VALIKKO
6.1.2016 21:56

Uusi alku

 

minna blogi 1 (5 of 5)_2

Kuva: Valokuvaaja Teemu Rajala

Tiedättekö sen tunteen, kun uuden asian edessä on innostuneen jännittynyt, mutta samalla hieman varpaillaan? Juuri sen kaltainen tunne minulla on juuri nyt tämän blogin avatessani: hyppy tuntemattomaan samalla kiehtoo, mutta samalla hieman pelottaakin. Kuitenkin minulla on kutina siitä, että jotain ainutlaatuista tästä matkasta varmasti tulee. Joten turvavyöt kiinni ja tervetuloa mukaan ikimuistoiselle matkalle!

 

Aivan aluksi pieni esittely on varmasti paikallaan. Olen 25-vuotias, Tampereella asuva nainen. Avioon astuin elokuussa 2015 unelmieni miehen kanssa ja varmasti bloginkin puolella tullaan vielä näkemään jotain häihin liittyvää esimerkiksi järjestelyvinkkien muodossa, -sen verran häihin hurahdin, etten vielä halua niistä päästää irti. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa, vaikkakin haaveilen yhä toisesta opiskelupaikasta Tampereella. Olen kotoisin Keski-Suomesta ja sen maakuntalaulu on yhä minulle se muistorikkain ja rakkain. Rakkaimpia harrastuksiani ovat ratsastus ja valokuvaaminen, joita molempia harrastan aina mahdollisuuksien mukaan, ratsastuksesta kylläkin on harmillisesti ollut pidempi tauko. Rakastan Suomen versiota neljästä vuodenajasta, vaikkakin myönnän, että lyhyempi pimeän jakso sekä inhimillisemmät pakkasasteet tekisivät hunajaa. Rakastan myös elämän pohdiskelua, pitkiä keskustelutuokioita kahvittelun ääressä, perhettä, ystäviä ja Suomen luontoa. Näin muutaman mainitakseni.

minna blogi 1 (2 of 5)

Kuva: Valokuvaaja Teemu Rajala

Erilaisia blogeja olen seurannut viimeiset viisi vuotta ahkerasti: esteetikkona kauniit kuvat, upeat vaateyhdistelmät ja tarkasti mietityt sommittelut kiehtovat. Samalla blogeissa kiehtoo se tavallinen arki kauniiden kuvien takana aina pyykkivuoresta ja sateisen sään luomasta harmituksesta työpaikan saantiin ja onnellisiin elämänmuutoksiin. Samalla tutuksi on tullut myös nykyisen blogimaailman varjopuoli: ilkeät kommentit, yksityiselämää loukkaavat urkinnat, rietostelut keskustelupalstoilla sekä monet muut mahdolliset negatiiviset puolet ovat saaneet miettimään ja harkitsemaan tarkoin oman blogin perustamiseen liittyviä riskejä. Toisaalta mitään elämässä ei saa, jos ei jotain myös anna. Monesti parhaimmat asiat elämässä ovat olleet juuri niitä, joissa on ottanut sen hypyn kohti tuntematonta. Tärkeintä on, että pelisäännöt ovat itselle selvät.

 

Uudet alut monesti kysyvät rohkeutta, mutta toisinaan täysin uuteen astuminen on ihmiselle hyvin terveellistä. Vieraalla maaperällä toimiessa tutuista rutiineista poiketen tulee löydettyä itsestään uudenlaista rohkeutta, osaamista ja neuvokkuutta. Muistan, kuinka vuosia takaperin muutin vähäksi aikaa Brysseliin, Belgian pääkaupunkiin. Uusi maa, kulttuuri, toimintatavat, kieli, asunto, kämppäkaveri ja työpaikka jännittivät suuresti tätä nuorta seikkailijaa, mutta voi, miten kasvattava ja vapauttava kokemus tuo aika olikaan. Vaikka uuteen sopeutuminen oli kohdallani haastavaa, muistan sen hetken, kun huomasin, että kaikki tuo vieras alkoikin tuntua yhtäkkiä tutulta, turvalliselta ja omalta. Muistan sen ensikerran, kun eräs turisti pysäytti minut kysyäkseen tietä paikallisen nähtävyyden luokse. Silloin todella tuntui, että en ollut enää turisti, vaan todella kuulun tänne, olen osa tätä ja osaan metroverkostot, reitit nähtävyyksille ja vaikka mitä! Muistan myös sen hetken, kun ranskaa huonosti osaavana pärjäsin ensikerran kassaneidin kysymyksistä ilman englantia (okei myönnettäköön, että vakikysymykset kanta-asiakaskortista ja muovipussista oppi ulkoa, mutta kuitenkin!).

 

Koska itsekin muutun elämänkokemuksen muovaamana, varmasti myös blogi tulee löytämään oman polkunsa ajan myötä. Blogi on ripaus opiskelua, muotia, liikuntaa, sisustusta, terveyttä ja vielä enemmän arkielämään liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan!

 

minna blogi 1 (3 of 5)

Kuva: Valokuvaaja Teemu Rajala

 

Kommentit

 • Ksenia

  Oi! Täällä on toinen elokuussa 2015 avioon astunut ja samoilla fiiliksillä, en ihan vielä haluaisi häistä luopua vaan myös itse suunnittelin kirjoittelevani niistä! Innolla ootan häämatskuu sinulta! 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Ihana kuulla, että löytyy toinenkin hääfiilistelijä! Jään innolla odottamaan myös sinun häitä koskevia juttujasi 🙂

    0
 • Maria Korhonen

  Kiva blogi sinulla, tykkään kirjoitustyylistäsi 🙂 ja näin 5 vuotta naimisissa olleena, on vieläkin kiva fiilistellä häitä, joten mielenkiinnolla jään odottamaan hääjuttuja 😀

   0
  • Minna Rajala

   Kiitos kommentistasi ja mieltä lämmittävistä kehuista! Heh, se hääfiililistely ei siis taida hellittää vuosien jälkeenkään 😀 Ja toisaalta, miksi tarvitsisikaan? Onhan se ainutlaatuinen päivä 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.