VALIKKO
14.5.2017 19:03

Pikku toipilas

Täällä sitä ollaan jälleen kaulurikissan kanssa! Ei olisi viime syksyllä osannut kuvitella, ettei kaulurielämän uusiutuminen olekaan niin kaukana, kuin mitä silloin ajatteli. Pääasia kuitenkin on, että saimme Hurman ehjänä ja elävänä takaisin kotiin. Leikkaus loppui yöllä ja soittivat eläinlääkäristä heti kertoakseen, että leikkaus oli onnistunut. Oli hieno tunne kuulla, että kissa on ylipäätään hengissä.

Aamulla saimme uuden soiton, kun kissan sai hakea kotiin. Raukka oli ollut niin peloissaan eläinlääkärissä, ettei syömisestä tai hiekkalaatikolla käymisestä tullut siellä mitään, joten kotiuttaminen nähtiin seuraavana askeleena. Tosin yhdessä kohdin oli kuulemma saanut hieman vahvempia aineita ja ollut hieman pöllyssä koko kissa. Tällöin jäi hetkeksi kuulemma turhat jännitykset pois ja meidän pienestä arkajalasta kuoriutuikin yhtäkkiä yhtä rohkea ja hellyydenkipeä kissa, kuin mitä katti on kotiväkensä kanssa.

Kohti paranemista

Nyt sitten jatketaan toipumista täällä kotona ja seurataan kissan ruumiintoimintoja ja annetaan erilaisia lääkkeitä sekä vatsaa vahvistavia aineita seuraavat neljä päivää. Toipuminen leikkauksesta vie kokonaisuudessaan kaksi viikkoa, jolloin tikkien pitäisi olla kokonaan sulaneet. Kauluri pitää vielä hankkia pienempi versio, sillä saamamme on liian iso ja katti selviytyy siitä vapauteen viidessä sekunnissa. Haavapukua yritin väsätä myös, mutta se ei oikein minulta luonnistunut ja housun lahkeista loppui ensin sopivan paksu osuus kesken kuin kissalla pituus. Kauluristakaan Hurma ei välitä, mutta jokin suoja on oltava leikkaushaavan takia, ettei kissa pääse sitä nuolemaan ja repimään tikkejä irti.

Hurma sai myös vastaanotolla uuden lempinimen Urma, kun vastaanottovirkailija oli puhelinongelman takia kuullut nimen väärin. Nimi korjattiin tietoihin, mutta Urmana se säilyi hoitohenkilökunnalla ja vääntyi aina Urma Urkkeliksi asti.

Kaikki on siis hyvin, onneksi. En tiedä, kuinka lähellä kuolemaa käytiin, enkä tiedä, haluanko tarkkaan tietääkään. Pääasia on, että paraneminen saa nyt alkaa ja siitä rajasta päästään mahdollisimman kauaksi.

Urma, eikun siis Hurma kiittää kaikkia tsemppaajia!

Kommentit

 • Rosa

  Voisiko sille sopia semmoinen nakinkuori, mitä tyttökissoilla käytetään steriloinnin jälkeen? En kyllä tiedä miten yleinen se on, mutta meille ei edesmenneen neidin kanssa olisi kauluri tullut kuuloonkaan, niin saatiin lekurista semmoinen verkkosukka (:D) johon nainen sujautettiin. Oli muuten kiukkunen kissa kaks viikkoa, mutta eipähän päässyt haavaan käsiksi. Varmaan samanlaisen voisi itsekin rakentaa sukkahousuista tmv?

  Ja ihanaa, että leikkaus meni hyvin! <3

   0
  • Minna Rajala

   Kiitos vinkistä ja kommentista Rosa! Kauluri jäi pois, kun kissa saa sen pois päältään alle 5 sekunnissa ja kireämmälle ei enää uskaltanut laittaa. Haavapuku on ollut öisin käytössä ja se on toiminut suht hyvin onneksi. Vielä kokeillaan toisesta materiaalista pukua, kun tämä nykyinen on hieman hiertänyt. Tai oikeastaan kissa on vaan niin aktiivisesti pyörinyt sen kanssa yrittäessään jumppailla pukua pois 😀 Valjaiden kanssa pysyy päällä onneksi! Ja onneksi tosiaan vain kaksi viikkoa! Lyhyt aika kissan elämässä loppujen lopuksi.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.