VALIKKO
24.10.2016 09:31

Hampaattomat eläimet, eiku…

Nyt se sitten tapahtui meidänkin taloudessa. Neiti 5kk päätti, että pelkkä ikenillä maiskuttaminen on ihan turhaa ja alkoi kasvattamaan hammasarsenaaliaan. Mietin jo pari päivää sitten, että noinkohan on tulossa, sillä ennen miltein täysiä öitä nukkunut vauva muuttui yhtäkkiä kitiseväksi känkkäränkäksi ja yöllä unet olivat maksimissaan tunnin pätkiä. Normaalisti olen öisin herännyt pelkkään uniseen ähkimiseen, jolloin syötöt on hoidettu ilman yhtään varsinaista itkahdusta. Nyt taas heräämiset on suoraa itkua ekasta äännähdyksestä alkaen.

dsc03391

Kaikki purulelut on kovassa käytössä… tai oikeastaan kaikki minkä suuhun saa tungettua.

Viimeiset pari yötä onkin menneet todella risaisesti ja en voi muuta kun hattua nostaa niille, joilla vauvat ovat valvottaneet pidempiä pätkiä. Oma olo on jo näistä muutamasta valvotusta yöstä tosi jähmeä ja illalla nukkumaankäyminen jännittää. Aluksi epäilin korvatulehdusta, sillä ikenissä ei näkynyt merkkejä hampaiden puhkeamisesta, mutta suljin vaihtoehdon pois sillä Hemmo ei itkenyt vaakatasossa muuten tai haronut korviaan. Viimeistään lisääntynyt kuolaaminen ja ikenien hankaaminen vahvistivat hammasdiagnoosin.

dsc03387

 

Meillä oli kotona ensimmäisiä rokotuksia varten ostettuna Panadolin suunkautta annettavaa kipulääkettä, mutta suurempaa hyötyä en sen antamisesta huomannut. Eilen käytiin hakemassa suppoja, josko niiden avulla kipu vähän taittuisi yöllä. Tehoa tuntuikin olevan vähän enemmän, mutta silti kipuitkua riitti pitkin yötä.  Huonoista yöunista huolimatta päiväunet eivät ole pidentyneet, päinvastoin. Aamu-unet on nukuttu suosiolla liikkuvissa vaunuissa ja pitkille unille siirryttiin pinnasänkyyn, jossa syystä tai toisesta uni maistuu päivällä vähän paremmin ja pidempään.

dsc03382

Äitiyspakkauksen geelikala on parasta kipeille ikenille

Tällaisina päivinä toivoisin juovani kahvia tai osaavani nukkua päiväunia. Nyt kuitenkin on tyydyttävä vihreään teehen ja palaan banaanileipää. Tänään aamulla suussa näkyi jo pieni valkoinen hampaankärki, joten toivon mukaan hammas on kohta ulkona, eikä toinen tekisi tuloa heti perään. Voihan tietysti olla, ettei kaikki hampaat ole ihan yhtä kivuliaita, voihan?

Nyt Hemmo on kuitenkin vielä tyytyväisenä päiväunilla makkarissa, joten itse suuntaan vaakatasoon sohvalle ja laitan hetkeksi Netflixin pyörimään!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.