VALIKKO
15.10.2019 13:24

Helppo ja nopea kasvisruoka koko perheelle!

Sinulle, joka siellä pähkäilet riittoisaa ruokaa loppuviikolle! Tässä sulle ihan järkyttävän hyvä, helppo ja nopea kasvisruoka ohje, jolla onnistut varmasti. Isompi muksu on tänään päiväkodissa ja pienemmälle oli vielä jämiä eiliseltä, mutta oma lounas uupui. Kauppaan ei jaksanut, joten piti raidata jääkaappia ja komeroita raaka-aineiden toivossa. Pöydällä nököttävä pikapuuropakkaus tuijotti uhkaavasti, mutta yllätyksekseni löysin kaapeista vähän yhtä jos toista käyttökelpoista. Tänään teemana tosiaan oli ”heitä uuniin kaikki mistä tykkäät ja toivo parasta”. Kasviruoka tämä oli koko valmistuksen ajan, mutta lautaselle latoessa nappasin vielä jääkaapista fetan jämät pois pyörimästä. Sopi mukaan erittäin hyvin!

Ja teeman mukaisesti voit vaihdella ohjeen kasviksia oman tarviketilanteen mukaan, tässä kuitenkin yksi todistetusti toimiva kombo ohjenuoraksi. Makutuomarina oli allekirjoittaneen lisäksi yksivuotias kulinaristi, joka kelpuutti ruuasta lähes kaiken, ainoastaan paprikat löysin ruokailun jälkeen pöydän alta.

KAAPPITYHJÄKSI-PATA

TARVITSET:
Pieni kukkakaali
Pieni parsakaali
2kpl paprikaa
2kpl  porkkanaa
1prk kikherneitä
n. 1-2dl cashew pähkinöitä
1pkt tomaattista nyhtökauraa
1prk kaurakerma
200g nuudeleita
Mausteita (suola, chili, pippuri, cajun, paprika…)

  1.  Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele kasvikset ja pilko ne ronskeiksi suupaloiksi. Huuhtele kikherneet lävikössä ja heitä kasvisten sekaan. Lisää joukkoon pähkinät, öljy ja mausteet. Sekoita.
  3. Levittele hevit uunipellille ja anna paahtua uunissa n. 15-20 minuuttia, riippuen kasvisten koosta. Laita nuudeleiden vesi kiehumaan.
  4. Ota hetkeksi pois uunista, lisää kaurakerma ja nyhtökaura. Sekoita ja laita vielä hetkeksi uuniin muhimaan.
  5. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan ja valuta läviköllä. Nappaa rehut uunista ja sekoita nuudelien kanssa tarjoiluastiaan (tahi uunivuokaan, jos sellaista käytit pellin sijasta).
  6. Itse heitin tosiaan vielä lopussa joukkoon fetajuuston jämät, jotka sopivat ruokaan kuin nenä päähän. Mutta tämän kun jätät pois, on sulla käsissä täysin vegaaninen sapuska, olettaen ettet käytä munanuudeleita.

Maku oli ihan sika hyvä, oikeasti! Älä keitä nuudeleita mössöksi, silloin koostumus säilyy suutuntumaltaan hyvänä. Joukkoon lisätyt pähkinät ja kikherneet tuovat rapsakkuutta, kasvikset puolestaan paahtuvat herkullisen pehmeiksi uunissa. Eli jos teet vain yhden kasvisruuan viikossa, tee tämä! 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.