VALIKKO
9.2.2019 17:25

30v. syntymäpäiväjuhlat teemalla ”White trash”

Meillä tuli molemmilla miehen kanssa täyteen 30 vuotta tässä viime kuukausien aikana. Sen sijaan, että olisimme pitäneet lähekkäin kahdet erilliset juhlat, päädyimme pitämään nyt tammikuussa yhdet isommat. Varasimme paikallisen leirikeskuksen juhlakäyttöön, sillä halusimme minimoida kaiken ylimääräisen vaivan juhlien järjestämisestä. Alkuun juhlien piti olla ihan perus synttärit, mutta joulua ennen keksimme ottaa teeman mukaan. Syntymäpäiväjuhlat muuttuivatkin lennossa ”White trash”-juhliksi.

WHITE TRASH- PUKEUTUMINEN

White trash eli suomennettuna valkoinen roskasakki sopi teemaksi siksi, ettei sen eteen tarvitsisi juurikaan panostaa omaan ulkonäköön. Wikipedia määrittelee termin seuraavasti:

”Valkoinen roskaväki on halventava nimitys valkoihoisista ihmisistä, jotka kuuluvat alempaan yhteiskuntaluokkaan. Nimitystä käytetään muun muassa ihmisistä, joiden epäillään olevan esimerkiksi vähän koulutettuja, köyhiä, rikollisia tai asuvan puutteellisissa elinoloissa. Nimitys on yleinen Yhdysvalloissa.”

Teema oli siinä mielessä ihanteellinen, että paikalle sopi tulla vaikka suoraan niissä perjantai illan kotiverkkareissa, kesän maalaushommissa likaantuneissa crocseissa ja likaisella tukalla. Toki osa panosti enemmän asuunsa, mutta käytännössä teema salli hyvinkin monenlaiset kulkijat. Olimme varautuneet, etteivät läheskään kaikki ottaisi teemaa omakseen, mutta iloisena yllätyksenä oli suurin osa pukeutunut enemmän tai vähemmän. Omat asumme hankittiin paikalliselta kierrätyskeskukselta, ebaysta ja omia vaatteita tuunaamalla.

Lloyd, Tammy Lee ja lemmikkialligaattorit Mackenzie ja Gator Junior

WHITE TRASH- JUHLIEN KORISTELUT JA REKVISIITTA

Juhlatilana tosiaan oli vanha leirikeskus, joten paikan tummat hirsiseinät huokuivat jo itsessään vähän nuhjuista fiilistä. Tilasta löytyi kokoelma eripari sohvia ja seiniltä epämääräisiä kuvia ja palkintoja, ainoastaan hirvensarvet puuttuivat. Joka paikka oli vähän vanhahkoa ja kulunutta, täydellistä siis. Leirikeskus oli siitäkin syystä kätevä, että samaan vuokrahintaan saimme käyttöön isot keittiötilat, majoitustilat 21 hengelle ja hyvän rantasaunan avantoineen. Ainut miinus oli, ettei paikkaa oltu siivottu kunnolla edellisten käyttäjien jäljiltä. Huomasimme esimerkiksi vasta juhlien alettua, että vessat olivat melko likaiset.

Laitoimme kuitenkin vähän extra koristeita, kuten kaverini tekemät lippuviirit pitkin kattoa, samoin ilmapalloja sinne tänne. Väsäsimme myös pikaisesti valokuvausseinän, johon hankimme serpenttiiniä ja numeropallot. Ajatuksena oli, että vieraat saivat sen edessä ottaa kuvia meidän kameralla, jotta juhlista jäisi enemmän kuvia.

Tilasin ebaysta nimitarroja, joiden myötä jokainen vieras sai keksiä valmiista listasta tai omasta päästään itselleen uuden identiteetin illan ajaksi. Itse olin esimerkiksi Tammy Lee, mies oli Lloyd ja muksut olivat Mackenzie ja Gator Junior. Muita suosittuja nimiä oli esimerkiksi Darlene ja Bubba.

