VALIKKO
3.6.2016 17:39

Keittoa kesään, kiitos!

IMG_7043_3

Hetki sitten huomasin, etten ole vähään aikaan jakanut teille mitään reseptejä. Tällä viikolla varmaankin juuri helteiden takia on tehnyt mieli syödä välillä jotain kevyempää. Koko viikon on tehnyt mieli kasvissosekeittoa ja tänään heti töistä kauppaan päästyäni oli aineksien hamstraus vuorossa. Koska kyseessä on ainakin omien makuhermojeni mukaan maukas ja täyteläinen keitto, haluan totta kai jakaa reseptin myös teidän kanssanne. Ehkä joku toinenkin innostuu tätä kasvissosekeittoa kokeilemaan!

Reseptin löydät täältä ja se kulkee nimellä Herkullinen kasvissosekeitto.

”Herkullinen kasvissosekeitto:
2 pientä sipulia
1 pieni bataatti
3-4 porkkanaa
2 perunaa
kourallinen kukkakaalia
1/2 Koskenlaskijajuusto
kasvisliemikuutio
pippuria
suolaa

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, kuori ja pilko kaikki kasvikset ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Mausta oman maun mukaan, itse tykkään pienestä potkusta, joten käytän melko paljon pippuria (valko-ja mustapippuria) ja 2 kasviliemikuutiota tähän satsiin. Tällöin ei myöskään tarvitse sitä suolaa erikseen lisätä. Keitä kasvikset kypsiksi, lisää joukkoon puolet Koskenlaskijapaketista (itse käytän normaalisti ihan sitä perus-maustamatonta-laskijaa, mutta kaupan valikoiman puutteessa nyt tarttui kokeiluun uutuus sipuli-ruohosipuli ja oikein hyvin toimi). Kiehauta niin, että juusto sulaa ja lopuksi koko komeus sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sekaisin. Päälle raejuustoa ja eiku nauttimaan! 🙂

Reseptin lähde: Herkullinen kasvissosekeitto, Mitta on täynnä -blogi.

Reseptin löysin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten (joko siitä on niin kauan aikaa!), kun olin kesäasunnossani Jyväskylässä ja silloinen poikaystäväni ja nykyinen mieheni oli tulossa kylään. Teki mieli kasvissosekeittoa ja hetken eri vaihtoehtoja selailtuani päädyin tähän helpolta, mutta maukkaalta kuulostavaan reseptiin. Myös blogitekstin otsikko ”Maailman paras kasvissosekeitto” sopi tällaiselle pohjalaisluonteelle hyvin, mitä sitä turhia nöyristelemään… Pidän reseptistä sen helppouden takia ja toisaalta myös siitä syystä, että siinä on ”ehtaa tavaraa” ja paljon. Resepti on muutenkin ihanan mutkaton: kuoritut ja pilkotut kasvikset kattilaan ja kypsiksi asti, mukaan tuorejuustoa ja mausteita, tehosekoittimeen koko helahoito ja se oli siinä. Mukavan simppeliä ja tulee hyvää. Toki jos tykkää kikkailla, voi laittaa kattilaan ainesosat suunnilleen kypsymisjärjestyksessä, esimerkiksi porkkanat, bataatti, peruna, kukkakaali ja sipuli, riippuen totta kai myös palojen suuruudesta.

Määrällisesti keittoa tulee melkein keskikokoisen kattilan verran, joten periaatteessa reseptiä voi kokeilla myös esimerkiksi puolikkaalla määrällä. Toisaalta reseptin mukaisen määrän mukaan etenemisellä säästyy esimerkiksi bataatinpuolikkailta jääkaapissa, -ellei tykkää käyttää ainesosia muutenkin ruuanlaitossa. Itse kun inhoan vain osittain reseptissä hyödynnettäviä pakkausmääriä, sillä useinmiten se loppuosa jää käyttämättä. Vinkkinä muuten, että jos haluaa keittoonsa hieman lisää kontrastia ja makua, suosittelen lisäämään oman maun mukaan esimerkiksi silputtua persiljaa.

Herkullista kesää!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.