VALIKKO

Mirva

17.5.2018 22:16

Ravitsemusterapeutti: älä pelkää vaan syö enemmän!

Kerroinkin viime blogissa että meen ravitsemusterapeutin juttusille kun oon ollu tosi jumissa syömisten kanssa enkä ole uskaltanu syödä kunnolla ettei vatsa ala reagoimaan. Tänään sitten siellä kävin ja kerroin mitä syön, puuroo, salaattia, banaanilättyjä ja muutama pala leipää päivässä. Nämä on ollut nyt ne mitä olen uskaltanut syödä koska tiedän ettei niistä maha reagoi, leipäkin on gluteenitonta, eikä todellakaan mitään vehnäsämpylää mistä tulee monen päivän vatsakivut. Vähän aikaa siinä juteltiin ja käskettiin lisätä reilusti suolaa ja rasvaa. Viimeinen lause ennenkuin lähdin oli että ”älä pelkää vaan syö enemmän, useammin ja kokeile rohkeasti uusia ruoka-aineita nyt kun vatsa on parempi”. Tämän lauseen kun kuulin niin olin helpottunut koska rakastan syödä ja vallankin hyvää ruokaa! Uudet ruoat täytyy alottaa tietysti varovasti ja omaa kehoa ja vatsaa kuunnellen sekä lisätä välipaloja. Toivon todella että saisin vaihtelua syömisiin koska jos syön pelkkää kanaa ja salaattia niin kyllähän se puulta alkaa maistumaan. Eikä olo ainakaan kohene. Leivästäkin hän suositteli kokeilemaan 100% kauraleipää koska en ole keliaakikko eli leivän ei välttämättä tarvitse olla gluteenitonta ja sitä heti kokeilinkin eikä ainakaan vielä ole tullut maha kipeeksi ☺ Nyt kokeilen sitä että syön 5-6 kertaa päivässä pieniä annoksia ja katsotaan miltä se tuntuu. Vaihtelen proteiininlähteitä ja teen ruokasampia salaatteja lisäilemällä vähän riisiä/perunaa/leipää ja välipalaksi kauravälipaloja, näin pääsisin toivon mukaan pikkuhiljaa takaisin siihen energiatasoon mikä mulla oli kun jaksoin liikkua enemmän ja olla kotona enemmän läsnä.


Tänään mulla oli töistä vapaapäivä, kävin ottaa kuvia Myllyrannan MuotiMyllyn vaatteista ja asusteita ja sain paljon asioita hoidettua. Miten sitä hommaa kertyykin aina ihan hirveästi vapaapäiville että saa pää kolmantena jalkana olla menossa 😄

Viikonloppuna pääseekin viettään mun kummitytön rippijuhlia ❤ kivaa alkavaa viikonloppua!

xx Mirva

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.