VALIKKO
18.6.2018 13:12

Herkullinen, alkoholiton mansikkamargarita juhannuksen juhliin!

Olimme muutama päivä sitten kaveriporukalla Amarillossa syömässä. Ruoka oli varsin iso pettymys tällä kertaa, eikä itse palveluakaan voinut suuremmin kehua. Kuitenkin kaikesta odottelustakin olisi saanut siedettävämmän, jos drinkkilistan mansikkamargarita olisi ollut sallittujen listalla. Mutta koska toistaiseksi Tequila ja Triple Sec eivät kuulu THL:n suosittelemiin ravintoaineisiin, katsoin paremmaksi pitäytyä vedessä.

Tuo jäinen herkkujuoma ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan, vaan jäi ikävästi kummittelemaan takaraivoon. Lopulta päätin tarttua viikonloppuna tuumasta toimeen ja tehdä illan hellejuomaksi alkoholittoman version. Juomasta tuli lopulta niin hyvä, että tein sitä parina iltana peräkkäin. Ja koska juhannus kolkuttelee jo ovella, kannattaa sunkin napata tästä kaikille vieraille sopiva drinkkiohje talteen!

ALKOHOLITON MANSIKKAMARGARITA (1 iso lasi)

Tarvitset:

Jäisiä mansikoita (n. 2dl)
Mansikka- tai karpalomehua (mansikalla makeampi)
Kivennäisvettä tai sitruunalimpparia
1rkl sokeria
Puolikas sitruuna
Tehosekoitin/sauvasekoitin

Jos sulla on tosi tehokas blenderi, voit heittää jäiset marjat suoraan koneeseen. Mutta jos teet juoman sauvasekoittimella tai vähän kevyemmällä blenderillä, kannattaa marjojen antaa hiukan pehmentyä huoneenlämmössä ennen sekoitusta.

Yksinkertaisuudessaan heitä tehosekoittimeen marjojen kaveriksi mehua ja kivennäisvettä, molempia n. 1-2dl. Aloita vähällä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Kun koostumus on sopiva, lisää joukkoon sokeri ja purista joukkoon puolikas sitruuna. Sitten vaan viimeiset hurautukset ja juoma on valmis! Voit puolestani juoda herkun vaikka suoraan kannusta, mutta halutessasi pientä luksusta, kannattaa lasinreuna kostuttaa vedellä/sitruunamehulla ja dipata vielä hienoon sokeriin.

Tämä mansikkamargarita siis soveltuu myös lapsille ja raskaanaoleville ja maistuu varmasti sellaisenaan muillekin juhlijoille. Jos kuitenkin haluat tarjota osalle juoman alkoholillisena, on sekaan helppo lisätä vaikka sitä Tequilaa.

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.