VALIKKO
12.6.2016 23:06

Ne pienet hetket

häät_rajattu_kimppu

Viikonloppuna pääsimme viettämään rakkaan ystävän ja tämän puolison elämän varmasti yhtä tärkeimmistä päivistä, nimittäin hääpäivää. Omien häiden jälkeen häät ovat tuntuneet vieläkin merkityksellisimmiltä kuin aiemmin, sillä ehkä niiden mukana elää niitä omiakin tunteita ja kokemuksia, joita itsekin kävi omana päivänään läpi. Samalla mielen täyttää syvä onni toisten puolesta, että he ovat löytäneet toisensa ja päättäneet sitoutua yhteiseen elämään. Ihan tavallinen lauantai ja joillekin se on se erityinen, merkityksellinen ja unohtumaton.

Jostain syystä päivä tuntui erityisen merkittävältä itsellekin. Rakas ystävä meni naimisiin ja saimme viettää niin ilon, muistojen, rakkauden kuin onnenkin juhlaa. Ikään kuin päivä olisi hidastunut ja pysähtynyt, sillä oli vain hääpari, me läheiset ystävät ja sukulaiset, kesä, maalaismiljöö ja se hetki. Oli niin kaunista nähdä se onni ja rakkaus hääparin kasvoilla heidän tanssiessaan ensimmäistä häävalssiaan yhdessä. Nähdä avioparin vanhemmat sivussa kyynelehtimässä onnellinen ja ylpeä hymy kasvoillaan, heidän katsoessaan hääparin tunnelmallista tanssia Stellan ”Häävalssi (Sinä vain)”-kappaleen tahdissa.

Tästä elämässä on kyse. Läheisten ja tärkeiden ihmisten kanssa ajan viettämisestä, merkittävistä tapahtumista elämässä, ilojen ja surujen jakamisesta, toisten kohtaamisesta. Totta kai arki on sitä muutakin: on likapyykin pesua, työaamuja, kun ei niin kovin paljon huvittaisi lähteä töihin, raskaita hetkiä, riitoja, epävarmuutta ja aikuisuuden tuomien velvollisuuksien hoitamista ja selvittämistä. Niitäkin, mutta tärkeimpiä hetkiä ovat juuri nämä, jotka saa jakaa rakkaiden kanssa. Olla yhdessä ja tuntea, kun aika pysähtyy.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.