VALIKKO
17.11.2016 00:09

Sokerilakko jouluun asti: who´s in?

_2

Eräs ystävistäni on leikkisästi sanottuna friend in crime (kai tuon sanonnan voi vääntää noinkin?). Vähän väliä keksimme jotain haastetta toisillemme ja yleensä ne haasteet liittyvät jollain tapaa herkuttomuuteen. Niinpä muutama päivä sitten, kun sain ystävältäni uuden haasteen vastaan, en voinut olla siihen tarttumatta. Sokerilakko jouluun asti. Tällä kertaa kyse on kuitenkin hyvinkin inhimillisestä haasteesta, nimittäin herkkujen sokerit ovat ainoastaan kiellettyä. Ei siis tarvitse vahdata mehu- tai jogurttipurkin kylkeä sokerimäärän osalta. Vaikka totta on, että edellä mainituissa tuotteissa sokereita on enemmän kuin tarpeeksi, toimii haasteessa pikemminkin motto jos se ei ole sinulle herkkua, anna mennä. Esimerkiksi jogurtti voi olla oiva välipala ja sellaisenaan pieni osa päivän syömisistä. Tärkeämpää on karsia niitä ns. turhia sokereita ja miksei sitä voisi laajentaa myös sinne mehu- ja jogurttiosastolle halutessaan. Itselleni riittää tämä löyhempi säännöstö.

Tiukkapipoja ei tässä haasteessa siis olla. Lisäksi haaste sisältää kivan pienen myönnytyksen, sillä sovittaessa voi hyvin pitää vapaapäivän lakosta. Tämä kuitenkin edellyttää, että taustalla on todellinen syy ”tekee vain mieli” -sijaan. Jos esimerkiksi se oma kaveriporukka kokoontuu kerran puolessa vuodessa, olisi aika kurja kieltäytyä tarjottavista, jos ne ovat osa tapaamisen ydintä. Toki osa ihmisistä elää niin ja se on heille ok, mutta itse tykkään hieman vapaammasta syömisestä, etenkin erityispäivinä. Erityispäivät myös takaavat sen, että joulun odotuksesta ei tule tylsää ilman siihen kuuluvia pipareita glögin seurana.

Ketkä siis lähtevät mukaan haasteeseen? Kukin voi itse määritellä, mitkä ne omat sokeriset herkut ovat, joista kieltäytyy. Esimerkiksi minulla tämä koskee karkkeja ja makeita leivonnaisia. Sen sijaan esimerkiksi hedelmät ja marjat ovat sallittuja. Jos sen sijaan haluaa tehdä haastavemmalla versiolla, voi sokerin määrää vähentää huomattavasti karsimalla juurikin piilosokereita ja sokeristen herkkujen määrää. Mukavuus tulee tässä haasteessa juuri siinä, että saat itse määritellä, mitkä ovat pelisäännöt. Mukavinta tietysti on, jos saa ystävän mukaan haasteeseen, mutta varmasti haaste onnistuu yksinkin.

Aikaa jouluun asti. Kääntöpuolena toki joulujuttujen väheneminen syömisen muodossa, mutta itse aion mutustella perinteisen suklaakalenterin sisältöä sitten aattona!

Loppukevennyksenä ”Behind the scenes”-materiaalia: kuvituskuvaa kuvatessa oli pari innokasta ”assistenttia” seuraamassa puuhia. Todistusaineistoon pääsi assareista toinen.

img_9953

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.