VALIKKO
21.12.2016 01:13

Joulukalenteri: luukku 20

 

LUUKKU 20: VIIMEHETKEN JOULUKORTIT 

 

Heti alkuun on pakko pahoitella, sillä harmillisesti luukku 20 ehti menemään jo reippaasti seuraavan päivän puolelle. Pahoittelut siitä, yritetään saada huominen luukku ajoissa, niin Joulukalenterin idea säilyy paremmin ja teillekin on iloa luukusta ”pidempään”! Syytän myöhästymisestä joulukortteja. Samaan hengenvetoon muistutan, että 21. päivä eli tänään keskiviikkona on viimeinen päivä lähettää joulukortit, jos ne mielii saada todennäköisemmin perille ennen joulua. Kortit pitää käsittääkseni lähettää keskiviikkona niin, että ne ehtivät sen päivän postilaatikon tyhjennykseen: tarkista siis lähimmän postilaatikkosi tyhjennysaika, jotta tiedät oikean aikataulun.

Olin tietenkin jättänyt koko joulukorttiasian joululomalleni loppulukukauden opiskelukiireiden takia, joten sairastuttuani asia pääsi monimutkistumaan hieman lisää, — ja venymään. Totta kai olin päättänyt tehdä joulukortit tänä vuonna itse ja innoissani selailin täällä Stoorissakin olleita joulukortti-ideoita ja ajattelin tänä vuonna maalata kortteihin pienet kuvat.

Long story short, useiden kikkailujen ja maalieni pigmentteihin pettymisten jälkeen siirryin perinteiseen askarteluversioon toteutustyylissä. Tässä välissä saattoi olla pieni epätoivon hetki, kun löysin jostain korttikätköistäni ainoat uudennäköiset eläinjoulukortit, jotka olisi voinut lähettää esim. silloin, kun olin vielä teini (eli ei tosiaankaan mielestäni enää). Toisinsanoen kun kipeänä ei oikein jaksa lähteä pidemmälle etsimään uusia kortteja, alkoi olla jo pakkokin tehdä omat. Ellei halunnut lähettää niitä eläinkortteja (jotka kyllä mielestäni edelleen ovat söpöt, mutteivät sopivat kaikille vastaanottajille).

Lopulta sain onneksi aikaiseksi kelvolliset joulukortit, joskin tiukille se meni. Korteista tuli oikeastaan kahta versiota, sillä ensimmäisen joulukortin teon jälkeen valkoinen tussi ei halunnutkaan jatkaa nihkeästi tauon jälkeen jatkanutta yhteistyötämme, joten tekstitussiksi pääsi hopeinen. Sydämien päällä ja nuottipaperin ympärillä on lisäksi hilettä, mikä saattaa näkyä huonosti kuvissa.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, etteivät kortit ole ihan lempparini, mutta ainakin ovat sopivasti kotitekoisen näköiset ja simppelit. Lisäksi erityisominaisuutena on korttien soiva ominaisuus, sillä on lähes taattua, että Jouluyö, juhlayö jää päähän soimaan. Ainakin minulla.

Menikö jollakin toisellakin joulukorttien lähettäminen viimetippaan?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.