VALIKKO
17.4.2016 22:56

Muurame sai Halpa-Hallinsa

IMG_6331_2

Viime torstaina se päivä viimeinkin koitti, sillä Muurame sai viimeinkin oman Halpa-Hallinsa ja Lidlinsä. Jonkinasteisena Halpa-Halli-fanina olin tietenkin myös itse paikan päällä, vaikkakin se tarkoitti muutamaa tuntia pois tenttiin lukemisajastani. Paikan päällä ihmisiä oli paljon, kuten avajaispäivänä osasi odottaakin, mutta ihmispaljoudesta huolimatta kaupassa oli mukavan väljää, sillä sen verran tilava ja tilavilla pääkäytävillä varustettu kauppa on kyseessä. Tutun halpahallimainen kauppa tämäkin yksilö oli ja tutun monipuolinen valikoima aina elektroniikasta elintarvikkeisiin. Varmasti uusi Halpa-Halli ja Lidl helpottavat muuramelaisten arkea, kuten myös esimerkiksi korpilahtelaisia, kun ei aina tarvitse lähteä Keljonkankaalle asti suurempien kauppojen toivossa. Ja onhan Halpa-Halli, jos ei suhteellisen halpa, niin ainakin perushintainen. Halvempiakin juttuja toki on.

IMG_6330_2

Oli hauska myös huomata, miten Muuramessa oli yhtäkkiä suuremmankin kylän tai kaupungin tuntua, kun väkeä riitti! Halpa-Halli ja sen viereen avattu Lidl varmasti tuovat kaivattua eloa keskustaan entisestään. Joskin onhan Muurame virkeä, hyvinvoiva ja kasvava kunta, ei siitä pääse mihinkään. Kauppojen myötä varmasti myös kunnan houkuttelevuus kasvaa lisää. Ulkopaikkakuntalaisia taatusti riittää, sillä sijaitsevathan uudet kaupat aivan Ysitien varrella.

Lidlissä piipahdin myös ja olihan se tyylikas, Suomen ensimmäinen harmaa ja uudella tyylillä stailattu Lidl. Avajaispäiväksi tosin yllättävän vähän asiakkaita siellä oli tai ehkä käyntini valikoitui hiljaisempaan ajankohtaan. Lidl on Jyväskylän seudulla jo sen verran tunnettu ja tuttu, mitä taas Halpa-Halli ei vielä ole ollut.

IMG_6333_2

IMG_6393_2

Mutta palataan vielä takaisin Halpa-Halli-vierailuuni. Aamun suurien jonojen syyksi osa veikkaili ilmaiseksi saatavia parkkikiekkoja. Aina ei siis tarvitse olla ilmainen ämpäri tarjolla, jotta saadaan ihmismassat liikkeelle… Yleisesti ottaen ostoskokemus oli omalla kohdallani oikein myönteinen, mihin paljon vaikuttaa juuri sujuvuus: kuinka hyvin pääsee haluamalleni hyllylle, miten hyvin löydän haluamani tuotteet ja ylipäätään kuinka sujuvasti kaupasta pääsee poistumaan eli miten ripeitä kassat ovat tai vastaavasti kuinka paljon kassoja on auki suhteessa asiakasmäärään

Myös isot parkkialueet hämmästyttivät, sillä en ollut käsittänyt Ysitiellä mennessä, miten laajasta tonttipinta-alasta onkaan kyse. Toki asiaan vaikuttaa se, että parkkitilojen tieltä on muistaakseni purettu muutama rakennus. Avajaisten ja lähestyvän tentin kunniaksi hamstrasin tietenkin irtokarkkipussin matkaan mukaan. Avajaisissa on se hyvä puoli, että irtokarkit ovat suhteellisen tuoreita, jolloin niin maku kuin pehmeyskin on parempi. Välillä on nimittäin käynyt niin, että jonkun karkin kohdalla käsittää, että ”ai, tämän kuuluukin olla pehmeä kovan sijaan!”, kun makeisen pääseekin syömään suhteellisen tuoreena.

Onko joku teistä jo ehtinyt vierailemaan uudessa Halpa-Hallissa ja Lidlissä?

(Kyseessä ei ole sponsoroitu teksti)

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.