VALIKKO
4.3.2018 23:02

Mitä Hurmalle ja Nasulle kuuluu nyt?

Huomasin hiljattain, että on kulunut pitkä aika siitä, kun olen kissoistamme kirjoittanut blogiin. Oikeastaan Hurman ja Nasun kuulumisia on viimeksi tullut kirjoiteltua viime toukokuussa, kun Hurma sairastui ja joutui hätäleikkaukseen. Tuosta ajasta voit lukea postaukset täältä ja täältä. Hurman sairastuminen ja toipumiseen mennyt aika oli todella raskasta aikaa, eikä siitä tehnyt mieli kirjoittaa ja siten palata niihin tapahtumiin. Kaikesta tuosta ajasta kuitenkin selvittiin ja ehkä voisin asiasta vielä myöhemmin kirjoittaa, nyt kun aikaa on kulunut miltei vuosi ja noihin tapahtumiin palaaminen ei tunnu enää niin pahalta.

Tavallisen ihanaa arkea

Hurmalla ja Nasulla menee oikein mukavasti. Molemmat ovat pian 2-vuotiaita ja siten ovat olleet ihmisten ikään verratessa teini-ikäisiä hyvän aikaa. Persoonaltaan Nasu ja Hurma ovat hyvinkin erilaisia, vaikka samasta pentueesta ovatkin. Hurma on rohkea kiipeilijä – ja seikkailijasielu ja Nasu puolestaan herkkä, sopeutuvainen kissaneiti. Pentuajan vallattomuus ja leikkisyys on vaihtunut pikkuhiljaa aikuismaisempaan käytökseen. Esimerkiksi etenkin Hurma saattaa toisinaan olla ”tiedän, ettei se ole oikea hiiri”-mietteissä, eikä vaivaudu leikkimään, kun pentuna molemmat säntäsivät kaiken liikkuvan lelun perään. Nasu herkemmin innostuu leikkiin, mutta Hurma ei aina innostu.

Hurma on rohkea kiipeilijä – ja seikkailijasielu ja Nasu puolestaan herkkä, sopeutuvainen kissaneiti

Arki koostuuu hyvinkin tavallisista asioista kissojen näkökulmasta nukkumisineen, ruokailuineen, leikkimisineen ja toistensa sekä meidän ihmisten kanssa seurusteluun. Molemmat ovat todella seurallisia kissoja ja hakeutuvat ihmisten seuraan joko päivätorkuille tai tutkimaan ihmisten tekemisiä. Eläinlääkärin ohjeesta molempia kissoja on pyritty solakoittamaan, sillä vaikka eläinlääkärin sanoin ei kotikissan tarvitse olla missinmitoissa, ehkäisee sopiva paino mahdollisia myöhempiä sairauksia. Hurma on kissoistamme ruokaa rakastava ja voisi syödä lähes miten paljon tahansa. Toki Hurmallakin raja tulee vastaan, mutta Hurma syö helposti liikaa ruokaa, kun taas Nasu syö pikemminkin sen verran, mitä tarvitsee ja on nälkä. Olemmekin pyrkineet pitämäään vain sen verran ruokaa tarjolla, kuin kummallekin on riittävää ja ottamaan Nasun ruokajämät pois, ettei Hurma pääse niitä syömään.

”Mitä kissoillenne kuuluu?”

Alaotsikon kaltaista kysymystä kuulen silloin tällöin ja yleensä rehellisen helpottunut vastaus, että: ”hyvää, molemmat on hengissä”. Viime kesän tapahtumat oikeastaan opettivat sen, että huolimatta kissojemme nuoresta iästä, yhtäkkinen sairastuminen tai tapaturma voi hetkessä muuttaa kaiken. Kuten muissakin elämän eri osa-alueissa, joitakin ihmisiä, eläimiä tai elämäntilannetta voi pitää toisinaan liiankin helposti itsestäänselvinä, kunnes niiden menettäminen tai menettämisen mahdollisuus ravistelee hereille. Monella elämän osa-alueella itsestäänselvyyksenä pitämisen suhteen olisi kehitettävää, mutta kissojen kohdalla tuli konkreettisesti opittua, että tavallinen arki ja ylipäätään molempien hengissä oleminen on jo enemmän kuin toivoisi.

Onneksi huolen lisäksi kissoista on myös jatkuvaa iloa ja seuraa, sillä molemmista on tullut tiivis osa arkeamme ja kliseisesti sanottuna vaikeaa enää muistaa aikaa ennen kissojemme tuloa. Olemme myös tyytyväisiä siihen, että saimme hyvin toimeen tulevat kissasisarukset, jotka saavat myös turvaa toisistaan esimerkiksi automatkoilla.

Mitä teidän kissakavereillenne kuuluu?

Kommentit

 • Nimetön Henna

  Voi miten söpöjä he ovat! Kissoista lukee kyllä aina mielellään 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Oi, kiitos paljon! Ovat kyllä söpöjä munkin mielestä, mutta olen toki puolueellinen 😀 Kiva kuulla, että kissajutut kiinnostavat!

    0
 • Sukat hukassa

  Voihan kisukaverit ❤

  Virtuaaliterveiset meidän Aapolta! hänelle kuuluu hyvää, hänestä kyllä huomaa että kevät on tuloillaan. Tyyppi on oikea auringonpalvoja 😀

   0
  • Minna Rajala

   Virtuaaliterveiset myös Aapolle! <3 Se on kyllä melkoinen lottovoitto kissan näkökulmasta, kun pääsee köllöttelemään aurinkoisille paikoille 😀

    0
 • Diiskuneiti

  Voi, että kuinka suloisia katteja 🙂
  Ihana kuulla, että molemmat voivat hyvin. Lisää kissapostauksia! 😀

   0
  • Minna Rajala

   Kiva kuulla, että kissapostaukset ovat mieluisia! Niitä siis lisää tulossa myöhemmin! 🙂 Katit kiittävät kehuista! 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.