VALIKKO
31.10.2016 12:31

Hylkeen notkeudella

Kuten olen saattanut aikaisemmin mainita, teen satunnaisia jumppaohjauksia Haminan Naisvoimistelijoille. Ennen Hemmon syntymää ohjailin enemmän, mutta nyt toistaiseksi tuurailen eri jumpilla tarpeen mukaan. Liikunta yleisesti auttaa nollaamaan ajatukset tosi hyvin, mutta perus juoksulenkillä aivoilla on silti aikaa pyöritellä kotijuttuja ympäri ämpäri päätä. Samoin salilla ehtii vallan hyvin miettimään, miten Hemmo ja Könsikäs kotona pärjäävät. Ajatukset eivät siis silti kokonaan irtaudu kotijutuista. Mutta kun olen itse ohjaajan paikalla, on ajatukset pakko pitää tiiviisti tunnin kulussa. Monesti huomaan vasta tunnin loputtua ajattelevani, onkohan Hemmo syönyt tai kenties känättävällä tuulella. Tietysti lisätienestit ovat tervetulleita äitiyspäivärahojen lisäksi, mutta yhtä arvokasta minulle on ohjauksen tuoma selkeä tauko arjen pyörityksestä. Lisäksi jumpalla saan olla tekemisissä aikuisten kanssa, jotka jopa vastaavat ymmärrettävästi kun heille juttelee.

Samalla tulee myös haastettua itseään. Esimerkiksi tänään lupauduin vetämään joogatunnin, jota en ole ikinä aikaisemmin ohjannut. Toki tunti ei tällöin ole puhtaasti joogaa, vaan sekoitus liikkuvuutta, joogaa ja venyttelyä. Olen itse käynyt asiakkaana erilaisilla hyvänolon tunneilla, mutta ohjaajan paikalle en ole vielä uskaltaunut. Testailin äsken tunnin rungon läpi, jotta varmasti edes taivun perus liikkeisiin. Onneksi testasin, ei nimittäin ole tullut paljon venyttelyä harrastettua, joka näkyy ja tuntuu kyllä kropan  liikkuvuudessa.

dsc03588

Tehotreenitunneilla olen kuin kotonani, huutamassa ohjeita musiikin ylitse ja vaatimassa vielä muutaman hypyn tai burpeen. Nyt pitäisi osata ja malttaa rauhoittua rauhalliseen tekemiseen. Eipä tarvitse asiakkaiden tuskailla yksin notkeutensa kanssa, sillä nyt taidan itse olla kankeampi kuin moni tunnille tulija. Eikä haittaa yhtään, ompahan tiedossa miltä tasolta lähdetään liikkuvuutta parantamaan uudestaan!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.