistuttaisin vielä blogissani pyörivästä arvonnasta, jonka viimeinen osallistumispäivä on tänään! Linkki arvontaan tästä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.