VALIKKO
9.11.2016 18:53

Hei me muutetaan!

Pari viikkoa tässä ollut hermo itse kullakin vähän pinnassa ja isoja päätöksiä tehtävänä yksi toisensa perään. Nyt sen voi jo ihan julkisesti sanoa, kun kaikki on virallisesti lyöty lukkoon: me muutetaan kuukauden päästä OMAAN asuntoon. Olemme nyt pari vuotta asuneet Haminassa rivitalossa vuokralla, sillä emme halunneet täältä omaa ostaa. Nykyinen asuntomme on kuntoonsa nähden melko kallis ollut koko aika, mutta nyt muutama viikko sitten postista tullut vuokrakorotusilmoitus oli viimeinen niitti. Aloimme sitten punnitsemaan vaihtoehtoja muuton suhteen: etsiäkkö uusi asunto Haminasta, Kotkasta vai pitäisikö suoraan alkaa harkitsemaan pääkaupunkiseutua?

dsc04008Haminan vedimme ensimmäisenä yli listalta. Täältä emme omaa halua ostaa, sillä siitä olisi todennäköisesti hyvin vaikea päästä tarvittaessa eroon. Itse olen Kotkasta kotoisin ja työmatka Haminaan ei venyisi sieltä mahdottoman pitkäksi. Toisaalta Könsikkään työmatka lyhenisi puolella ja silti tukiverkko pysyisi  Hemmoa ajatellen lähellä.  Myös hintataso on täällä ihan eri luokkaa, kuin esimerkiksi Vantaalla.

Tämän jälkeen kaikki etenikin tosi nopsaan, sillä ihastuin erääseen vanhaan remontoituun hirsitaloon heti ensisilmäyksellä. Selailimme kyllä muitakin, mutta sama asunto kummitteli ajatuksissa. Sijainti oli todella hyvä ja asunto täytti monta toivetta asunnon suhteen: kaksi kerrosta, lautalattiat, iso keittiö ja remontit oli tehty. Sovimme näytön heti seuraavalle viikolle, samoin lainaneuvottelut pankkiin. Kävimme katsomassa toistakin rivitaloa, mutta kyllä sen tietää kun se oikea osuu kohdalle. Ja meillä se oli tämä satavuotias hirsitalo. Asunnosta oli jo toinenkin tarjous, mutta ostajalla oli oma asunto myymättä vielä. Pääsimme lyhyiden neuvotteluiden jälkeen sopimukseen hinnasta ja nyt viikkoa myöhemmin kävimme kirjoittamassa kauppakirjat!

dsc04009

Oli muuten aika kalliit unilelu ja käsipyyhkeet…

Normaalistihan asunnon ostoon käytetään vähän enemmän aikaa, mutta mitä sitä odottelemaan jos se oma asunto tulee vastaan heti alussa? Emme silti mielestäni hätiköineet, sillä varmistimme asunnon olevan kunnossa (mm. kosteusmittaukset teetettiin ennen kaupantekoa) ja kaikin puolin tarpeisiimme sopiva, ennen kuin jätimme ostotarjouksen. Nyt ollaan laitettu iso satsi tavaraa facen kirppikselle ja muuttolaatikot alkaa täyttymään heti ensi viikolla. Kuukauden päästä saadaan viimeistään avaimet ja jouluksi ollaan päätetty saada muutto kokonaan hoidettua.

Toivottavasti asunto vaikuttaa vielä seuraavalla näkemisellä yhtä ihanalta, kuin millaisena sen muistan esittelystä. Nyt on takki ihan tyhjä reilu tunnin pankkirupeaman ja vauvan viihdyttämisen jälkeen, joten suunnaksi sauna ja sänky.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.