VALIKKO
31.12.2016 16:18

#throwback to year 2016

Kuva: Teemu Rajala

Tammikuu

Stoorin blogiportaali starttasi käyntiin ja myös oma blogini aloitti taipaleensa. Kirjoitin mm. Kohti hääpäivää -vinkkisarjaa, joka oli suosittu häävinkkejä sisältävä sarja ja kirvoitti omia muistoja häätaipaleelta. Lisäksi testasin itsetehtyjä makukaakaoita ja vierailin Jyväskylän häämessuilla, vaikka omat hääni olivatkin jo takana päin. Vierailin myös hyvän ystäväni luona Hämeenlinnassa syntymäpäiväkahveilla extempore ja oli kyllä mieleenpainuva reissu!

Tammikuussa alkoi myös yliopistotaipaleeni Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteen parissa ja fiilistelin yliopistoelämää, kun kaikki oli niin jännittävää ja uutta. Jännitin, miten saisin soviteltua kahden paikkakunnan menot, opiskelun ja työn, toistensa kanssa, mutta onneksi ainakin kevät sujui ongelmitta ja opiskelut lähtivät hyvin käyntiin motivoitunein mielin.

 

Helmikuu

Helmikuussa innostuin kirjoittamaan omista henkilökohtaisista tavoitteistani vuodelle 2016, minkä tuloksista on tulossa erillistä postausta vuoden vaihteen jälkeen. Kävin ensimmäistä kertaa moottoripyörämessuilla Helsingissä mieheni kanssa, kirjoitin taannoisesta silmäleikkauksestani ja kerroin hieman lisää itsestäni viiden faktan verran.

Helmikuussa alkoi olla jo opiskelut hyvin käynnissä ja ensimmäiset tentitkin tuli tehtyä: osa paremmin ja osa huonommin.  Yliopisto-opiskelu ei tosin ollutkaan niin helppoa, mitä kuvittelin ja ensimmäiset takapakit tulivatkin siltä saralta. Elämässä ei tapahtunut juuri sen kummempaa: töitä, opiskelua, blogia ja kotiarkea. Haaveilin tilavammasta asunnosta ja yhtä kävinkin katsomassa meille, mutta siihen emme lopulta tarttuneet.

Maaliskuu

Maaliskuussa viimein tärppäsi asunnon suhteen ja kävimmekin ystävämme kanssa katsomassa nykyistä asuntoamme. Ihastuimme asuntoon, sen väljyyteen ja huokeaan vuokrahintaan suhteessa neliömäärään ja lopulta saimme asunnon meille. Muuttaminen nykyiseen asuntoomme oli yksi parhaimmista päätöksistämme, sillä elämänlaatu on parantunut huimasti monessa suhteessa omiin tarpeisiimme.

Maaliskuussa pääsin osaksi studioyleisöä Yle Battleen ja sijoitin kalliimpaan, joskin alessa olleeseen Fjällraven-takkiin. Mikä on yhäkin yksi suosikkitakeistani ja älyttömän lämmin! Silloin kirpaisi, mutta on kyllä ollut hintansa arvoinen takki. Kirjoitin myös löytämistäni hyvistä meikkisiveltimistä, jotka tuntuivat vaikuttavan meikkaamiseen huomattavasti. Yllätyin, miten paljon vähemmän meikkivoidetta kuluikaan meikkisiveltimellä levitettäessä, kuin esimerkiksi meikkisienellä levitettäessä. Vierailin myös hyvän ystäväni luona Lahdessa ja kävimme laskettelemassa talven ensimmäistä ja viimeistä kertaa Messilässä.

Otin osaa myös Liebster Award-blogihaasteeseen ja paljastin mm. lapsuuden haaveammattini Halpa-Hallin myyjänä. Mikä sai aikaan naurunpurskahduksia myös taannoisella ruotsin kurssillani (tosin eräs kertoi lapsensa halunneen isona poliisikoiraksi, joten sitäkin taustaa vasten minulla ainakin oli realistiset tulevaisuudenkuvat). Opiskelujen suhteen oli hektinen kuukausi ja ramppasinkin Jyväskylässä parhaimmillaan kolmesti viikossa.

