VALIKKO
30.11.2016 17:28

Oodi talvelle

img_9914_2

Long time no see. Blogissa on koko syksyn ollut melko hiljaista. Syynä on ollut opiskelu, työ sekä erinäiset luottamustehtävät, jotka vievät aikaa ja energiaa. Opinnot onneksi tämän lukukauden osalta ovat niin sanotusti pulkassa parin viikon päästä, -tai ainakin toivoa sopii, jos kurssien tentit menevät läpi! Teille on kuitenkin luvassa pientä yllätystä blogin puolella aivan lähipäivinä ja aktiivisempaa postaustahtia on luvassa!

Sitä ennen palataan kuitenkin hetkeksi viikon takaisiin kuviin, kun sade sekä lämpimämpi sää alkoivat nakerruttaa kertynyttä lumipeitettä. Onneksi tällä hetkellä lumitilanne ainakin Tampereella on korjaantunut ja saadaan jälleen nauttia valkoisesta lumikerroksesta sekä valoisista maisemista! Koska talvessa on niin paljon hyviä puolia, päätin listata syitä, miksi rakastaa talvea:

♥ Lumi valaisee (tai heijastaa valoa), eikä maisema tunnu läheskään niin pimeältä.

♥Lumihiutaleet. Kuka tunnustaa pyydystävänsä niitä kielellä talvisin? Minä ainakin ja hetkessä tuntuu kuin olisi saanut palan lapsuudesta takaisin. Tai ainakin sen lapsen mielen.

♥ Pakkaspäivinä lumen narskunta kenkien alla, höyryävä hengitys sekä valkoisiksi jäätyvät ripset. img_9924_2 img_9928_2

♥Joulu. Yksi vuoden kohokohdista monille, joskin ei kaikille. Joulussa tuntuu olevan jotakin erityistä, kun kaikki hetkeksi tuntuvat seisahtuvan ja rauhoittuvan. Vastuut eivät juuri paina ja deadlinet eivät valvota. Jouluna on ”lupa” levätä ja myös pikkuhiljaa alkaa virittäytymään uuteen vuoteen!

♥Jouluherkut: piparit, joulusuklaa, joulutortut, omenalimsa, glögi… Sokerilakon takia en näitä voi tällä hetkellä nauttia ja virittäytyä sitä kautta joulun tuloon. Pian on onneksi ystävätapaaminen, jossa sokerilakko saa olla hetken sivussa ja aion kyllä ainakin osan näistä jouluherkuista nauttia!

♥Talviurheilulajit. Hiihtäminen, laskettelu, luisteleminen… Talvella urheilukavalkadi saa uutta täydennystä talviurheilulajeista. Esimerkiksi hiihtäminen on todella monipuolista liikuntaa! Pitäisiköhän tänä talvena säästää ja hankkia viimein ikiomat sukset, ettei tarvitse aina lainata?

img_9930_2

♥Kauniit maisemat ja huurteiset ikkunat. Vaikka pakkanen paukkuu välillä armottomana ja ulkonakaan ei aina viihdy kylmillä säillä kauaa, ei voi kuin jäädä ihailemaan upeita maisemia ja kauniita kuvioita huurtuneissa ikkunoissa.

♥Talvella lämmöstä tulee uudenlainen arvostuksen kohde: yhtäkkiä osaa arvostaa sisätilojen lämpötilaa, kun pääsee sisälle purevan pakkasen jäljiltä. Lämpö ja pimenevät illat luovat ihan uudenlaista tunnelmaa, jolloin on ihana kietoutua lämpimään vilttiin kuuma juoma kädessä ja villasukat jalassa. Kenties osa ihmisistä pääsee tunnelmoimaan myös takkatulenkin äärelle!

♥Kynttilät. Kun saa oikein luvan kanssa polttaa kynttilöitä ja piristää niillä arkea.

Tuleeko teille vielä jotakin mieleen?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.