VALIKKO
18.4.2018 12:18

Ja syksyllä meitä on neljä. Tervetuloa vauva Hakalaska!

Jotkut ehkä muistavat kirjoitukseni viime syksyltä, jossa aiheena oli perheiden lapsiluku ja omat suunnitelmamme. Silloin emme tosiaan itsekään tienneet, haluammeko jäädä yksilapsiseksi perheeksi vai harkita vielä toista vauvaa. Nyt voin kuitenkin ilokseni kertoa, että tänään on saavutettu tasan puoliväli raskaudessa ja syksyllä meillä asuu taaperon lisäksi myös vauva.

Vauva Hakalaska 1. ultrassa

RASKAUS TÄHÄN ASTI

En tykkää harrastaa varsinaisia raskauspostauksia, mutta kertaillaan tähän nyt kuitenkin ensimmäisen puolikkaan kuulumiset pikakelauksella. Kaikki on mennyt erittäin hyvin, koko raskaus on toistaiseksi ollut itse asiassa Hemmon odotukseen verrattuna varsin helppoa.

 • Pahoinvointi kesti vain parisen viikkoa, n. rv 10-12. Silloinkin kyseessä oli enemmänkin etomista ja ruokahaluttomuutta.
 • Väsymystä en huomannut samalla tavalla, kuin Hemmosta. Ehkä koska olin valmiiksi väsynyt yövalvomisista ja unikouluista?
 • Paino on noussut aika identtisesti molemmissa raskauksissa, joten varaudun olemaan sen +25kg painavampi syksyllä.
 • Mielitekoja ruokien suhteen on ollut tuoreet hedelmät ja säilötyt punajuuret. Hemmon raskaudessa vetelin valmiita lihapiirakoita nakeilla.
 • Liitoskivut ovat alkaneet ilmoittamaan itsestään jo muutama viikko sitten. Edellisessä raskaudessa nämä alkoivat vasta lähempänä rv30.
 • Liikkuessa hengästyy superhelposti, joten tehoja on ollut pakko vähentää reilusti. Juoksu on jäänyt melkein kokonaan jo pois, kun Hemmon kanssa lenkkeilin vielä rv28.
 • Maha on alkanut kasvaa tosi aikaisin toisella kierroksella. Ei siis toivoakaan, että edes rv12 olisi pallomaha mennyt ison lounaan piikkiin,

Yleisesti kaikki tuntuu menevän nyt jo vanhasta muistista. Ensimmäisessä raskaudessa oli hankalaa olla kertomatta ihmisille uutisia, mutta nyt raskauden on itse asiassa ehtinyt unohtamaan moneen kertaan. Jokaista pientä kolotusta ei myöskään jaksa panikoida ja googlailla, kun tietää niiden kuuluvan asiaan.

Vierivä kivi ei sammaloidu vai miten se meni?

VAUVA JA TAAPERO

Syksyllä meillä tulee asustamaan kaksi koiraa, kaksi aikuista, yksi taapero ja yksi vauva. Hemmo on alkanut vilauttelemaan alkavan uhman piirteitä, joten toivon sormet ristissä perustyytyväistä minityyppiä. Toisaalta tuli sieltä millä temperamentilla varustettu kaveri tahansa, saadaan me kyllä arki rullaamaan ennemmin tai myöhemmin. Mutta olisihan se ”syön-nukun-kakkaan”- toisto sellaisenaan tervetullut, ilman ylimääräisiä itkuja ja vaivoja.

Hemmo on onneksi nukkunut jo 6kk iästä asti omassa huoneessaan ja pottailut onnistuvat jo suhteellisen hyvin. Tarkoituksena olisi siirtää hänet pois pinniksestä nyt kesäksi, jolloin aikaa totutella uuteen nukkumisjärjestelyyn jää reilusti. Varmasti osa opituista taidoista voi taantua hetkellisesti vauvan syntymän myötä, mutta se on ihan luonnollista ja vasta sen ajan murhe. Voihan olla, että kaikki menee sulavasti ja Hemmosta kuoriutuu mitä hoivaavin isosisko?

Meillä on rakenneultra vasta viikon päästä, eli sitten voidaan taas vetää yksi etappi tältä matkalta ylitse. Sitä seuraava taitaa olla se maaginen rv 24, kun vauvalla alkaa olemaan oikeasti jotain selviämismahdollisuuksia ennenaikaista synnytystä ajatellen. Mutta mennään nyt päivä kerrallaan ja katsotaan mitä eteen tulee. Miä jatkan nyt flunssan parantelua eli hyvää loppuviikkoa sulle! 

Kommentit

  • Jenni

   Kiitos oikein paljon 🙂 onneks tässä on vielä aikaa nauttia tästä pienemmästäkin kokoonpanosta jonkun aikaa 🙂

    0
 • Diiskuneiti

  Oih onnea kovasti! Itselläni on kova vauvakuume ja seuraan kaikkia mahdollisia vauvablogeja 😀

   0
  • Jenni

   Kiitos 🙂 mulla ei tällä toisella kerralla edes ehtinyt tulla vauvakuumetta, kun tärppäsi niin nopsaan. Ekalla kerralla kerkes kuumeilemaa senki eestä 😀

    0
 • Nimetön Henna

  Paljon onnea perheenlisäyksestä! 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.