Huhtikuu

Huhtikuu oli blogin puolella hiljainen kuukausi ja silloin sain blogin puolelle tekstiä Muuramen uudesta Halpa-Hallista sekä kerroin omista kuulumisistani. Huhtikuussa kävin mm. Tukholman reissulla ”järjestöporukan” kanssa, luin tentteihin sekä muutimme viimeinkin uuteen kotiimme ja siivosimme vanhaa vuokra-asuntoamme. Lisäksi juhlimme ystäväni valmistujaisia. Huhtikuu menikin pitkälti muutto- ja opiskelupuuhissa.

Toukokuu

Toukokuussa kirjoitinkin kahden paikkakunnan haasteista silloin, kun yhdistää työn ja opiskelun eri paikkakunnilla. Reissaaminen alkoi jo väsyttää, mutta onneksi toukokuussa luentoja ei ollut enää montaa viikkoa: keväästä oli siis selviydytty! Vietimme ikimuistoisen mökkiviikonlopun ystäväporukkamme kanssa ja juhlimme samalla ystäväni polttareita. Suoritin tenttejä ja aloitin kesätyöt ja tein välillä yli 9h työpäiviä sekä höpöttelin blogin puolella kesäfiiliksestäni. Kirjoitin myös syvällisemmän tekstin unelmista näkökulmalla ”Kuka määrittelee, mihin pystyt?”.

Ihmettelin helpompaa elämääni opiskelujen jäätyä tauolle sekä näin muutamia ystäviäni ja pidin kirpputoripöytää onnistuneesti. Myöhemmin kirppistulos ei ollutkaan niin hyvä, mutta aina ei voi onnistua!

Kesäkuu

Tein vuoden 2016 omista tavoitteistani pohdiskelevan ”väliaikakatsauksen” sekä kävimme ystäväni kanssa nauttimassa upeista maisemista Tampereen yllä Näsineulassa. Teimme myös klassikon eli ajoimme avoautolla auringonlaskua kohti, varmasti yksi hienoimmista illoista koko kesältä. Aloitin pienimuotoisen postaussarjan kirpputorivaatelöydöistä ja tein kahta työtä koko kesäkuun. Silti nautin suunnattomasti, sillä töiden jälkeen oli sitä oikeaa vapaa-aikaa, jota ei tarvinnut käyttää opiskelemiseen!

Heinäkuu

Kokeilin kehittelemääni jäisen pehmeää appelsiini-banaani -smoothieta ja kävimme uuden ystäväni kanssa Tammerfesteilla fiilistelemässä Sannia, Apulantaa, Kaija Koota ja Cheekiä. Kirjoitin myös ”kissanruokahuijauksesta” liittyen kissanruoissa oleviin viljoihin ja sokereihin, jotka eivät ole kovinkaan sopivia kissan ruokavalioon. Saimme myös vierailulle kotiimme erään toivotun kissavieraan. Toisen työn jäädessä kesätauolle keskityin vain toiseen työhön ja keräsin säästöjä syksyä varten. Heinäkuun muistan melko raskaana töiden puolesta (tein fyysistä työtä) ja usein työpäivän jälkeen ei jaksanutkaan mitään erikoista tehdä.

Elokuu

Elokuussa olin hyvin aktiivinen blogin puolella ja tekstejä kirjoitin peräti yhdeksän. Kirjoitin mm. ”Saako sairastaa?”-tekstin oman flunssani kirvoittamana ja vietimme mieheni kanssa ensimmäistä hääpäiväämme ja kävimme syömässä vuosipäivälounaan. Kirjoitin myös ajanhallintaan liittyen blogipostauksen ja seurasin tiiviisti kenttäratsastuksen olympiakisoja ja Elmo Jankarin pärjäämistä niissä. Ystäväni kävi kylässä ja kävimme juoksemassa Color Obstacle Rushin Tampereella. Kirjoittelinkin kyseisen tapahtuman plussista ja miinuksista sekä kävin leikkauttamassa tukkaani (muka)uuteen kuosiin eli täsmälleen samaan kuin aiemminkin. Elokuussa teimme myös mieheni kanssa pienen neljän päivän lomareissun kotimaassa, mikä olikin ainoa lomani koko kesänä, mutta sitäkin virkistävämpi.

