VALIKKO
6.3.2016 19:57

Studioyleisönä Yle Battlessa

IMG_4840_2 IMG_4843_2 battle2

Kaksi ylintä kuvaa otettu studiolta ennen lähetystä ja alin kuva kuvakaappauksena Yle Areenasta

Torstai-iltana suuntasimme pienen porukan kanssa kohti Tampereen Mediapolista ja Yle Battlen kuvauksia. Ei tiedetty, mitä odottaa, lähinnä, että ollaan osa studioyleisöä ja aiheena on ”Pitäisikö kirkon erityisasema purkaa?”. Väittelemässä oli pappi Marjaana Toiviainen ja vapaa-ajattelija Petri Karisma. Kurkatkaapas ohjelma Ylen Areenasta, oli nimittäin todella mielenkiintoinen väittely kyseessä (ja mainittakoon, että tämä ei ole maksettu mainos)! A2-illoista ainakin itselläni on jäänyt huono maku suuhun ja sen myötä jännitin, missä hengessä tämän ohjelman väittely käytäisiin. Mutta ei, tässä oltiin oivallettu jotain todella tärkeää hyvästä keskustelun hengestä: molemmat vastapuolet kunnioittivat toisiaan huolimatta eriävistä mielipiteistä, toisen päälle ei juuri puhuttu ja juontajakin piti hyvin langat käsissään ja ylipäätään keskustelun napakkana. Tällaista lisää!

Studioyleisönä oli mielenkiintoisa olla. Jännittyneisyys nousi aluksi, sillä kuulimme vasta illan alussa ohjelman tulevan suorana lähetyksenä, tämä tieto kun ei ollut tavoittanut osaa meistä. Lisäksi olin itse kuvitellut istuvani jossain hämyisessä katsomossa, joten lavalla seisominen tuli myös yllätyksenä. Turha jännitys kuitenkin katosi, sillä meitä yleisössä ”lämmiteltiin” hauskoilla improvisaatio-jutuilla. Pelkäsin pönöttäneeni koko ohjelman ajan tyhmän näköisenä yleisössä, mutta loppujen lopuksi meitä kuvattiin todella vähän. Kai olisi pitänyt tehdä se klassinen eli kaivaa nenää tai jotain yhtä hölmöä suorassa lähetyksessä, – ohjaajan mukaan kuulemma taatusti silloin päätyy kameran kuvattavaksi vahingossa. Kokonaisuutena hauska ja hieno kokemus, sillä oli hienoa päästä näkemään ohjelman lavasteet ja päästä näkemään ohjelman tekoa ainakin tuon illan verran.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.