VALIKKO
22.3.2016 10:10

Sivellin-ihastus

IMG_5396_4 IMG_5399_2 IMG_5402_2

Käytin pitkään meikkivoiteen levittämisessä meikkisientä. Sillä levittyi paremmin kuin sormin ja tuntui mukavan pehmeältä kasvoilla. Lisäksi pidin meikkisieniä melko hygieenisina, pesinhän niitä usein. Tiedostin toki, että meikkisienen sanottiin imevän meikkivoidetta itseensä, mutta koska tämäkin piti päästä toteamaan itse, en varoituksia taannoin kuunnellut. Kiinnitin yhdessä vaiheessa kuitenkin huomiota meikkivoiteen kulutuksen määrään, sitä kun oli hujahtanut huomattavasti nopeammassa tahdissa, kuin ennen meikkisienien käyttöönottoa.

Jokin aika sitten törmäsin netissä pyöriessäni aika hienoon alennukseen, jossa kaupan päällisiksi sai valita minkä tahansa tuotteen ilmaiseksi. Aika hieno tarjous vai mitä? En siis kauaa aikaillut tilaukseni kanssa, etenkin kun tarvetta oli muutamalle muullekin tuotteelle. Ilmaiseksi tuotteeksi valitsin tottakai ostoskorini kalleimmat tuotteet eli meikkisiveltimet. Ajattelin, että kokeillaan nyt, millainen ero näissä on verrattuna meikkisieniin.

Meikkisivellin tuntui ihanan pehmeiltä kasvoilla ja muutkin meikin osat aina luomivärin levittämisestä poskipunaan onnistui muilla siveltimillä. Ero meikkivoiteen määrään oli myös huima: ensimmäisellä kerralla annostelin siveltimen päälle totutun määrän meikkivoidetta ja täytyy sanoa, että en tiedä, mihin kohtaan kasvoja sitä olisi enää levittänyt, kun määrä oli selvästi liian suuri. Joten ehkä tässä on viimein avain myös meikkivoiteen pidempikestoisuuteen?

Siveltimet olen pessyt joka kerta käytön jälkeen ja ne kulkevat kivasti kotelossa meikkipussin sijaan ja pysyvät siellä paremmassa ojennuksessa kuin muiden meikkien seassa. Uskon näiden siveltimien säilyvän hyvänä vuosia, mikä on jo sinänsään ero meikkisieniin. Sieniä kun joutuu heittelemään roskikseen hygieniasyistä aina silloin tällöin, sillä vaikka niitä kuinka pesi, väri ei aina täysin lähtenyt niistä. Tosin itse vaihdoin meikkisienet todella harvoin, mutta kuitenkin. Siinäkin mielessä uskon meikkisiveltimien olevan ekologisempi vaihtoehto. Toisaalta vastuullinen kuluttaja olisi selvittänyt siveltimien karvan ennen ostoa, mitä en itse alekiireessä lähtenyt tekemään.

Jälki on myös tasaista siveltimillä levitettäessä, tasaisempaa kuin monesti sormella levittäessä. Sieneen en juurikaan huomannut eroa levittymisessä, joskin siveltimellä tuntui helpommalta käydä koko kasvot läpi jostain syystä. Eroa hehkutettuun Beauty Blenderiin en sen sijaan tiedä, päihittääkö se siveltimet mennen tullen vai onko sekin meikkivoidesyöppö? Jos jollakin on kokemuksia näiden kahden erosta, kuulisin mielelläni kommenttiboksin puolella.

Käytätkö mielummin meikkisientä vai sivellintä? Vai levitätkö jollain muulla välineellä meikkivoiteen?

 

Kommentit

 • Anniina

  Mä olen levittänyt sienellä ja sitä aiemmin sormilla, mutta tää sai kyllä kiinnostumaan kokeilemaan siveltimiä 🙂 Se on totta että sieni imee ihan älyttömästi sitä meikkivoidetta! Eikä niitä saa ihan kunnolla pestyä. Mulla on sellainen feikki beauty blender 😀 En kyllä osaa sanoa siitä juuta enkä jaata, mun mielestä se on ihan tavallinen meikkisieni mutta pisaran muodossa. En tiedä onko se ”oikea” sitten jotenkin parempi.

   0
  • Minna Rajala

   Eikös se aito Beauty blender pidä kastella ennen meikin levittämistä? En tiedä siitä juuri muuta, moni tosin kehunut sillä meikin levittämistä. Suosittelen ainakin testaamaan meikkisivellintä, toki se voi olla myös makukysymys, kummasta tykkää enemmän. Siveltimissäkin on eroja, jotkut on karheampia ja jotkut pehmeitä. Itse tykkään juuri pehmeästä, kun se on mukavan hellävarainen kasvoilla.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.