Syyskuu

Syyskuussa meille muutti kissakaksikko ja enää olisi vaikeaa kuvitella elämää ilmankaan. Tein myös yhteistyöpostauksen VAI-KØ Clothingin kanssa ihastuttuani heidän lämpimiin ja eettisiin pipoihinsa. Opiskelut alkoivat ja myös lyhyen yliopistohistoriani vaikein kurssi alkoi. Kurssista tulikin oikea ”piikki lihassa” -kurssi, sillä se oli kaukana omista mielenkiinnon kohteistani ja vei vapaa-ajastani leijonan osan. Pakko kai se on myöntää, että kyseinen kurssi varjosti koko syksyäni ja tuotti hankaluuksia ihan liikaa. Vaikea uskoa, että yksi kurssi pystyy tuollaiseen, mutta niin siinä vain kävi. Koko syksy menikin aivan kuin sumussa ja suoraan sanottuna moniakaan juttuja en syksystä enää muista.

Kerrytin myös univelkaa, sillä useat yöt menivät osittain koodatessa epätoivoisesti. Kurssi myös väsytti, sillä huolimatta lukuisista siihen käyttämistäni tunneista, se ei tuntunut tuovan minkäänlaista palkintoa tai mielihyvää, vaan pikemminkin uusia epäonnistumisia toistensa perään. Muut kurssit menivät jotenkin siinä sivussa, osa ei ollenkaan. Varmasti käytin myös vääriä opiskelutekniikoita ja turhaan ”jumitin” tehtäviin. Apua olisi toki ollut saatavilla, mutta työpäivillekin oli jätettävä tilaa ja parin tunnin takia kynnys kuuden tunnin matkustamiseen oli suuri. Kylläpäs nyt selittelen! Noh, uusinnassa nähdään vielä tämän kurssin kanssa tammikuussa.

Lokakuu

Lokakuussa kerroinkin alkaneesta motivaatiopulasta, joka valitettavasti jatkui koko lukukauden: aloin olla jo totaalisen loppu em. kurssin suhteen. Viikottaiset demotehtävät, joiden tekemisessä meni helposti 5-10 h +, työpäivät, harjoitustyö, muut kurssit, matkustaminen Jyväskylän ja Tampereen välillä ja kaikki muu arki vastuineen alkoivat ottaa veroansa. Aika meni yhteen kurssiin, vaikka paukkuja olisi pitänyt riittää myös muihinkin. Lisäksi järjestöpuolella meni aikaa normaalia enemmän kaikkeen ekstraan ja vapaa-aika oli vähissä. Motivaatiopulasta aiheutui myös se, että aloin miettimään omaa uravalintaani ja ennen kaikkea oman pääaineeni soveltuvuutta itselleni. Totta puhuen kyseinen pohdinta ei ole vieläkään päättynyt täysin, vaikka toisaalta sain myös vahvistusta omalle alalleni aiemmin valmistuneiden kautta: hekin kyseenalaistivat alansa joskus opiskeluaikanaan ja ovat sittemmin olleet työelämässä supertyytyväisiä. Joskus siis pohdinta voi olla myös sitä omaan ammatti-identiteettiin kasvamista.

Lokakuu meni yhäkin sumussa ja siltä kuukaudelta onkin vain kaksi postausta. Juhlistin synttäreitäni, mikä toi kaivattua iloa arkeen. Leikkautimme myös kissamme ja toisen kissan hidas toipuminen otti aikaa ja sekoitti tuon em. hankalan kurssin totaalisesti: tipuin tosissaan kurssin kelkasta ja demotehtävien palautus jäi, kun aika meni kissan kanssa olemiseen ja sen tarpeista huolehtimiseen. Jossakin vaiheessa kirjoitan toipumisprosessista, mikä sujui hyvin, joskin oli super hidas ja uuvuttava: lopulta mm. nukuin yöt kissan kanssa. Aika, jota en myöskään hirveästi halua muistella.

