VALIKKO
22.1.2017 23:37

Pitsiä ja puuteriunelmia: Suomen häämessut 2017

Kaupallinen yhteistyö: Suomen häämessut

Suomen häämessut kokosi jälleen lauantaina 21.1.2017 Jyväskylän Paviljongin täyteen ihmisiä ja näytteilleasettajia. Näytteilleasettelijoiden tarjonta oli tänä vuonna ilahduttavan monipuolista ja tarjontaa oli lähes kaikesta, mitä häiden suunnitteluun voi kuvitella tarvitsevansa. Palveluita sekä ostettavaa löytyikin aina graafikon ja valokuvaajan palveluista vihkisormuksiin ja hääpukuihin saakka. Ihmisiä oli välillä tungokseen asti: selvästi häämessuille on kysyntää ja tarvettä. Oli ihana uppoutua hetkeksi pehmoiseen hääkuplaan pois arjen melskeestä ja ihastella kauniita hääkuvia, upeita kattauksia, viimeisteltyjä leivonnaisia sekä kauniita pitsisiä hääpukuja.

Tänäkin vuonna kuvasaldo häämessuilta on runsas ja kuvien täytteeksi olen koostanut muutamia poimintoja tämän vuoden trendeistä näiden häämessujen perusteella. Trendien seuraaminen luonnollisesti jakavaa mieltymyksiä, sillä osa haluaa seurata trendejä ja osa mennä ajattomammalla linjalla. Kumpikin on yhtä oikein ja toki väliin mahtuu paljon muitakin vaihtoehtoja. Vaikkei trendejä haluaisikaan suoraan seurata, voi niiden joukosta saada hyviä ideoita tai ne voivat päinvastoin auttaa sulkemaan joitakin vaihtoehtoja pois.

Raakakakkuja ja leivonnaisia myyvä Soma upeannäköisine tarjottavineen.

Jenora Desingin Jenni kertoi graafisen suunnittelun hyödyntämisestä esimerkiksi hääkutsujen kohdalla.

Elias Kahila band oli huikean taitava kaksikko! Sello vääntyi välillä bassoksi ja jalkoihin sai kytkettyä sähkörumpujen äänet.

Hääpuvut

The National Wedding Shown hääpukukattaus oli tänäkin vuonna runsas, mikä ilmenee jo erittäin runsaasta kuvasaldostakin. Tämän vuoden hääpukujen kankaissa oli nähtävissä erityisesti pitsien ja erilaisten koristeluiden kirjoa. Näytöksessä nähdyissä puvuissa oli paljon yksityiskohtia, mutta hääpuvut noudattivat perinteistä totuttua linjaa: yhäkin yleisimmät hääpuvut taitavat olla niitä täyspitkiä ja valkoisia. Useissa puvuissa oli panostettu puvun selkämykseen, joka oli osassa puvuissa hyvinkin yksityiskohtainen ja koristeltu. Laahukset olivat pääasiassa maltillisia muutamaa pidempää ja yhtä pitkää prinsessalaahusta lukuunottamatta. Hihallisia pukuja hääshowssa ei nähty yhden 3/4 hihallisen hääpuvun lisäksi, joskin saattoi sellaisia olla hääpukuja messuilla myyneiden liikkeiden rekeissä.

Valkoisen rinnalle oli tullut vahvasti puuteri, jolloin esimerkiksi kangas saattoi olla puuterinsävyinen ja sen päällä olevat pitsikoristeet luonnonvalkoiset. Puuterisia hääpukuja ei kuitenkaan itse näytöksessä näkynyt, mutta sen sijaan messuilla hääpukuja myyneiden liikkeiden tarjonnassa niitä oli useita. Olin kuullut aiemmin, että tänä vuonna olisi tullut lisäksi pastellinsävyisiä hääpukuja tarjontaan ja näytöksessä olikin muutamia nähtävillä. Räväkämpiä pukuja nähtiin myöskin muutamat: yksi kuvissakin näkyvä prinsessanmallinen, ehkä hieman vanhojentanssimainen turkoosi puku sekä hopeisilla kimaltelevilla koristeilla kirjailtu musta merenneitomallinen puku. Muutoin puvut pitäytyivät totutussa valkoisessa.

Kampaukset & korut

Kampauksista pidin tänä vuonna erityisen paljon: kampaukset olivat ”näyttävän maltillisia”: näyttäviä hääkampauksia, mutta kuitenkin pukuihin sopivia eli ei liikaa kokonaisuudesta silmiin pomppaavia. Kampauksien koristeluissa oli hyödynnetty kukkia ja kukkaköynnöksiä, mitkä sopivat hyvin näytöksen boheemiin tyyliin. Messuilla nähtiin ja kuultiin myös, miten kukkia voi hyödyntää moneen tarkoitukseen aina korvakoruista päivänvarjon koristeluihin saakka. Kukista sai esimerkiksi näyttäviä käsivartta pitkin meneviä koruja tai boheemiin tyyliin sopivia kukkaseppeleitä.

Kampauksissa pääasiassa nähtiin kauniita letteja sekä erilaisia nutturoita. Näytöksen teeman ollessa ”goes boho”, kampaukset oli tehty rennolla, mutta näyttävällä tavalla. Tämä näkyi esimerkiksi siten, että yksittäisiä huolettomia kiharoita oli saatettu jättää kehystämään kasvoja ja kampausta.

Koruissa nähtiin paljon erityisesti helmiä sekä hopeaa. Kultaisia koruja ei itse näytöksessä taidettu nähdä, mutta koruliikkeillä oli varmasti niitäkin tarjolla.

Miesten puvut

Miesten juhlapuvuissa nähtiin pääasiassa käsittääkseni (ja nyt on myönnettävä, että liikutaan itselleni harmaammalla alueella) saketteja, smokkeja ja pukuja. Frakkeja ei näytöksessä taidettu nähdä ollenkaan. Värimaailma oli klassisen tyylikästä pukujen kankaiden osalta, sillä niissä oli pitäydytty aina muodissa olevassa mustassa, minkä lisäksi nähtiin harmaata. Harmaisiin ja mustiin juhlapukuihin oli yhdistelty pääasiassa kultaa, hopeaa tai valkoista esimerkiksi kaula-asusteen tai liivin muodossa. Liivit olivat pääasiassa juhlavan kiiltävää kangasta tai koristeltuja kuvioinneilla. Muutamat hieman persoonallisemmatkin kuosit sekä värit nähtiin kravateissa, juhlapaidoissa sekä ruseteissa, mutta niissäkin kokonaisuus oli sopivan yhteneväinen ja juhlava.

 

Löytyikö juhla-asuista suosikkianne?

Kommentit

 • Jenni

  Voi että kun en ehtinyt huomata sinua messuilla! Upeita kuvia olet napannut, tosi kiva kokonaisuus mielestäni messuista ^_^

   0
  • Minna Rajala

   Kiitos Jenni! Bongasin sut pariin otteeseen messuilla, mutta ensimmäisellä kerralla sulla oli asiakkaita ja toisella mulla alkoi olla kiire arpoa kaverin kanssa, syödäkö vai ei ennen mun junan lähtöä 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.