VALIKKO
22.3.2016 19:00

Kettutyttö

IMG_5515_4

Niin siinä sitten kävi, että minusta tuli ”kettutyttö”. Tästä olisi saanut oikein raflaavan ”Minusta tuli kettutyttö” -otsikon, mutta tällä kertaa jätän sen mahdollisuuden käyttämättä. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että olisin tekemässä iskuja kettutarhoille ja päästämässä kettuja vapauteen, vaan viittaus liittyy Fjällraven -merkkiin, jonka logossa komeilee ketun kuva. Kevään takkialennuksia tutkiessani päädyin sovittamaan muutamien takkien jälkeen kuvissa näkyvää yksilöä ja se oli menoa saman tien. Takki tuntui nimittäin todella kotoisalta, melko siistiltä ja kuitenkin sopivan ”erähenkiseltä” tällaiselle puoliksi kaupunkilais- ja puoliksi maalaisjuntille.

Ei auttanut, kuin alkaa laskemaan alennusta ja vaikka tästä kyseisestä takista olikin varsin tuntuva alennus, oli lähtöhinta sen verran korkea, että päätös ei ollut mitenkään helppo. Mieleen tuli varsin osuvasti vuoden takainen hääpukujen sovittelu, kun sovittelureissun jälkeen whatsappailin vielä muutaman kaverini kanssa hääpuvuista: kumpi on parempi? Entäs tämä? Vaikka oma perheeni olikin silloin läsnä sovituksissa, halusin silloin kuulla vielä kaverimielipiteen.

Voin vain kuvitella, miten kaupan vartija on tuskastuneena seurannut liikkeitäni, kun olen raahannut ensin yhtä takkia kahdessa koossa sovituskoppiin, sitten kahdessa värissä ja peilaillut välillä kaupan vaateosaston peilin kautta ja välillä mennyt takkien kanssa sovituskoppiin. Vain tullakseni sieltä pois, koska en enää kehdannut varata sovituskoppia takkien takia, -niitä kun olisi hyvin voinut muuallakin sovittaa. Ja pian taas ryntään sovituskoppiin, koska sieltä saa kavereille paremmat whatsapp -kuvat ja näkee takin paremmin myös takaa. Vain sovittaakseni vielä yhtä takkia, ihan vain koska pitää olla varma siitä, että juuri tämä on se takki, jonka haluan.

IMG_5419_3

Fjällraven (ei maksettu mainos) on alunperin kiinnittänyt huomiota nimenomaan katukuvassa näkyvien reppujensa takia. Ensimmäinen muistikuvani repusta on miltei viiden vuoden takaa, kun kyseinen merkki oli harvinaisempi Suomessa, -tai itse kiinnitin siihen vähemmän huomiota tätä ennen. Nykyisin kärjistetysti reppua näkyy vähän joka toisella ja myös takit tuntuvat olevan melko suosittuja. Vaikka takin käsittääkseni hyvinkin eettinen tuotantotapa oli ehdoton plussa, jouduin puntaroimaan takin ostamista pitkään: haluanko ostaa takin, jonka merkistä tulee itselläni kohta yliannostusreaktio? Loppujen lopuksi päätin satsata kerrankin hyvään alku- tai lopputalven takkiin ja olen kyllä ollut tyytyväinen!

Hieman mietin takin väriä, saattaisiko se ”kulahtaa” jossain vaiheessa ja miten sen saisi värjättyä uudestaan, kun takin sisus on valkoista teddyä? Ystäväni totesikin tähän viisaasti, että toisaalta köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, kuten sanonta kuuluu. Eli ehkä merkkiin voi tässä tapauksessa luottaa ja toisaalta, kertoohan kulunut väri siitäkin, että takkia on ainakin rakastettu ja se on ollut käytössä useasti. Sitä paitsi ainahan voi yrittää reklamoida, jos väri katoaa liian vähästä.

Tulipas paljon asiaa yhdestä vaatekappaleesta! Oletteko te satsanneet kerralla johonkin kalliimpaan?

Kommentit

 • Anniina

  Kiva takki! Mulla Fjällraven ei kyllä merkkinä tule korvista ulos, reput nyt ehkä (mulla on itsellänikin kettureppu) 😀 Vaatteet on sen verran hinnakkaampia, ettei niitä kovin monilla näy. Mulla ei ylipäätään ole mitään kovin kalliita vaatteita, mutta Fjällraven on kyllä sellainen, minkä vaatteita voisi mielellään ostaa 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Haha, meinasin saada slaagin, kun kokeilin ajastaa tekstin julkaisun vasta illalle ja yhtäkkiä äsken kun tulin tarkistamaan ajastusta, tekstissä olikin kommentti 😀 Ihana, kun kommentoit jälleen! Se on ihan totta, että arvokkaamman hinnan takia harvalla tämän merkin takkeja on. Pakko myöntää, että ilman tuntuvaa alennusta olisin itsekin jättänyt takin kauppaan hinnan takia, sillä jo nyt kirpaisi! Mutta on tämä kyllä ihana ja toivottavasti tästä tulee vuosien seuralainen! Ne reput on tosi tyylikkäitä kyllä, en ihmettele senkään puolesta niiden suosiota.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.