VALIKKO
9.12.2016 13:27

Joulukalenteri: luukku 9

 

LUUKKU 9: HURMALLA ON ASIAA

”Moi! Nyt nopeasti! Ei ole aikaa paljon!

 

Mamma jätti läppärinsä auki ja mut samaan huoneeseen sen läppärin kanssa! Onneks mä tiesin salasanan, kun aina välillä pyörin ympärillä, kun mamma on koneella. Muka paijauksia kerjäämässä, hah, niinhän se mamma luulee!

Joka tapauksessa tulin tassuttelemaan teille pikaiset tervehdykset, kun totta kai haluatte tietää, mitä mulle kuuluu ja ehkä vähän Nasullekin. Mä olen siis Hurma, ikää n. 8 kuukautta ja asun yhdessä siskoni Nasun kanssa. Mutta ei mennä siihen Nasuun nyt paljoa, kun tää teksti kertoo nyt musta. Oon tällainen pieni kollipoika, tai siis iältäni oon, kun muutenhan mä olen jo oikeissa kollin mitoissa! Painoa löytyy 4,5 kg, kun oon rakenteeltaan vähän isompi. Nasu taas on siro pieni neiti, mikä on kuulemma tyypillistä kilpikonnankirjaville kissoille. Yksi vieras taannoin erehtyi luulemaan meitä eri pentueesta otetuiksi kokoeron takia! Mut niin ei tosissaan ole. Oon vaan kookkaampi rakenteellisesti, mutta hoikka ja jäntevä poika.

Tykkään hirmuisesti ruuasta. Siis hirmuisesti tarkoittaa paljon. Välillä imuroin Nasunkin jättämät ruuat, kun se välillä nirsoilee. Ja välillä murisen, jos saan jotain herkkua, kuten viimeksi (ja nyt saa herkkähermoiset skipata seuraavat kolme sanaa) sain possun sydäntä, slurps! Nasun on paras pysyä kaukana mun herkuista, joskin mamma sitten aina kieltää, kun ruuasta ei kuulemma saa murista. Mun mielestä saa, kun jos se ruoka on mua varten. Tosin en mä ihan kovin usein murise ruuasta. Joskus vaan, jos on tosi herkkua tarjolla.

Ruuan lisäksi tykkään leikkiä Nasun kanssa ja välillä me jahdataan ja vaanitaan toisiamme. Mut ei me toisiamme satuteta, kun sillei leikisti tapellaan ja riehutaan. Ja kun toinen meistä väsyy ni toinen jaksaa leikkiä lisää ja sit taas painitaan. Keinoemot joskus miettiikin, että miten me saataisiin purettua kaikki tämä energia, jos oltaisiin ilman kissakaveria! Nasu on mun paras ystävä ja me viihdytään hyvin yhdessä! Usein nukutaankin lähekkäin tai ainakin pitää vähintäänkin tietää, missä se toinen nukkuu. Ollaan ylipäätään tosi seurallisia ja aina siellä, missä keinoemotkin on.

Nasua on kuljetettu välillä eläinlääkärille ja mua ei ole otettu mukaan, mikä on tosi tylsää. Oon kyllä sit aina mennyt kuljetuskoppaan, jos seuraavaksi vietäisiin mut ja kun osaan niin hienosti mennä koppaan. Mut vielä en oo keksinyt, mikä mulla vois olla vikana. Toisinaan kyllä on herkkunälkä, mutta se kai ei riitä syyksi?

 

Tykkään hirmuisesti myös mm. etsiskellä nameja. Nasu ei ole ihan tajunnut sitä ideaa tai sitten sitä ei hirveästi kiinnosta. Mut mä etsin nameja sit senkin edestä! Nuuskutus vaan käy, kun nuuskin paikkoja yrittäen saada vihiä herkkupalojen olinpaikasta. Muovipusseista tykkään ihan todella paljon, mutta mamma ei anna mun leikkiä niillä kuin korkeintaan valvonnan alaisena hetken. Voivat kuulemma olla vaarallisia. Vaikka mä kyllä olen skarppi kissa, ei muovipussit mua hetkauta!

