VALIKKO
13.4.2017 20:20

Second hand -löytöjä

Tällä viikolla pyörähdin kirpputorilla samalla, kun odottelin ystävääni saapuvaksi keskustaan. Kirpputorit, tai ehkä kauniimmin sanottuna second hand-myymälät, ovat siitä jännittäviä, että välillä onnistaa löytää jotain tarpeellista ja välillä ei ollenkaan. En ole pitkään aikaan tullut ostaneeksi kirpputoreilta mitään juuri siitä syystä, etten ole mitään mieluisaa löytänyt ja pyrin välttämään kirpputorihuumaa: tiedättekö sen huuman, kun jonkun ”ihan kiva”-tuotteen saattaa napata ostoskoriin vain siksi, että se oli halpa? Been there done that.

Tällä kertaa minua onnisti ja löysin konjakinruskeat avokkaat sekä tummansinisen mekon. Oikeastaan kenkien löytäminen johti siihen, että kiinnostuin kiertelemään lisää ja löysin vielä mekonkin. Hetken arvoin mekon ottamista, sillä tällä hetkellä yritän nimenomaan karsia vaatemäärääni vaatekaapissa. Mekko päätyi lopulta mukaan, sillä en juuri omista puolijuhlakäyttöön muunneltavissa olevaa arkimekkoa ja tätä mekkoa miettiessäni minulla oli heti mielessä pari tulevaa tilaisuutta, jonne mekko on sopiva.

Kangas on melko arkisen oloista ja tummansininen on hieman haaleampi, mitä kuvissa, ja siksi mekko sopii niin arkeen kuin puolijuhlaviinkin tilaisuuksiin ja tilanteisiin pienellä muuntelulla. Arkisista elementeistä huolimatta hiuksiin ja asusteisiin panostamalla mekosta saa varmasti puolijuhlavan. Mekko on myös sopivan ajaton värinsä ja mallinsa puolesta. Suosinkin nykyisin mahdollisimman paljon klassisia vaatteita, sillä ne kestävät usein myös aikaa, eivätkä mene samalla tavalla ns. pois muodista, mitä esimerkiksi osa printtikuvioista tai tietyt trendit saattavat tehdä.

Mekossa on selkäpuolella kultaisen värinen vetoketju, joka on mielestäni kiva yksityiskohta ja tuo klassiseen mekkoon hieman rouheutta. Mekon materiaali on melko raskasta, mikä toisaalta mahdollistaa myös sen, että mekko laskeutuu todella tasaisesti ollen samalla armollinen kropalle.

Kengät ovat Espritin konjakinruskeat avokkaat ja niiden kunto oli ostettaessa uudenveroinen: pohjat näyttivät käyttämättömiltä ja muutenkin käytönjälkiä niistä ei löytynyt. Selvyyteen en päässyt siitä, että ovatko kengät tekonahkaa vai oikeaa, mutta veikkaisin tekonahkaa.

Kenkiin ihastuin totaalisesti, joskin niistä huomasin yhden ikävän piirteen vasta kotona sovitellessani ilman tavallista sukkaa. Kengät nimittäin hiertävät takaa jo lyhyessä testissä ilman paksumpia sukkia. Tämä sai myös osaltaan arvailemaan, onko se ollut syynä kenkien iskemättömään ulkomuotoon: olisiko edellisellä omistajalla kengät jääneet käyttämättä niiden hiertämisen takia? Tosi harmi, sillä kengistä tykkään todella paljon ja konjakinruskeasta pidän ruskean sävyistä eniten. Huonosti istuvia kenkiä en oikein siedä ja yritän sellaisten ostamista välttää viimeiseen asti. Tällä kertaa paksu sukka kuitenkin suojasi sen verran, etten takaosan kaiherrusta huomannut. Ehkä nämä toimisivat esimerkiksi paksujen talvisukkahousujen kanssa sisäkenkinä? Täytyy yrittää keksiä keino, jolla kengät saisi käyttöön myös kesällä. Toivottavasti kenkien sisäänajo auttaa hieman.

Jos sinulla on hyviä vinkkejä siihen, kuinka estää kenkiä hiertämästä, voi kommentteihin vinkata. Olisi ihana saada kengät käyttöön kesällä!

Oletteko tehneet second hand tai tuttavallisemmin kirppislöytöjä viimeaikoina?

Kommentit

 • Nimetön Liisa

  hei!
  -vie kengät suutarille. hän voi pehmittää hiertävää kohtaa esim. venyttämällä
  – itsekin voit yrittää kostuttamalla kantaa hiukan ja venyttämällä esim. jalassa tosi paksun sukan kanssa tai takomalla kantaa sileällä puupalikalla ( esim. kaulin ) toista puuta vasten
  – on tosi kauniit kengät, toivottavasti näistä vinkeistä on apua että saat käyttöön

   0
 • Cia

  Mä käytän monesti hiertävissä kengissä ihoteippiä tai jopa laastareita! Laitan siis teippiä kenkään niihin pahimmin hiertäviin kohtiin eli yleensä saumoihin. Ei ne mikään tyylikkäimmän näköinen viritys ole, mutta eivät käytössä oikeastaan edes näy 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Hyvä ja omaperäinen vinkki, kiitos 🙂 Pitääpä kokeilla, jos takaosien pehmittämisestä ei ole apua 🙂

    0
 • Jenna

  Aivan ihanat kengät lähtenyt matkaan! 🙂
  Tykkään itse kanssa käydä tosi paljon kirppareilla ja sieltä kyllä suurin osa vaatteista on, koska kirppareilta löytyy usein uniikkeja ja siistejä vaatteita ja retkuista voi myös tuunata jotain itselle mieleistä. 🙂

   0
  • Minna Rajala

   On kyllä ihanat, nyt onnisti! Kirpputorit ovat tosiaan välillä oikeita aarreaittoja! Edullisia vielä, niin uskaltaa kokeilla tuunailuakin.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.