VALIKKO
18.7.2016 22:36

Kissavieras

IMG_7995_2

Viime viikon perjantaina meille tosiaan asteli karvainen vieras kylään. Tai kirjaimellisesti oikeastaan se kannettiin kantokopassa, mutta kuitenkin. Reilussa viikossa ehti tottua kissakaveriin jo todella hyvin, vaikka ensimmäiset päivät menivätkin kissalla totutellessa uuteen ympäristöön ja meillä puolestaan totutellessa kissataloutena elämiseen. Ja ne ruuat… Sanotaanko vaikka näin, että niiden suhteen kävi juuri kuten pelkäsin ja jotkut kommentoijatkin veikkailivat eli loppujen lopuksi markettiruoka vei voiton lihapitoisemmista ruuista. Kuinkas muutenkaan. Kissalle oli turha yrittää kertoa, että tämä erikoispöperö kannattaisi nyt oikeasti syödä, koska se oli kallis lihapitoisuudeltaan erittäin hyvä. Kummaksuntaa itsessäni herätti puolestaan se, että mikä voidaan lukea luonnonmukaiseksi ruokavalioksi? Vaikka kotikissa kuuluukin kissaeläimiin, se ei välttämättä luonnossa iskisi kiinni nautaan tai lampaaseen, toisin kuin isommat lajitoverinsa. Mutta se siitä ruoka-asiasta.

Onhan tuo ihana kissa. Aamulla herätessä aikaisin töihin saa unisen kissan aamupuskemiset. Töistä kotiin tullessa on joko onnellisen uninen tai superinnokas kissa vastassa, joskus vaativan ”jätit minut yksin”-maukumisvalituksen saattelemana. Illalla usein mieheni kanssa leikitimme kissaa sen arkkivihollisen eli narunpätkän kanssa ja kissahan riehaantui välillä hyvinkin totiseksi saalistajaksi. Välillä, kun käveli ulkona roskienvientireissulla, näki kissan parvekkeen ikkunalla tummana hahmona tarkkailemassa. Voi sitä hellyyden ja rakkauden määrää, mitä noin pienestä kissasta saakaan irti! Tämä kissa on todella seurallinen ja on lähes aina siellä, missä ihmisetkin ovat. Jos on mahdollisuus päästä syliin kehräämään hiljaista, lähes äänetöntä kehräystä, kissaneiti taatusti hyödyntää tilaisuuden. Ei mikään ihme, että moni enemmän koirista tykkäävä tuttuni on tämän kissan tavattuaan ihastunut siihen totaalisesti. Kissaneiti kun on super kiltti, joskin tietyt rajat se haluaa vetää ja niistä pitää kiinni. Vatsasta ei esimerkiksi saa silittää kuin luottohenkilöt, mikä eroaa paljon koirista. Moni kuvitteleekin hoitokissamme tarjoavan koiran lailla masuaan rapsutettavaksi, vaikka todellisuudessa se useimmiten yrittää viestittää, että haluaa omaa rauhaa ja rapsuttelut riittävät hetkeksi.

Loppujen lopuksi helpolla pääsimme, sillä tämä kissayksilö oli niin helppo hoidettava, kuin kissa vain voi olla. Myönnettäköön, että muutaman kerran kissa kokeili sohvaa raapimisalustana, mutta onneksi sohvaankaan ei tullut siitä mitään jälkiä.

Onko teillä ollut hoitokissaa käymässä ja miten sen kanssa on mennyt?

 

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Minä taidan olla sukulaisteni luottokissanhoitaja. 😀 Mutta kyseisten kissojen arvolle ei sovi matkustelu, joten käyn hoitamassa niitä niiden omassa kotona omistajien poissaollessa. 😉 Ja yksi kissaneiti potee matkapahoinvointia, joten sitä on turha yrittää viedä kotoaan pois…

   0
  • Minna Rajala

   Heh, kissalle arvoistaan hoitoa, kun saa kotona pysyä 😉 Jotkut kissat tykkäävät/ovat ok matkustamisen suhteen, mutta tuntuu siltä, että suurin osa ei tykkää sitten ollenkaan tai ovat juuri matkapahoinvointia helposti potevia. Yritä siinä sitten saada kissa koppaan 😀 Luottokissanhoitajat ovat kyllä kultaakin kalliimpia ja ihannetilanne, että pystyy matkapahoinvointinen kissa jäämään kotiin ja säästyy matkaamiselta! Varmasti kissallekin mukava, kun tuttu hoitaja käy sitä hoitamassa ja saa pysyä mukavasti tutuissa kotimaisemissa 🙂

    0
 • Katri

  Moskovassa jouduttiin useinmiten kesäisin katsomaan isän työkaverin kissan perään n.1-1,5kk ajan. Kissa oli kyllä niin ihana, vaikka jouduttiinki imuroimaan useasti karvojen takia. Nyt viikonloppuisin oon mennyt hoitamaan kaverini koiraa (voi lukea aiheesta blogista) ja niillä on yksi ihana kissa 😀 Koira ja kissa ei tuu nii hyvin toimeen, koska koira on yhä aika ”pentu” iässään ja haluu kissasta leikkikaverii ja kissa pyrkii välttelemään koiraa.

   0
  • Minna Rajala

   Melko pitkä hoitojakso jo tuo, siinä kyllä oppii kissan tavat tuntemaan jo tosi hyvin! Karvat ovat kyllä ikävä riesa, kun niitä pölisee vähän joka paikkaan, vaikka muutoin suht siistejä eläimiä ovatkin. Haha, voin vain kuvitella näiden kahden, koiran ja kissan yhteiseloa! 😀 Koirat ovat niin leikkisiä, eivätkä varmasti voi käsittää, miksei toinen lähde mukaan leikkeihin!

    0
 • AnneTuomo

  Meillä on ollut hoitokissa ja se on meillä aina hoidossa, kun ystävämme sitä tarvitsevat. Hän on todella kiltti luonteeltaan ja tykkää rapsutuksista ja on muuten kuvassa olevan kissan näköinen.

   0
  • Minna Rajala

   Hoitokissat ovat kyllä ihania, kun saa kokea kissanomistajan arkea, muttei samalla sitoutumisella ja vastuulla. Kuulostaa oikein ihanalta kissalta 🙂 Ja sattuipa hyvin, että on samaa näköä meidän hoitokissan kanssa!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.