VALIKKO

Mirva

3.5.2018 09:05

IBD – p💩ska tauti

Sairastuin kesällä 2016 colitis ulcerosaan eli haavaiseen paksusuoleen. Alku oli todella haastava, veriripuloin 15-20 kertaa vuorokaudessa ja laihduin useita kiloja. Kukaan lääkäreistä ei uskonut että minussa mitään ”vikaa” olisi ja toitottelivat vain että normaalia on kunnes vointini romahti täysin.  Makasin sängyssä kippurassa, en voinut nousta koska olisin pyörtynyt siihen paikkaan. Taas lääkäriin päästyäni pyysin sänkypaikkaa koska en voinut edes istua sitä hetkeä mitä lääkärissä olin. Silloin ensimmäisen kerran minusta otettiin labrat ja taas lääkäri sanoi ”mene kotiin odottamaan tuloksia, menee noin kaksi viikkoa.” Ensimmäinen ajatus oli, että kuinka jaksan seuraavat viikot.

En pystynyt puhumaan kunnolla vaan nousin sängystä naama valkoisena ja lähdin kotiin. Mieheni äiti tuli käymään, katsoi minua ja käski menemään yksityiselle lääkärille. Sinne kun pääsin, aloin itkemään hoitajalle ja pystyin vaan sanomaan että auttakaa. Vihdoin sieltä pääsin Tampereelle TAYSiin mihin jäinkin heti hoitoon. Siellä hoidettiin, neuvottiin ja kerrottiin lääkkeistä mitä tulen syömään sekä ruokapuoli meni täysin uusiksi. Olin ihan hukassa kun pääsin kotiin, istuin sohvalla, itkin ja mietin mitä voin edes syödä enään. Kaikki oli muuttunut niin pienessä ajassa.

Arki sairauden kanssa tuo välillä omat haasteensa, lähes joka päivä on vatsa kipeä ja on huono olo. Silti haluan käydä töissä ja elää ”normaalia” elämää, koska en halua elää sairaudelle. Toki lepään paljon vapaapäivinä ja tarvitsenkin sitä, että jaksan olla myös äitinä läsnä lapsille ❤ Tarkka saa olla myös syömisen kanssa, koska läheskään kaikki ei vatsalleni sovi sekä yritän elää tasaista ja stressitöntä elämää. Liikun ja teen niitä asioita mitkä tekee minut onnelliseksi. Sairaus on ja pysyy koko loppuelämäni ja sen hyväksymiseen meni aikaa mutta pahimmasta olen päässyt yli ja luulen että myös se, ettei murehdi ja hyväksyy tämän niin auttaa vatsan hyvinvointiin 😊

xx Mirva

Kommentit

 • Pp

  Liittyikö/liittyykö sulla tähän mitään suuoireita?

   0
  • Mirva Vilokkinen

   Ei ole liittyny, vielä ainakaan 🙂

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.