Soittolista oli tehty teemaa mukaillen, mutta toki niin, että musiikki oli oikeasti myös kuunneltavaa. Äänentoistosta huolehti kotikäyttöön ostettu JBL:n bluetooth kaiutin, sillä tila ei ollut erityisen suuri. Lista laitettiin pyörimään ipadilta, joka puolestaan sijoitettiin vähän syrjempään, ettei kukaan rähmäkäpälä menisi kesken juhlien muokaamaan musiikkeja mieleisekseen. Tästä nimittäin on kokemusta omista häistä.

WHITE TRASH – TARJOILUT

Ruokapuolen ajatuksena oli alunperin tehdä burgeri buffa, mutta teeman myötä pelkistimme senkin hodari buffaksi. Tarjolla oli lopulta itse hodarit, joiden lisukkeena oli perus sipulit, ketsupit, sinapit ja tulinen kastike. Lisäksi tein vielä coleslaw salaatin ja viime hetken päätöksestä myös mac and cheeseä. Vinkki, ei kannata testata juhlatarjottavia ensimmäistä kertaa vasta juhlapäivänä, on nimittäin onnistuminen ihan arpapeliä.

Jälkkäripöydästäkin löytyi sekä valmista, että itse tehtyä. Valmiina ostettiin maxikarkilta lakupötköjä muutama laatikko ja kaupasta minidonitseja. Itse tein suklaa cookieseja, mokkapaloja ja rockyroadseja.

Juomapuoli meillä oli selvä alusta asti: tarjoaisimme juomista ajatuksella ruokajuomat talon puolesta, loput jokainen saisi tuoda itse. Alunperin vieraita oli enemmän ja esimerkiksi oluen juojia enemmän, mutta lopulta autoilijoiden määrä ja osallistujamäärän vähentyminen aiheutti sen, että juomia jäi itse asiassa aika paljon ylitse. Alkumaljan tilalla tarjosimme jello- eli hyytelöshotteja, jotka tosin epäonnistuivat koostumukseltaan ja maultaan.

RENNOT KAVERIJUHLAT

Alunperinkin ajatuksena oli toteuttaa varsin rennon tyyliset juhlat. Paikalle kutsuttiin molemmilta vain ne kaverit ja sukulaiset, joiden kanssa ollaan oikeasti tekemisissä. Ei siis jokaista serkkua ja kummin kaimaa. Harmillisesti muutamat joutuivat tulonsa perumaan, mutta eihän aina aikataulut natsaa yksiin.

Emme kehitelleet ohjelmantäyteistä iltaa, vaan keskityimme vapaaseen hengailuun. Ruokailuun meni iso osa ajasta, jonka jälkeen illalla oli vielä tietovisa ja halukkaat pääsivät saunomaan. Itse asiassa saunaan liittyen tulee toinen miinus juhlapaikalle: saunapuut olivat ihan lumessa ja näin ollen märät, joten kiukaan tulen sytyttäminen oli varsin haastavaa.

Iso osa vieraista lähti siinä klo 22 hujakoilla, mutta jäimme vielä muutamien kanssa istumaan iltaa sinne puolille öin. Epeli nukkui vaunuissa juhlapaikalla, mutta Hemmo lähti illalla äidilleni yökylään. Muutenkin olimme kutsussa toivoneet, että lapsivieraat (jotka toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi) poistuisivat noin kello 19-20 aikoihin.

Iso kiitos juhlien onnistumisesta kuuluu lähipiirin kavereille, jotka auttoivat niin lasten kuin itse juhlien toteutuksen kanssa. Olihan niissä taas oma hommansa, mutta eipä tässä turhan usein tule isompia juhlia vietettyä. Josko lähitulevaisuudessa keskittyisi menemään valmiisiin juhliin, ihan vaan vieraaksi.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.