VALIKKO
20.10.2016 17:11

Juoksutavoitteet 2017

Raskauden aikana huomasin harmitelleeni monesti, kuinka nyt jää tosi kivoja juoksutapahtumia välistä tänä vuonna. Ollaan esimerkiksi miehen kanssa juostu Kaisaniemen Tough Viking molemmilla kerroilla, kun se on järkkäilty kesätapahtumana Suomessa. Nyt tänä vuonna jätin suosiolla ilmoittautumatta, tapahtuman ajankohtana oli synnytyksestä kulunut kuitenkin vain reilu 3kk. Könsikäs lähti silti juoksemaan ja  muutaman kaverin ja Hemmon kanssa oltiin sitten kannustusjoukoissa paikan päällä.

dsc02617

hcr1

Ensimmäinen HCR  2012

Kuuluin ennen raskautta HCR Street teamiin, jonka tarkoituksena oli promota Helsinki city maratonia, Helsinki city runia  ja Helsinki Street runia. Tulipa monta ”runia” samaan lauseeseen… Järkkäilimme ilmaisia yhteislenkkejä, olimme mukana Go Expo messuilla ja luonnollisesti myös yllämainituissa tapahtumissa.  Viime vuonna jäin sivuun tiimistä, sillä yhteislenkit sun muut ajoittuivat juuri loppuraskauden aikoihin, jolloin en enää juurikaan juossut.

streetrun

Helsinki Street Run 2015

 

Kesällä juoksua ei juurikaan ehtinyt miettimään, sillä kädet olivat melko täynnä uutta opeteltavaa. Kuitenkin syksyä kohti ja liikunnan lisääntyessä alkoi houkutus hölkkälenkeille nostamaan päätään. Jälkitarkastuksessa minulle sattui itsekkin juoksua harrastava lääkäri, joka näytti vihreää valoa juoksun aloittelulle, kunhan sen tekee kroppaa kuunnellen. Laitoinkin melkein samantien lenkkarit jalkaan ja lähdin pienelle testikierrokselle.  Yllätyksekseni juoksu tuntuikin melko helpolta, vaikka kunto ei tietenkään ollut entisellä tasollaan. Alkuun meni hetki, että juoksu tuntui taas kulkevan ”normaalilla” askelluksella, mutta nyt ryhdin ja asennon palauduttua entiselleen myös askellus tuntuu rullaavan mukavasti.

Vuosi 2017

Alunperin ajatuksena oli palata juoksemaan lappu rinnassa jo lokakuun alussa Kunnon polkujuoksuun 10km matkalle, mutta tänä vuonna kisajärjestäjät olivat nostaneet osallistumismaksua aika reilulla kädellä, vaikka tapahtuma itsessään pysyi suhteellisen ”karvalakkiversiona”. Viime vuonna osallistuimme parin kaverin ja äitini kanssa, mutta päätimme juurikin hintakorotuksen takia jättää tänä vuonna välistä. Itsellä ei nimittäin kunto antanut vielä myöten ”lähdetään yrittämään rataennätystä”- juoksuun, joten en viitsinyt maksaa siitä, että lähden mahdollisesti kävelemään ylämäet ja hölkkäämään loput pätkät.

Hölköttelyllä näätien ja vaunuhemmon kanssa

 

Juoksimme Könsikkään kanssa koko maratonin 2013 Helsingissä ja nyt ajattelin ottaa uudestaan tavoitteeksi HCM17 suorittamisen. Könsikäs sanoi jo edellisen HCM:n  jälkeen, ettei halua koskaan enää uudestaan maratonia juosta, mutta puolikaille voi edelleen harkita lähtevänsä. Lenkkeily on alkanut sujua suhteellisen lupsakkaasti, toki edelleen vauhti on tosi maltillinen.  Ajatuksena olisikin juosta poluilla nyt vielä syksyllä niin pitkään kun mahdollista, sitten jatkaa vielä teillä ja toivottavasti päästä talvella laduille hiihtämään mahdollisimman paljon.

Näitä tapahtumia on tullut katseltua vähän sillä silmällä kevättä ajatellen:

17.4. Munahölkkä Metsäkylässä (10km)

22.4. City Survivors (ei varsinainen juoksukilpailu, mutta tuleehan siinäkin 15km matkaa)

13.5. Helsinki City Run (puolimaraton)

12.8. Helsinki City Marathon (maraton)

9.9. Tough Viking Helsinki (10km)

 

Syksyllä olisi kiva osallistua lisäksi johonkin polkujuoksutapahtumaan, esimerkiksi aikaisemmista kokemuksista Brannin Trail oli tosi kiva reitti ja tapahtuma muutenkin. Mutta katsoo niitä sitten lähempänä, nautitaan nyt ensin  syksy ja talvi alta pois!

 

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.