VALIKKO
3.10.2016 09:16

Jättikuplat ja syysretki Katariinanniemeen

Katselin jokin aika sitten Pahan jälkeen- sarjan ensimmäistä jaksoa. Toki sarja itsessään on mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu, mutta kyseisestä jaksosta ei jäänyt päälimmäisenä mieleen liikuntavammaisuuden haasteet ja- mahdollisuudet, ei tasa-arvoisuus eikä edes se kuinka kaunis Meeri Koutaniemi on.

Ei, minulle jäi mieleen jättisaippuakuplat.

m2

Joku (esimerkiksi armas mieheni) voisi väittää niiden muodostuneen minulle jopa lieväksi pakkomielteeksi. Sovimme heti jaksoa seuraavana päivänä kuplaretken Katariinan meripuistoon, jossa kyseisiä kuplia voitaisiin tehdä ja kuvata. En ollut aikaisemmin ikinä edes kuullut jättikuplista muuten kuin Muumilaakson tarinoissa, joten armottoman googlettelun jälkeen minulla oli selvillä mistä aineista kupla-aine sekoitellaan ja miten ”kuplakone” tehdään. Ilman ongelmiahan ei kuitenkaan selvitty. Selvisi että ohjeeseen kuuluvaa tapettiliisterijauhetta ei myyty missään kotikaupunkini liikkeissä eikä sitä ollut myöskään jäänyt pyörimään tuttujen nurkkiin rempan jäljiltä.  Taas takaisin googlen pariin ja selvisi, että apteekista saatavasta glyserolista voi tehdä korvaavaa saippuaseosta. Mars siis apteekkiin ja kolmannessa apteekissa onnisti! Keskustelu apteekkarin kanssa meni suunnilleen näin:

Minä: ”Kiva että teillä edes oli tätä. Kahdessa edellisessä ei ollut jäljellä”
Apteekkari: ”Niin tätähän menee näin syksyllä. Siäki vissiin syyskukkia meinasit säilöä?”
Minä: ”Joo syyskukkiahan miä….”

Lopulta koitti lauantai ja sovittu ”kuplapäivä”. Keli oli muuten mitä parhain ja aamulla pihalla tyynellä säällä testaamani kuplat onnistuivat täydellisesti. Ihan ilmettyjä muumilaakso kuplia mihin teki mieli työntää mini Hemmo sisälle kuin Pikku Myy konsanaan. Kuitenkin Katariinanniemessä tuuli oli yltynyt ja tuntui että haaveeni jättimäisistä kuplista on tuhoontuomittu. Myös saippuaseos oli matkalla vaahtoutunut osittain, joten ainetta oli vaikea saada tarttumaan kuplakoneeseen. Onnistuimme kuitenkin löytämään vähän suojaisamman paikan, jossa pystyi edes jonkinlaisia kuplia tekemään. Myönnän turhautuneeni ”hieman”, kun koko viikon odotettu projekti ei ihan onnistunutkaan suunnitellulla tavalla. Mutta saatiin me muutamia hyviäkin otoksia ja onnistuneita kuplia, sekä muutama käytännön vinkki seuraavaan kuplasessioon (sillä ei, tämä ei jää yhteen kertaan!)  .

m9

Muutama turhautunut ärräpääkin saattoi päästä, kun homma ei ottanut onnistuakseen…

m3

Muutama kuplajono onnistui tosi hyvin

m1

”Kuplakone” oli tehty pikaversiona pihapensaiden oksista ja nyöritetystä villalangasta.

Lopulta Mini Hemmo alkoi jo väsähtämään ja päätimme kiertää puistoalueen ympäri kävellen, sillä keli oli muuten mitä mainioin.  Ainut syy oikeastaan, miksi haluaisin asua lähempänä Kotkansaarta on nimenomaan Katariinan meripuisto. Se on vuosien saatossa muotoutunut todella viihtyisäksi ulkoilualueeksi, jossa on niin aikuisille kuntoiluvälineitä, grillipaikkoija kuin lapsille tosi kivoja leikkihärveleitä. Ja parasta on tosiaan merenranta, joka kiertää melkein koko puistoaluetta. Kaikki sen kulman hyvät ulkoilumaastot ovat myös yhteydessä toisiinsa, eli mekin kierrettiin koko niemenkärki mahtavine lenkkipolkuineen. En yhtään kyllä ihmettele, että myös turistit ovat löytäneet kyseisen alueen kameroineen. Tervaleppälehdossa on myös luontokuvaajille jne erittäin hyvät puitteet kuvailuun, sillä siellä oravia ja lintuja ruokitaan ja eläimet ovatkin melko kesyjä nykyisin jo. Oravat juoksentelevat jaloissa ja linnut saattavat tulla syömään siemeniä kädestä. Olo oli kuin Disney saduissa konsanaan! Sata varmasti tullaan siellä vierailemaan usein, kunhan tuo meidänkin Mini Hemmo vähän kasvaa isommaksi. Nyt nimittäin toistaiseksi kiinnosti omat lapaset ja niiden tuntuma suussa enemmän kuin lähellä hyppivät oravat.

m4

Majakat pienoismalleina

m5

Pitkospuita pitkin kohti Mansikkalahtea

m7

Meriniemi

m6-kopio

Kisailtiin kiipeilytelineen huipulle

Kaiken kaikkiaan ihan tosi kiva lauantaipäivä, vaikka jättikuplat menikin vähän mönkään! Ja hei jos Kotkassa päin satutte liikkumaan, niin menkää ihmeessä tutustumaan kyseiseen alueeseen!

(Kuvat on ottanut mukana ollut kaverini Minna.)

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.