VALIKKO
20.9.2017 13:37

10+1 asiaa, joista raivostun!

Okei okei, raivostua on ehkä melko vahva termi, mutta vähintäänkin ”asioita joista ärsyynnyn erittäin helposti” olisi kohdallaan.

Ei. Näin.

 1. Vessassa paperirulla on laitettu telineeseen VÄÄRIN päin. Oikeinpäinhän paperi kulkee rullan ylitse etupuolelle.
 2. Maiskutus ja mässytys syödessä. Tämä liittyy herkistyneeseen kuuloaistiin, mutta veikkaisin useiden ärsyyntyvän muiden syömisestä aiheutuvista äänistä. Lähes joka ilta tästä saatan ystävällisesti tuolle Könsikkäälle huomauttaa…
 3. Meluavat naapurit: Ollaan asuttu niin kerrostalossa, rivarissa kuin omakotitalossa ja kyllä vaan yksi ärsyttävimpiä asioita on ajattelemattomat naapurit. Elämän äänet saa toki kuulua, mutta jokaisen pitäisi myös ajatella taloyhtiön muita asukkaita. Joku sanoisi, että muuta metsään jos ei ääniä siedä, mutta samaten se myöhään illalla meluava ja kolisteleva ihminen voi muuttaa sinne metsään.
 4. Ylihuolellisuus. Olen itsekin tarkka, mutta liika on liikaa. Reissuun lähtiessä passeja ei tarvitse tarkastaa 10 kertaa tai lentokentälle lähteä mielettömän aikaisin.
 5. Leivänmurut keittiötasoilla. Jätän joskus kiireessä itsekin pöydän pyyhkimättä, mutta yleisesti sen pöydän pitää olla siisti.
 6. Jalkapohjiin tarttuvat möhnät. Ainakin koiralliset ihmiset ymmärtävät näin syksyllä: kun kävelet paljain jaloin ja jalkapohjiin tarttuu hienoa hiekanmurua ja koirankarvoja. Ei. Tämän takia meillä imuroidaan päivittäin.
 7. Keulivat mopoilija. Keulikaa syrjemmässä miten tykkäätte, mutta älkää kun ohitatte lapsia, koiria tai yleisesti muita ihmisiä. Nimimerkillä pari kertaa mopoteinin kanssa törmäyskurssilla ollut.
 8. Roskaaminen. Jos jaksat kantaa repussa tai taskussa täyttä energiajuomatölkkiä, niin oletettavasti jaksat kantaa sen tyhjänkin mukanasi lähimpään roskikseen. Vielä enemmän käy hituttamaan, kun näkee lenkkipoluilla rikottuja lasipulloja. Kertokaa joku, mikä tän roskaamisjutun idea oikein on, ei nimittäin aukea mulle?
 9. Myöhästely. Tästä kirjoitin  jo aikaisemmin kokonaisen postauksen, johon pääset TÄSTÄ
 10. ”Ihan sama”. Ihan sama ei ole vastaus. Se ei myöskään ole mielipide. Joskus voi ihan oikeasti huikata, että ”ihan sama, ota kumpa vaan”, mutta lähes aina vastauksella vain sysätään vastuu päätöksestä takaisin kysyjälle.

Ja +1 ärsytys:  Puhumattomuus. Monelta riidalta ja väärinkäsitykseltä olisi vältytty, jos kommunikointi olisi toiminut paremmin. Useimmin multa palaa enemmän käpy vastapuolen jurottamiseen tai puhumattomuuteen, kuin itse riidan aiheeseen. Opetelkaa (usein miehet, mutta myös kauniimman sukupuolen edustajat) käyttämään sitä armasta äidinkieltänne.

Mistä teillä menee hermo?

Kommentit

 • Jenna

  Vessapaperi! 😀 Jep!

   1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.