Tykkään myös meikkisudeista. Poskipunasuti on mun lemppari. Kerran nappasin sudin, kun mamma meikkasi itseään. Oli taas pakko murista Nasulle, kun mulla oli niin hieno saalis! Kanniskelin sitä joka paikkaan ja purin sitä. Tosin sitten taas mamma tuli pilaamaan kaiken ja vei saaliin pois. Totta kai sen jälkeen, kun oli räpsinyt kuvia todistusaineistoksi. Sanonpahan vaan, että jos tuo on mamman kasvatusmetodi, niin paljon on opittavaa. Mut onneksi me ollaan niin ymmärtäväisiä kisuja.

Välillä leikin hurjempaa kuin oonkaan. Oon villikissa, joka vaanii kaikkea liikuvaa ja joka puree kaikkea liikkuvaa myös. Mua saa silloinkin silittää, mutta ei hirveästi, kun eihän villikissat ole kesyjä! Säntäilen joka paikkaan korvat luimussa ja keksin näkymättömiä hiiriä tai annan leluille kyytiä. Mistä puheenollen ollaan hajotettu Nasun kanssa jo kolme lelupalloa ja höyhenhuiskusta on jäljellä enää yksi höyhen.

Mut vaikka riehaannunkin välillä, niin oikeasti oon oikea hellyydenkipeyden ruumiillistuma! Kiehnään keinoemoilta huomiota ja silityksiä ja haluan syliin! Ovelle vastaan tulen vähän verkkaisesti, kun Nasu saa hoitaa sen homman. Sitä paitsi mitäs jättivät yksikseen meidät Nasun kanssa, on siinäkin keinoemot! Mut musta tykätään kovasti ja oon mamman kultapoju, tai niin se mua aina kutsuu, kun toinen keinoemoista ei ole paikalla kuulemassa. Sitten kiehnään ja hurisen onnesta sylissä, enkä aina tiedä, että miten päin olisin, kun tykkään niin paijauksista!

Yksi aamu mamman herätessä mammalla otti sydänalasta, kun näki mut kiipeilemässä keittiön kaapiston päällä aivan katonrajassa asti. Ihan turhaan, kun on tällainen sulava mestarikiipeilijä kyseessä! Mamma aika äkkiä kiipesi tuolin päälle ja nappasi mut syliin ja takaisin maankamaralle. Tajuatteko nyt, kun sanoin, että mamma pilaa aina kaikki kivat jutut?! Myöntää täytyy, että mua tosin vähän jännitti tulla alas, kun en mä yksin uskalla. Illalla mamma katsoi linnanjuhlia, ja näki ikkunaheijastuksen kautta, miten hyppäsin norsunluutornista (meidän raapimapuu) suoraan jääkaapin päälle ja sieltä kauhealla loikalla keittiön kaappien päälle. Mamman piti oikein ottaa kuvakin todisteeksi. Oli sitä mieltä, että antaa mun olla nyt siellä jonkin aikaa, mut toinen keinoemo kävi mut hakemassa alas. Toinen keinoemo oli musta hirmuisen ylpeä, kun olin niin kekseliäs ja rohkea! Ja olinhan mä!

Mamma kirjoittaa teille niin harvoin, että on sen onni, että tulin tuomaan eloa tähän blogiin. Jos mä kirjoittaisin teille ja mulla olis oma blogi, niin todellakin kirjoittaisin usein. Mutta nyt mamma tulee jo takaisin, niin mä joudun rientämään ja mun pitää mennä leikkimään leluhiirellä. Mamma luulee, että oon tehnyt sitä koko ajan, on niitä niin helppo huijata! Nähdään!

Rakkaudella,

Hurma

 

Kommentit

 • Päivi

  Voi että miten ihana teksti 😀 Huomasi heti että oli kissan kirjottama! Näitä lisää 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Heh, kiitos! 😀 Kiva, että tykkäsit! Ja katsotaan, josko saataisiin joskus jatkossakin kissa näppäimistön ääreen kirjoituspuuhiin 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.