VALIKKO
14.8.2018 13:29

Herkullinen kasvislasagne ohje kiireiselle, sopii koko perheelle!

Kaappien koluamista lasagnea varten

Otsikossa on ehkä luvattu, että seuraava kasvislasagne sopii koko perheelle, mutta on toki aivan eri asia, suostuvatko kaikki perheenjäsenet sitä edes maistamaan. Meillä tehdään yleensä perinteistä lasagnea kanajauhelihalla höystettynä, mutta toiveena olisi vähentää lihankulutusta arjessa edes jonkun verran. Ongelmana on ainoastaan varsin epäluuloinen 2-vuotias, jolle ei ihan mikä tahansa kikhernemössö uppoa. Nyt kuitenkin tuli kyhättyä kasvislasagne, jota tuo neiti suostui ainakin maistamaan, eli sisäiset hurraahuudot sille.

Ohje sopii sellaisenaan perheille, joissa kaikki syövät jo ns. normisuolaista ja maitopitoista ruokaa. Kuitenkin pienillä muutoksilla ohjeesta saa sopivan niin suolattomille kuin maidottomillekin ruokailijoille. Olisin itse halunnut sekaan tuoreita tarhapapuja, mutta niiden puutteessa tuli tällä kertaa käytettyä kokoelma erilaisia papuja ja kasviksia tölkkiversiona.

KOKO PERHEEN KASVISLASAGNE

Aina ikävää, kun vanhemmat yrittää tuputtaa lapsille väritöntä, mautonta ja ravinneköyhää vegepaskaa

Tarvitset:

Lasagnelevyjä
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2prk tomaattimurska
1prk valmiiksi liotettuja punaisia linssejä (tai kuivia vastaava määrä)
1prk papusekoitusta
1ps pakastemaissia
Pieni kukkakaali
Pari suippopaprikaa
Kourallinen tuoretta basilikaa

Vajaa 1l maitoa
Vehnäjauhoja /muu suuruste
Voita
1prk Koskenlaskija ruoka chili

  • Pilko sipulit, paprikat ja kukkakaali, heitä pannulle kuullottumaan. Kaada hetken päästä maissit, pavut ja linssit sekaan (jos käytät kuivia linssejä, lisää ne vasta yhdessä tomaattimurskan kanssa).
  • Laita kattilaan nokare voita, n. 30-50g. Lisää joukkoon kaksi reilua ruokalusikallista jauhoja, mutta älä ruskista. Kaada jatkuvasti sekoittaen maito sekaan. Odota, kunnes maito sakenee.
  • Lisää tomaattimurskat kasvisten sekaan, jos seos on kovin löysää, heitä joukkoon 1-2rkl jauhoja. Mausta mielen mukaan yrteillä jne.
  • Kun maito alkaa kuplimaan, lisää joukkoon Koskenlaskija ja sekoita. Ota levy pois päältä.
  • Asettele uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Meidän vuokaan näitä mahtuu yleensä 3 kerrosta. Jätä kuitenkin vähän kiehumisvaraa, ettei kokkailun jälkeen ole edessä lisäksi uunin jynssäys (kuten allekirjoittaneella…)
  • Paista 225 asteessa n. 50-60min. Anna mieluusti vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Itse tykkäsin tosi paljon ja näytti kelpaavan myös tuolle lihansyöjä miehellekin. Hemmo maisteli varsin epäluuloisesti, mutta hänen mielestään tällä hetkellä kaikki paitsi makaroni ja jauhelihakastike on epäilyttävää.

Tomaattikastikkeen aineksia voi täysin muokkailla oman makunsa ja kaappien sisällön mukaan. Jos inhoat maissia, voi tilalle hyvin heittää vaikka herneitä. Hyvää ruokahalua!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.