VALIKKO
21.1.2018 20:09

Etsintä on ohitse, tässä on paras sämpyläresepti!

Jo vuosia olen metsästänyt sitä parasta sämpyläreseptiä. Olen testannut niin tuttujen vinkit kuin omat kokeilevan keittiön ideat. Usein lopputulos on ollut varsin kelvollinen, muttei kuitenkaan täydellinen. En myöskään yleensä jaa blogissa muiden ohjeita, mutta tämä sämpyläresepti on kyllä pakko laittaa kaikille kiertoon.

Paras sämpyläresepti ikinä.

Ohje on hyvin simppeli, joten onnistuu kokemattomammaltakin leipurilta. Nämä on helppo tekaista kiireessä tekeytymään vaikka iltapalalle, sillä itse taikinan tekoon ei mene 10minuuttia kauempaa. Sämpylöistä tulee juuri sellaisia, kuin pidän: rapsakoita ilmavalla sisuksella. Itse käytin lisäksi jauhoina rouhevampaa sämpyläjauhoa ja täysjyväspelttiä, jolloin suutuntuma oli mukava. Yhdellä sanalla kuvattuna voisin sanoa lopputuloksen olevan ”rustiikkinen”. Ohje on alunperin Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta. Lisäksi ohjetta on jaettu ainakin Soppa365 – sivustolla.

TARVITSET:

5dl vettä
1dl maitoa
25g hiivaa (1/2 pakettia jos käytät tuoretta)
1tl suolaa
1rkl hunajaa
12,5dl jauhoja (itse käytin vähän enemmän)

  1. Liota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä
  2. Sekoita joukkoon hunaja ja suola
  3. Lisää jauhot mukaan muutamassa erässä
  4. Vaivaa taikinasta löysäkö leipätaikina ja anna kohota liinan alla 1-1,5h
  5. Jauhoita pöytä ja kippaa taikina pöydälle. ÄLÄ VAIVAA!
  6. Heitä vähän jauhoja perään, mutta älä edelleen vaivaa taikinaa. Voit tasoitella taikinan pötköksi.
  7. Jaa taikina lastalla (itse käytin Soppa365:n vinkkiä kakkulapiosta) tasakokoisiin osiin ja laita palat uunipellille. Muodolla ei ole väliä, kunhan ovat tasakokoisia.
  8. Paista 240-250 asteessa n. 15-20 min, uunista riippuen. Anna jäähtyä ilman leivinliinaa, niin pinta tulee rapeaksi.

Tällä ohjeella on tullut tähän asti heittämällä PARHAAT sämpylät. Suosittelen vahvasti kokeilemaan! Jos sulla on isoäidin reseptikirjassa oma vakkari sämpyläresepti, niin näitä otetaan edelleen mieluusti vastaan!

Kommentit

  • Maria

    Myös tämä Sikke Sumarin sämpylöiden ohje kannattaa testata. Taikinan kun tekee illalla, niin aamulla vaan sämpylät uuniin, ja olivat vielä hyviäkin 🙂 https://sikkesumari.com/2015/10/05/aamusampulat/

    Mikäköhän siinä on, että vaikka tekisi samalla reseptillä kuin oma äiti, niin ei niistä sämpylöistä koskaan saa samanveroisia..

     1
    • Jenni

      Tääki siis testiin 🙂 ois kätevät kyllä että vois nostattaa yön yli.

      Ja sanos muuta, oon huomannu saman ongelman myös esim. Pannukakun kanssa 😀

       0
    • Jenni

      Mulla tais olla sekä rouheisia sämpyläjauhoja että vähän vehnää lisäksi 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.