VALIKKO

MJ

9.1.2016 23:04

Vaivaton appelsiinisuklaakakku

P1080011-2

Aiemmin instan puolella lupailin ohjetta helppoon ja nopeaan appelsiinisuklaakakkuun ja tässä se nyt tulee. Tätä herkkua teen meille aika usein juuri sen helppouden takia, myös aineet löytyvät useimmiten kaapista, marmeladia ehkä lukuun ottamatta. Marmeladipurkista tosin riittää kolmeen kakkuun, että useimmiten sitäkin ”hädän” yllättäessä on jääkaapissa. Olen ohjeen joskus vanhassa blogissani julkaissutkin, mutta laitan sen myös tänne. Koska se vaan on niin herkku. Ohje ei ole omani, vaan Purtavaa Pohjolasta -kirjasta.

 

Appelsiinisuklaakakku

3 kananmunaa

4 1/2 dl sokeria

6 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl appelsiinimarmeladia

150 g voisulaa

2 1/4 dl vehnäjauhoja

 

Kuumenna uuni n. 180-190 asteiseksi, riippuen uunista (meillä kiertoilmalla 180 astetta sopiva). Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi luettelon järjestyksessä. Voitele ∅23 cm (tai pienempi) irtopohjavuoka (Lekuen silikoninen on aivan huippu, ei tarvitse voidella ja pohja on tarjoilulautanen!) ja kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista kakkua uunista riippuen 30-40 min keskitasolla niin, että se jää keskeltä hiukan kosteaksi. Anna jäähtyä (jos maltat) ja tarjoa vaniljajäätelön tai vaikka oman suosikkini, vaniljakermavaahdon kanssa. Vaniljakermavaahto on intiaanisokerilla ja aidolla vaniljajauheella makeutettu kermavaahto, kehitin sen juuri itse 😀

P1080023-5

Vaivattomampaa saa hakea.

Jos minun ruokakirjojani selaa, niistä näkee helposti ne kokeillut ja hyviksi osoittautuneet reseptit, tiedättekö mistä? No niistä taikina- ja rasvatahraisista sivuista. Tiätty.

 

Miia

 

 

Kommentit

  • Nimetön Herkkusuu

    Kiitos reseptistä! Tämä herkku lähti tänään meidän keittiössä kokeiluun ja vei kyllä kielen mennessään! Ja jäähtymisen odottelu oli aikamoinen testi itsehillinnälle – miten pitää näppinsä erossa tarpeeksi kauan, mutta oli se sen arvoista 🙂 Visuaalisesti blogisi on muiltakin osin karkkia silmille ja toki vaikka hienoja kuvia on maailma pullollaan, niin osaat tuottaa myös laadukasta sisältöä tukemaan kuviasi ja se on taito jota kaikilta ei valitettavasti löydy. On bloggaria jotka esim jaarittelevat kilometritolkulla periaatteessa ei mistään tyyliin: ”Olen todella huvittunut siitä miten huvittava koko päivä on ollut ja varmuuden vuoksi ilmoitan että olen huvittuneena nauranut mieheni kanssa koko päivän ettei kukaan nyt vaan vahingossa luule että olisin ollut ei-huvittunut”. Pakostikin tällaisen sisällön jälkeen alkaa soimaan päässä Sannin biisin kertosäe että mitähän.. :’D Tosin monenlaista lukijaakin mahtuu maailmaan, mutta minut sait ainakin voitettua lukijaksesi kauniilla kuvilla, ytimekkäällä sisällöllä ja ei unohdeta tärkeintä eli herkkureseptillä 😀 mukavaa sunnuntain jatkoa!

     0
    • Miia Juntunen

      Kiitos Herkkusuu, tällaista palautetta on TODELLA ihana saada! :’)
      Pyrin tuottamaan postauksia jollaisia itsekin jaksan lukea. Omasta mielestäni ilmaisen paremmin kuvilla ja välillä oma teksti tökkii, siksi karsin sitä usein minimiin ja yritän kirjoittaa aiheesta ytimekkäästi. Ihana kuulla että olen onnistunut siinä 😀
      Toisten ihmisten ajatuksen juoksua on välillä todella puuduttavaa lukea, koska asioita ei kuitenkaan pysty kokemaan täysin samoin – siksi jätän usein ”päiväkirjablogit” lukematta.
      Kiitos vielä kommentistasi, se todella piristi päivääni! 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.