VALIKKO
14.8.2016 22:22

My hair

hiukset etu_2

My hair.

Kampaajakäynti tehty ja hiusmallia päivitetty. Suoraan sanottuna eihän tuossa kuontalossa suurta eroa edelliseen malliin ole muuta, kuin se, että malli on palautettu. Suuresta mallinmuutoksesta ei siis loppujen lopuksi ollutkaan kyse ja olen oikeastaan ihan tyytyväinen näin. Tähän tukkaan on jo kokeiltu paljon näitä perinteisiä keinoja (kerroksittain, otsatukka, sivuotsis, hiusten takaosassa nostavia lyhyempiä hiuksia jne.), että olin oikein tyytyväinen simppeliin etuosan keventämiseen ja muutenkin lopputulos oli oikein kiva.

Kampaaja tuli sanoneeksi, että nykyisin on todella harvinaista, että on sekä pitkät hiukset että oma väri päässä. Tai omaväri viime vuoden elokuussa otettuja raitoja lukuunottamatta. Ja tottahan se on, vaikka välillä tulen kaihoisasti ihailleeni toisten värjättyjä hiuksia ja mietittyä, miksei sitä itsekin voisi taas… Mutta ei. Miten tähän pisteeseen onkaan tultu?

Lukioikäisenä parhaimmillaan kävin kampaajalla kolmen kuukauden välein. Minulla oli siihen aikaan vaaleat hiukset, raitoja ja alta tummemmat. Leikattiin kerroksittain, oli otsatukkaa ja niin edelleen. Lukio tuli ja meni, luottokampaaja vaihtoi paikkakuntaa ja en yhtään viihtynyt kampaajan tuolissa. Kampaajakäynnit vaihtuivat markettiväreihin niiden edullisuuden takia ja jossain vaiheessa tukkakin muutti väriä tummaksi. Viihdyin niinkin, vaikka vaalea oli enemmän se minun juttuni. Juurikasvu iski silmään tummaksi värjätyssä tukassa onneksi vähemmän, mitä vaaleassa, mutta värjätä sai silti suhteellisen usein. Jossain vaiheessa, kun lähipiiristäni alkoi kuulua tietoa värjäämisen haitoista eli siitä, mitä kaikkia aineita värjätessä imeytyykään tai saattaa imeytyä päänahkaan ja sitä kautta muualle elimistöön, aloin itsekin miettiä värjäämisen lopettamista.

Suurin syy oli silti oma haluttomuus ylläpitää ainaista värjäämisrumbaa, jossa hetken hiukset näyttävät hyvältä, kunnes se viheliäinen juurikasvu taas pilkistää esiin. Tein ensin värinpoiston ja hiukset muuttivat väriä tummasta ihastuttavaan oranssiin ja vaaleaan. Jonkinaikaa iloisen värisessä tukassa heiluttuani alkoi touhu tympiä: oranssin värin poiskasvattaminenhan kestäisi ikuisuuden ja väri ei ollut yhtään minua, vaan suoraan sanottuna hävetti… Kampaajalle siis mars ja onneksi vaihtoehto löytyi, sillä värjäsimme tukan lähelle omaa väriäni. Tällöin oman värin kasvaminen tapahtuisi lähes huomaamatta tai ainakin pienemmällä kontrastierolla. Olisinpa tajunnut tämän vaihtoehdon olemassaolon heti!

Projektin edetessä kiinnostus omaa hiusväriä kohtaan heräsi. Värjätyn tukan jatkeena kasvoi arvatenkin sitä tummaa maantieharmaata, mutta en menettänyt vielä toivoani. Hiustenvärihän monesti elää muutenkin vuoden mukana, jolloin se kaikista tummin heti esiinpuskeva ei välttämättä ole se ”pysyvä”. Kuten tässä tapauksessa ei onneksi ollut, vaan oma hiusvärini on tummuudesta huolimatta aika eläväinen ja vaalea, etenkin näin kesäaikaan auringon siihen vaikuttaessa. Talvella se on toki usein tummempi, mutta senkin olen oppinut ”kestämään”. Lopputulokseen olen ollut tyytyväinen ja ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että paluuta entiseen ei ole: on niin helppoa elää oman tukanvärin kanssa ja jotenkin se on alkanut tuntua enemmän minulta kuin värjätty tukka. Vaikka rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että haikailen välillä vaalean tukan perään.

Onko muita oman värin kasvattajia/kasvattaneita? Oletteko viihtyneet omalla hiusvärillä, vai kaipaatteko takaisin ”entiseen”?

Kommentit

 • Nimetön Milka

  Täällä ilmoittautuu yksi oman hiusvärin takaisin kasvattaja! Asteittaista muutosta on tehty jo parin vuoden ajan koska hiukset ei kestäis värinpoistoa, ja pirteää ilmettä pidetään yllä kevytsävytteillä ja hoitoaineilla, joissa on pigmenttiä. Oon miettinyt olisko hennavärit vielä parempia kuin kevytsävytteet, kun haluaisin kuitenkin pitää pientä elävyyttä hiuksissa punaisen muodossa?

   0
  • Minna Rajala

   Hei sinäkin! Värinpoiston vältteleminen on viisasta, kuluttaa hiusta kyllä sen verran. Kevytsävytteet ja hoitoaineet on kyllä hyvä vaihtoehto värjäämiselle ja kuitenkin niistä saa sitä kivaa hehkua hiuksiin. Hennaväreistä minulla ei ole kokemusta, joten tuohon en valitettavasti osaa sanoa mitään 🙁

    0
 • Anniina

  Aika samanlaisia kokemuksia tuntuu monella oman värin kasvattaneella olevan! Ainakin mulla. Ihanan helppoa, vaivatonta ja tietää ainakin ettei hiusväristä tule enää myrkkyjä elimistöön. Oma väri oli myös ihan mukava yllätys 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Todellakin! Kyllä se oman värin kasvatus lopulta palkitsee vaivannäön 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.