Marraskuu

Marraskuussa ihastelin talvea ja pohdiskelin bloggaajien liian täydelliseltä vaikuttavaa elämää. Aloitin myös sokerilakon jouluun asti ystäväni kanssa. Joskin lakko lieventyi pelkäksi karkkilakoksi ensimmäisen kolmen viikon kärvistelyn jälkeen ja toisaalta lakkomme myös salli erikoispäivinä sokerin syömisen. Opiskeluihin liittyvät deadlinet tiivistyivät marraskuuhun ja tällä kertaa panostin kaikkiin muihin ”pelastettavissa oleviin” kursseihin kuin taannoiseen haasteita aiheuttaneeseen koodauskurssiini. Osa kursseista jäi suorittamatta koodauskurssin ongelmien takia, mutta osa onneksi meni… no ainakin läpi! Sivuainekurssirakkauteni sen sijaan jatkui ja tykästyin myös ruotsin opiskeluun todella hyvän opettajan ansiosta. Ruotsin kielen hyvää osaajaa minusta ei tainnut vieläkään tulla, mutta ainakin käyttövarmuus hetkeksi kasvoi huomattavasti, sillä kurssilla puhuttiin ja käytettiin kieltä todella paljon.

Joulukuu

Viimeiset tentit iskivät kalenterissa vastaan ja niiden seassa kävin katsomassa ja kuulemassa Lumiukko-teoksen Jyväskylän Sinfoniassa. Huh, oli kyllä niin kaunis ja upea, elämys, jonka varmasti muistan loppuelämäni sekä aina Lumiukkoa katsoessani! Joulukuussa alkoi blogini oma Joulukalenteri, jota päivittelinkin ahkerasti jouluaattoon saakka. Joulukalenterissa mm. tehtiin itse Chai-Latte, rakenneltiin oma ovikranssi, pohdittiin joulumielen kadoksissa olemista ja mietittiin joulukodin muodostamiseen liittyviä tekijöitä. Pidin myös Story-päivän Instagramissa Stoorin omalla tilillä ja tein viimeisiä opiskelutehtäviä pois alta. Haaveilin uudesta pääaineesta ja samalla mietin realiteetteja, miten ikinä jaksaisin opiskella pääsykokeisiin nykyisten opiskeluiden rinnalla. Toki pääainetta voisi yrittää vaihtaa, mutta… En tiedä.

Joulukuussa sain myös ruhtinaallisen joululoman, sillä en haalinut töitä enää joulukuulle vakityöni jäätyä joulutauolle. Pahaksi onnekseni sairastuin viimeisen työpäivän ja opiskelujen loputtua tältä vuodelta, tietenkin ensimmäisenä lomapäivänäni. Flunssa vaan oli jotakin tujumpaa laatua, sillä ääntä ei tullut, kurkkuun sattui, jos yritti puhua tai yskiä ja korkea kuume oli päällä neljä päivää. Kamala tauti! Tauti sai lomasuunnitelmatkin uusiksi ja muutama ”läpihuuto”-kurssisuoritus hidastui, sillä en tosissaan jaksanut tehdä yhtään mitään lähes pariin viikkoon. Paraneminen oli superhidas ja jouluaattosuunnitelmat menivät täysin uusiksi tartuntariskin takia. Ei enää tällaisia flunssia kiitos!

Vietimme silti mukavan rennon joulun kotona kissojen kanssa kotosalla. Tällä viikolla olen ollut suhteellisen terve, joskin vielä on joitakin tekemättömiä asioita rästissä. Harmi lähteä niin uuteen vuoteen, mutta aina ei asiat mene, kuin haluaisi. Uutta vuotta en suoraan sanottuna odota kovinkaan suurella innolla, sillä seuraavalle vuodelle on luvassa (liikaa) vastuita sekä varmastikaan tulevakaan kevät ei päästä helpolla opiskeluiden saralla. Saa nähdä, jos saisin puristettua itsestäni myös pääsykokeisiin lukemisen, mutta voi olla, että se jää turhaksi toiveeksi.

Siitä huolimatta haluan toivottaa kaikille parempaa vuotta 2017 ja kiittää tästä vuodesta 2016! Suuret kiitokset kaikille mukana olijoille ja blogiani lukeneille sekä sitä seuranneille. Blogi on pienellä tauolla vielä n. viikon verran, joten palataan blogin ääreen uuden vuoden puolella ♥

Ihanaa uutta vuotta 2017! ♥

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.