VALIKKO
9.1.2017 12:00

Ensimmäinen vauvajumppa CHECK!

Havahduin eilen illalla nykyään vähän liiankin tuttuun fiiliksee, että nyt on jotain päässyt unohtumaan. Jotain, mitä pitäisi muistaa. Sitten se välähti: huomenna on aamulla ensimmäinen vauvajumppa ohjattavana! Eli todellakin asia, joka olisi hyvä muistaa… Onneksi tunnin sisältöä ei sen kummemmin tarvinut miettiä, sillä suunnitelmana oli katsoa a) paljon äitejä tulee paikalle b) minkä ikäisiä mukana olevat vauvat ovat keskimäärin ja c) turha tehdä pilkun tarkkaa tuntirunkoa, kun tällaisella tunnilla asiat eivät varmasti mene suunnitellussa aikataulussa.

jumppab2

Pähkäilin jo illalla, miten järkkäilen aamulla aikataulut Hemmon kanssa, ettei tunnin alussa klo 9:15 ole yliväsynyttä kiukkupussia nosteltavana. Mikäli kaveri olisi herännyt jo aikaisin, olisin ehtinyt vielä nukuttaa lyhyet aamutorkut ennen lähtöä, mutta mepä vedeltiin sikeitä yli seiskaan, jonka ansiosta aamu-unia ei edes tarvittu. Aikuisten jumpille voi mennä toppahousuista varvaskenkiin vaihdolla suoraan, mutta vauvan kanssa liikkuessa olen oppinut varaamaan reilusti extra aikaa. Nytkin oltiin liikkahallilla 8:50, mutta kyllä siinä koko aika meni soittimia, patjoja sun muita saliin kantaessa.

Osallistujia oli tosi kivasti, pikasilmäyksellä yli 10 äitiä vauvoineen. Hemmo päätti ilmeisesti auttaa ohjaamisessa ja höpötteli&huudahteli koko alkuhöpöttelyn päälle. Hemmo ei onneksi vieläkään vierasta hirveästi, mutta tilanteissa, joissa tulee paljon vieraita ihmisiä ja hälinää kerralla, on kitinä kyllä herkässä. Tämänkin takia meni oma paletti vähän sekaisin ja ohjaus kärsi tästä jossain määrin. Tuudittaudun siihen, että jumppailu vauvan kanssa oli uutta vähän kaikille salissa olleille, eikä mun edessä sekoiluun suuremmin kiinnitetty huomiota.

Nyt tehtiin vähän sekaisin kaikkia lihasryhmiä, miten kunkin minikoutsi jaksoi mukana heilua. Ensi kerraksi voi jo paremmin suunnitella rytmitystä, kun tietää miten tunti käytännössä toimii vauvojen kanssa. Haastetta siinä kyllä riittää, sillä lisämausteena ohjaamisen lisäksi on tuomassa se oma vauva sylissä. Vähän hankala nimittäin keskittyä huutelemaan toistomääriä ja taukoja, kun samalla keskityt sylissä kiemurtelevaan ankeriaaseen. Vauvojen ikä vaihteli kolmesta viikosta ihan sinne yli vuosikkaaseen, joten  piti myös miettiä, mitä se vastasynnyttänyt pystyy tekemään verrattuna kun synnytyksestä on kulunut vuosi aikaa.

jumppab

Tunti oli vähän kaoottinen, mutta ajattelen asian niin, että ensi viikon tunnilla olen jo paljon viisaampi!  Perus ohjausjännityksen lisäksi mulla oli vähän epävarma olo Hemmon jaksamisesta ja reaktiosta isoon ihmismäärään, mutta oletan tämänkin helpottuvan ensi kerralla kun tilanne on tutumpi itselle. Tunnin jälkeen kuulin mummojen valittavan hallin työntekijälle, kuinka tällainen määrä äitejä vauvoineen vie hirveästi tilaa pukuhuoneesta. He eivät muka sekaan mahdu ja eikö ne vauvat voisi olla jossain muualla pukemassa ja että aijotaanko me olla täällä joka maanantai aamu. Kuuntelin vähän huvittuneena ja ärsyynyneenäkin ohjaajakopissa omaa minityyppiäni pukiessa tätä putinaa. Onneksi hallityöntekijä oli mukava nainen ja totesi tädeille vain että näin nyt vaan mennään ja kyllä sopu sijaa antaa. Itse meinasin mennä sanomaan, että taidetaan varata toinenkin vuoro viikolta, kun nyt valittamisen makuun päästiin. Mutta ystävällisesti hymyilin tädeille, pahoittelin mahdollista vaivaa ja totesin meidän naisten olevan melko sutjakoita lähtijöitä, sillä jokaisella on nälkäinen/väsynyt/kuivatettava vauva kaukalossa odottamassa. Onneksi mukaan mahtuu aina niitä ihania tätejä, jotka avuliaasti kantavat soittimet, patjat sun muut paikoilleen kun omat kädet ovat täynnä!

En tiedä tuliko tunnilla hikoiltua liikunnan vai jännityksen takia, mutta kyllä siinä hikipyyhkeelle olisi käyttöä ollut! Paikkakuntalaisille tiedoksi, että vielä ensi viikolla pääsee kokeilemaan ilmaiseksi ja sitten joko kertamaksulla tai naikkareiden kausikortilla!  Miä meen nytte ansaitusti pötköttämään hetkeksi, jotta jaksan humppailla Hemmon kanssa vielä loppupäivän!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.