VALIKKO
21.12.2016 23:25

Joulukalenteri: luukku 21

 

LUUKKU 21: JOULUTUNNELMAA KOTIIN

 

Enää ei ole montaa yötä jouluun, mutta monilla alkaa olla viimeiset joulun valmistelut käsillä. Useille joulun valmisteluun kuuluu se perinteinen joulusiivous kotona joko lattiasta kattoon tai maltillisemmin olennaiset osat. Itse kuulun ehkä enemmän tuohon jälkimmäiseen kategoriaan. Joskin joulusiivouksestakaan ei kannattaisi ottaa stressiä, sillä joulu tulee joka tapauksessa, eikä joka nurkan tarvitse olla välttämättä ojennuksessa. Ainakin allekirjoittaneella on joulusiivous vielä kokonaan tekemättä tämän flunssan takia, mutta vielä ehtii oikein hyvin ennen joulua.

Tämänkertaisessa luukussa tuodaan joulutunnelmaa kotiin pienillä jutuilla. Jos olet samanlainen joulufiilistelijä kuin minä, tässä saattaa tulla mieleisiä ideoita joulukodin luomiseen.

♥ Joulutekstiilit: käsipyyhkeet, jouluiset pussilakanat, jouluverhot, tyynynpäälliset, keittiöpyyhkeet… You name it! On vaikka mitä vaihtoehtoja, joita voi hyödyntää jouluiseen sisustukseen ja tuoda sitä kautta joulutunnelmaa kotiin. Itselleni tärkeäksi ovat muodostuneet mm. joulunpunaiset käsipyyhkeet sekä jouluiset pussilakanat, jotka vaihdetaan 23. päivä. Pieniä juttuja, mutta luovat osaltaan ”erityisyyttä” jouluun. On ihana herätä jouluaattona puhtaista joululakanoista!

♥ Kodin kemikaalit: käsisaippuat, huuhteluaineet, siivousaineet ym. Harva tulee ajatelleeksi, että niitäkin voi parhaimmillaan saada joulun tuoksuisina! Miltä kuulostaisi esimerkiksi piparkakuntuoksuinen tai Polka-karamellitikkujen tuoksuinen käsisaippua? Joulusiivoukseenkin saattaa puolestaan saada uutta intoa, kun kotiin saa samalla jouluista tuoksua. Ja kotihan saa tuoksua joululta ainakin sinne tammikuun loppuun, vai mitä? Näitä vinkkejä en ole vielä tullut kokeilleeksi itse, mutta tänä vuonna aion testata ainakin saippuoita. Yleensä käytän mahdollisimman paljon ympäristöystävällisiä tuotteita, mutta ehkä tässä voin tehdä poikkeuksen! Törmäsin kaupassa juurikin alla olevan kuvan mukaisiin saippuoihin ja mielenkiinto heräsi! Alla olevia saippuoita olen nähnyt lähinnä Citymarketissa ja googlettelun perusteella myös Kärkkäiseltä saattaisi saada.

Kuvahaun tulos haulle gunry pepparkaka

Kuva: http://mykindofchristmas.blogg.se/2014/november/gunry-jultval.html

♥ Joululaulut. On se aika vuodesta, kun voi soittaa ne koskettavimmat nyyhkyballadit, joulunajan kestosuosikit ja uudet tulkinnat. Kannattaa kurkata ainakin Jouluradion tarjonta, jos erityyliset jouluradiot kiinnostavat.

♥ Joululeivonnaiset: pullat, kuivakakut, piparit, joulutortut… Usein leivonnaisista tulee se aito joulun tuoksu!

♥ Tuikkukynttilät. Nyt jos koskaan on se vuodenaika, jolloin saa polttaa kynttilöitä! Tuikut ovat erinomaisia tunnelman luojia kotiin.

♥ Joulukuusi. Tänä vuonna en tiedä vielä, hankimmeko joulukuusta tänne meille, mutta olisi se kyllä ihana. Joulukuusi luo todella paljon tunnelmaa ja kuuluu nimenomaan jouluun hyvin vahvasti. Aito kuusi on aina aito, mutta toisaalta nykyisin myydään myös todella aidon näköisiä muovikuusia, jotka palvelevat vuosikymmeniä. Voi kyllä olla, että pari kappaletta kissoja olisi saman tien kuusen (ja sen koristeiden) kimpussa, kuten Simon´s catin videolla:

Miten te valmistaudutte jouluun tai kuuluuko teidän kotiinne jotain tiettyjä ”jouluelementtejä”?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.