VALIKKO
1.1.2017 18:35

Hyvää uuttavuotta 2017!

dsc06213

Vaikka uutta vuotta ei varsinaisesti viettäisi, tietäisi aamulla herätessään vuoden vaihtuneen. Eikä siihen tarvittaisi edes kalenteria, sillä somefeedi on tällä hetkellä täynnä erilaisia voimalausahduksia, kuvakollaaseja, uudenvuoden toivotuksia ja- lupauksia. ”Uusi vuosi, uusi minä”, ”uusi vuosi uudet kujeet”, ”uusi vuosi ja terveellisempi elämä”.  Näitähän riittää. Itse en ole ikinä oikeastaan uudenvuoden juhlintaa suuremmin harrastanut, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus.

15841274_10212060015921702_1644371038_n

Asumme alueella, jossa ammutaan paljon raketteja ja jälleen kerran osa viksuista vanhemmista oli ostanut ja antanut muksuille raketteja etuajassa, jonka takia meillä on oltu paniikki hännän alla jo parin päivän ajan. Suunnattiin päivällä suosiolla metsään lenkille, jotta koirat saivat jo päivällä juosta ylimääräistä energiaa pois kaukana asuinalueen alkavasta paukutuksesta. Kaverukset myös saivat jäädä yöksi äidilleni, sillä sinne metsän keskelle ei juurikaan pauketta onneksi kuulu edes uudenvuoden yönä.

dsc06208

Illalla käytiin tosiaan tsekkailemassa  Kotkassa jo klo 18 pidetty ilotulitus, joka oli sattumoisin tänä vuonna Suomen suurin. Naurettiin aikaiselle ajankohdalle, joka ennen olisi aiheuttanut nurinaa, mutta nyt oli oikeastaan ihan täydellinen aika. Hemmo ehti nukkua ennen lähtöä pienet iltapäiväunet ja toisaalta ehdittiin kivasti kotiin juuri puurolle ja iltatoimille. Onneksi kaikki kylään tulleet kaverit olivat omatoimisia, jolloin yksi teki aikuisille ruokia uuniin, kaksi syötti Hemmolle iltapalaa ja yksi keitti väliteet pannuun hautumaan. Siinä iloisen sekameteli älämölön keskellä tuli muksu ruokittua, parannettua maailmaa ja todettua useampaan otteeseen kuinka kova nälkä kelläkin jo on.
15870584_10212060016561718_1474846845_n

Hemmon käytyä yöunille syötiin paljon, naurettiin, syötiin vähän lisää ja pelattii Kahoot! nimistä tietovisaa. Kyseessä on siis nettisivu, jossa pystyy kuka tahansa kirjautumalla tekemään omia tietokilpailuja, joita sitten voi isommallakin porukalla (esimerkiksi koululuokat) pelata. Olin tehnyt iltaa varten oman tietovisan, mutta sivustolta löytyy paljon jo valmiiksi tehtyjä kysymyssarjoja. Peliä pelataan omilla älylaitteilla (tabletti/puhelin), joten erillisiä ohjaimia ei tarvita. Illan aikana syötiin vielä karkkia ja sipsejä sekä katsottiin pari jaksoa Muumeja. Ehdittiinpä vielä kurkkimaan ikkunasta vuodenvaihteen ilotulituksia ennen nukahtamista. Ei yhtään pöllömpi ilta siis!

 

Eilen ja tänään juteltiin vähän ihmisten tavoitteista ja lupauksista uudelle vuodelle. Monella nämä kohdistuvat liikuntaan, ruokaan ja yleisesti parempiin elintapoihin. Toki mietittiin herkkujen vähentämistä ja liikunnan lisäämistä, mutta meillä se on enemmänkin paluu normaaleihin elintapoihin. Viimeinen kuukausi on heittänyt elintavat aika tehokkaasti pyllylleen ja pieni ryhtiliike ei tee yhtään huonoa. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin nappaamaan 6kk rannekkeen uimahallille, jolla pääsee molempiin Kotkan uimahalleihin sekä kuntosaleille niin usein kuin haluaa. Pakko myöntää, että mikäli hinta ei olisi ollut ratkaisevassa asemassa, olisin ehkä kallistunut ottamaan jäsenyyden esimerkiksi Huumalle. Tykkäisin käydä ryhmäliikuntatunneilla, mutta nyt toistaiseksi kotihoidontuen häämöttäessä parin kuukauden päässä oli pakko kallistua säästömielessä halvempaan vaihtoehtoon. Pyysin samalla (laiska kun olen itse) kaveria suunnittelemaan mulle alkuun kaksijakoisen saliohjelman, jolla pääsisi taas takaisin kuntosaliharjoittelun maailmaan.

Ainut konkreettinen tavoite on lisätä selkeästi juoksulenkkejä viikkoon. Tällä hetkellä juoksua on tullut nimenomaan ”harrastettua”, eli muutamia 5-12km lenkkejä säännöllisen epäsäännöllisesti. Tämäkään ei toki ole huono, mutta mikäli ajatuksena olisi pystyä juoksemaan kokonainen maraton kesän lopulla, pitäisi harjoitteluun saada jonkunlaista rutiinia ja suunnittelua mukaan. En tosin aijo ottaa maratonista sen suurempia paineta, osallistun mikäli kunto sen kesän jälkeen antaa myöten.

dsc06194

2017 ensimmäinen sunnutaiseikkailu Äijäkkään

dsc06182

Tänään uusi vuosi on kuitenkin korkattu leppoisan ulkoilun merkeissä ja eilisiä safkailuja rääppiessä. Ihan sama naama sieltä peilistä katsoi takaisin 1.1.2o17 aamulla kun 31.12.2016 hampaita pestessäkin, mutta josko tänä vuonna olisi taas muutamassa asiassa vähän viisaampi ja vanhempi. Jää nähtäväksi!

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.