VALIKKO
23.12.2016 23:57

Joulukalenteri: luukku 23

 

LUUKKU 23: HILJENEE, JOULU SAAPUU

 

On aatonaatto-ilta. Kauppojen pihat alkavat tyhjentyä ja ihmiset pakkautuvat autoihinsa isojen ruokakassiensa kanssa ja lähtevät kohti kotia. Mukanaan kaikki tarvittava tai sitten jotain saattoi jäädä. Siitä huolimatta joulu saapuu.

Maa on lumeton, ulkona on pimeää ja jossain pilviverhojen lomassa näkyvät tuikkivat tähdet. ”I´m dreaming of a white Christmas” pilveilee monen ajatuksissa ja monen lapsen mielestä joulu ei tunnukaan ihan samalta ilman lunta. Siitä huolimatta joulu saapuu.

Koti ei ole kaikilla viimeisen päälle valmis joulusiivouksien osalta. Siistiä alkaa olla, mutta ihan kaikkea ei kuitenkaan saatu valmiiksi, mitä piti. Siitä huolimatta joulu saapuu.

Lahjat on ostettu tai ostamatta. Osa lahjoista on juuri niitä, mitä pitikin ja osa jäi kaupan hyllylle, odottamaan parempia vuosia. Osalla lahjat ovat jääneet tarkoituksella kauppaan, koska haaveena on viettää aineetonta joulua. Niin tai näin, siitä huolimatta joulu saapuu.

Seuraavaa päivää varten on nähty vaivaa, kuka enemmän ja kuka vähemmän. Pian valmisteluja ei enää tarvitse tehdä, sillä pian se päivä on käsillä. Osa herää huomenna yltäkylläiseen huomiseen ja osa vaatimattomampaan, mutta silti hyvään huomiseen. Siitä huolimatta joulu saapuu.

Aika tuntuu hidastuvan hidastumistaan kohti huomista. Pian on jouluaatto ja päivä hidastuu, tuskin kuluu ollenkaan ja siltikin kuluu, koko ajan. Osa valvoo odottaen vuorokauden vaihtumista ja osa menee jo nukkumaan. Siitä huolimatta joulu saapuu.

Joulu ei odota ja silti odottaa. Tulee varoittamatta ja silti varoittaen. Sopivaan elämäntilanteeseen tai täysin väärään ajankohtaan. Todistamaan yhteisöllisiä hetkiä tai vierailemaan yksinäisen luona. Siitä huolimatta joulu saapuu ja onneksi se saakin olla joka vuosi erilainen ja erinäköinen. Siinä on myös joulun lohdullisuus: ei ole kriteeristöä, jonka täyttääkseen joulu tapahtuu tai kriteeristöä, millainen joulun tulisi olla. Onneksi, tänäkään vuonna.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.