VALIKKO
1.7.2019 13:39

Helppo mansikkakakku kesän juhliin + ohje!

Mansikat on parhaita itse poimittuna, mutta nyt laadukkaita marjoja saa myös toreilta ja kauppojen edustoilta ostettuna. Itse kävimme jo läheisellä mansikkamaalla poimimassa reilu 10kg mansikoita pakkaseen talven varalle. Itse poimiessa on myös se kiva, että samalla voi syödä marjoja ja tarkkailla näin laatua. Myös kolmevee pääsi ensimmäistä kertaa mukaan pellolle ja yllätti kotiyleisön täysin viihtymällä siellä hyvin koko parituntisen.

Helppo mansikkakakku houkutteli enemmän, kun marjat sai poimia itse

Mansikkakakku ei ole suosikkikakkuni, mutta kyllä näitä ainakin yksi kesässä pitää tehdä. Mansikkasato on juuri nyt parhaimmillaan, ainakin täällä Etelä-Suomessa, joten mikäs sen parempi hetki iskeä meidän luottoreseptiä eetteriin. Tällä ohjeella onnistuu tumpelompikin leipuri ja oman elämänsä kotikondiittori saa koristelulla varsinaisen taideteoksen aikaiseksi. Nappaahan siis kynä ja paperi ja rustaile ylös, miten syntyy helppo mansikkakakku kesän juhliin!

HELPPO MANSIKKAKAKKU

TARVITSET

Pohja:
5 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Korppujauhoja ja rasvaa vuuan leivitykseen

Täyte ja kuorrutus:
6dl vispikermaa
2-3dl vaniljakastiketta (itse tein jauheesta)
Mansikoita väliin ja koristeluun

  1. Mittaa isoon lasiin 5 munaa. Mittaa sitten samanlaisiin laseihin toiseen vastaava määrä sokeria ja toiseen puoliksi perunajauhoja, puoliksi vehnäjauhoja. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe.
  2. Vatkaa munat (mieluusti huoneenlämpöiset) ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Kun pystyt ”piirtämään” pinnalle kahdeksikon vatkaimia nostamalla, on vaahto valmista.
  3. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita.
  4. Leivitä kakkuvuoka rasvalla ja korppujauhoilla, kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 25-30min uunin alatasossa. Voit laittaa viimeiseksi 10 minuutiksi leivinpaperin vuuan päälle, jolloin kakun pinta ei kärvähdä.
  5. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.
  6. Valmista odotellessa vaniljakastike tekeytymään jääkaappiin. Itse käytin Blå Bandin vaniljajauhetta, josta sekoitin yhden pussin jauhetta reilu 2 desiin maitoa. Tällöin kastikkeesta tulee vähän normaalia sakeampaa. Voit myös käyttää valmiskastiketta, mutta valitse silloin vaikka vanhan ajan vaniljakastike, joka ei ole ihan lirua.
  7. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
  8. Leikkaa kakku 3 osaan. Onnistuessaan pohja ei kaipaa lisäkostutusta,  mutta jos pohja pääsi kuivahtamaan, kannattaa sitä ehkä kostuttaa vähän maidolla tai mehulla.
  9. Täytä kakku: väliin tulee aina pohjalle vaniljakastiketta, kermavaahtoa ja mansikoita siivutettuna.  Päälimmäiseksi tasoita pinta kermalla ja koristele haluamallasi tavalla. Huomioi, että jos haluat käyttää koristeluun pursotusta, kannattaa kermaa varata vähän enemmän.

Helppo mansikkakakku on oikeasti iso, mutta kokoa voi muuttaa munien määrää vaihtelemalla. Jauhojen ja sokerin määrä on helppo muuttaa, sillä näitä tulee aina tilavuudeltaan munia vastaava määrä. Kuuluuko mansikkakakku sun kesään? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.