VALIKKO
20.5.2018 22:47

Kolmen kohdan rento bucket list kesälle: miten aion saada kesästä enemmän irti?

Bucket list on eräänlainen tavoitelistaus, jossa kirjoitetaan ylös tavoitteita esimerkiksi kesälle. Tavoitteet voivat olla erilaisia haaveita ja niitä voi olla useita tai muutamia. Olen joskus nuorempana tehnyt omia tavoitelistauksiani kesälle, mutta huomannut ne myös ahdistaviksi silloin, jos niitä ei olekaan saanut toteutettua. Siksi päätin tehdä pitkästä aikaa tavoitelistan, mutta rennomman version omalla twistillä. Oma tavoitelistani ei sisällä niinkään asioita, joita en ole aiemmin tehnyt, vaan pikemminkin asioita, joita haluan tehdä kesän aikana mahdollisimman paljon. Halusin myös pitää listauksen mahdollisimman lyhyenä, sillä arjen ollessa melko suoristuskeskeinen, haluaa leikkimielisen listauksen pitää rentona.

Kesän rento bucket list

 1. Uida mahdollisimman paljon. Järvessä uiminen on sekä rentouttavaa, palkitsevaa että virkistävääkin. Joskus aluksi kylmältä tuntuvaan järviveteen meneminen hirvittää, mutta kun veteen pääsee, ei sieltä malttaisi lähteä pois.
 2. Rentoutua ottamalla aurinkoa. Auringon ottaminen rentouttaa ja tuntuu luksukselta, koska harvoin siihen on aikaa tai jaksamista. Lämmössä köllöttelemisessä on kuitenkin jotain kiireetöntä ja hyvät eväät, kuten tuoreet mansikat tai raikas vesimeloni, tuovat auringon ottamiseen mukavan lisän.
 3. Ulkoilla mahdollisimman paljon. Luonto on kauneimmillaan ja ilma raikas, sekä täynnä kesäisiä tuoksuja. Täytyy ottaa ilo irti myös siinäkin mielessä, kun kesällä ulkona pärjää kevyellä vaatetuksella.

Teittekö tänä vuonna bucket listiä kesälle tai aiotteko tehdä? Mitä teidän listaanne sisältyy?

Kommentit

 • Teresa

  Mulla ei oo varsinaista listaa, mutta ulkoilla aion mahdollisimman paljon! Ja mennä mökille aina kun mahdollista 🙂 luultavasti toteutuu, koska mun 1,5v rakastaa pihalla hääräämista. Jonain kesänä otan ton uimisen tavoitteeks, ehkä viimestään sitten kun lapsi on senverran vanha että uidaan yhdessä :’D

   0
  • Minna Rajala

   Kuulostaa oikein hyviltä suunnitelmilta! Toivottavasti pääsette mökille 1,5 vuotiaan kanssa 🙂 Heh, hyvä se on jättää tulevillekin kesille jotain odotettavaa uimisen osalta 🙂

    0
 • Inka Monola

  Ulkoilu on myös minulla kesän bucket listillä. Tarkoituksena olisi lähteä vaeltamaan ainakin Helvetinjärvelle ja ulkoilla muutenkin todella paljon. On onnea omistaa myös tuollainen pieni luonnonsuojelualua kilometrin päässä kotoa. Se on niin kaunis 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Onpas kivat suunnitelmat kesälle! Ulkoilu ja vaeltaminen on kyllä mukavaa puuhaa ja kesällä siitä tuntuu saavan vieläkin enemmän irti. Vaude, tuollainen luonnonsuojelualue kuullostaa unelmalta!

    0
 • Elli Leppiniemi

  Rentous on tärkeää bucket listeissä! Mä rakastan tehdä erilaisia listoja, mutta tavoitelistauksissa täytyy välillä muistuttaa itseänikin ottamaan rennosti ja ettei jonkun kohdan toteutumattomuus ole maailman loppu 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Tuo on kyllä niin totta! Mulla kanssa listojen tekeminen on mieluisaa puuhaa ja harmittaa sitten, jos jääkin toteutumatta. Siksi tällä kertaa tälle kesälle on vähän rennompi versio 🙂 Kiitos kivasta kommentistasi!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.