VALIKKO
8.1.2018 12:45

Kevyt, helppo ja nopea kasvisruoka arkeen + resepti!

Kasvisruoka ei aina tarkoita juuresten pilkkomismaratoneja

Jotkut tuskastuvat, kun tulee puhetta kasvisruuan valmistamisesta. Jos on tottunut kokkaamaan aina eläinkunnan proteiineista, voi kasvisproteiinien käyttö tuntua alkuun haastavalta. Samoin kuin lihahyllystä löytyy kymmentä eri lihavalmistetta, on kuivahyllyt notkollaan eri papuja, siemeniä ja rouheita. Kasvisruoka voi myös olla yhtä maukasta, täyttävää ja usein myös ravitsevampaa, kuin lihavastustajansa.

Meillä ollaan sekasyöjiä muuten, mutta punaista lihaa meillä ei juurikaan käytetä. Ruokaa siis valmistetaan kanasta, kalasta ja kasviksista. Lapsiperheessä ruuanlaittoon ei myöskään ole hirveästi aikaa, joten nopeus ja helppous on valttia viikon ruokalistaa suunniteltaessa. Teemme yleensä kerralla isompia annoksia, jotta samaa ruokaa voidaan syödä useampana päivänä. Haluaisin jakaa teille meidän luottokasvisruuan, jonka tekemiseen ei mene ikuisuuksia aikaa. Pata myös maistuu hyvältä ja pitää nälän pitkään.

HAKALASKAN PAPUHÄSSÄKKÄ (iso padallinen)

TARVITSET:
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2prk GoGreen papuja (itse käytän valmiita papumix sekoituksia, voit käyttää mitä haluat)
punaisia linssejä
2 prk tomaattimurskaa (a’ 500g)
mausteita (sokeria, suolaa, yrttejä, chiliä…)

Lisukkeeksi esimerkiksi riisiä, pastaa tai couscousta.

1. Huuhtele linssit, mikäli käytät kuivia. Laita halutessasi hetkeksi likoamaan ennen käyttöä. Käyttövalmiille linsseille (esim. GoGreen) riittää huuhtelu. Itse käytän joko 1 purkin valmiita tai n. 1-2dl kuivia.
2. Pilko sipuli pieneksi, heitä kuumaan kasariin kuullottumaan öljyn kanssa. Murskaa valkosipulit sekaan.
3. Huuhtele pavut (jos käytät kuivia, laita ne edellisenä iltana likoamaan) ja heitä sipulien kaveriksi.
4. Kippaa pari purkkia tomaattimurskaa nesteeksi ja vielä pari desiä vettä lisäksi.
5. Heitä linssit mukaan porisemaan. Huomioi, että kuivia linssejä käytettäessä seos vaatii enemmän vettä valmistuksen aikana, sillä linssit imevät kypsyessään paljon nestettä itseensä.
6. Lisää mausteita: muuten voit laittaa maun mukaan, mutta suosittelen kaikkia lisäämään vähän sokeria mukaan, sillä se korostaa kivasti suolaista makua tomaattikastikkeessa.

Kun seos alkaa poreilla, pienennä levyn tehoa ja laita kattilaan kansi päälle. Anna poreilla rauhassa välillä sekoittaen, kunnes linssit ovat muuttuneet pehmeiksi. Valmiita linssejä käyttäessä keittoaika on huomattavasti lyhyempi. Käytännössä aktiivista työvaihetta tässä ruuassa on n. 10minuuttia ja kokonaisuudessaan ruoka on valmista suunnilleen tunnissa.  Kiehauta padan lisukkeeksi lisäkeriisit ennen syömistä ja kevyt, terveellinen kasvisruoka on valmis!

Voit heittää sekaan muitakin vihanneksia halutessasi, esimerkiksi paprikaa ja porkkanaa, mutta pakollista se ei ole. Meillä tästä ruuasta on pitänyt myös lihansyöjä mies, joten suhteellisen nappiin osunut sekametelisoppa on kyseessä.

Kasvisruoka näyttää ja maistuu hyvältä

Kommentit

 • Jenna

  Täytyy myöntää etten koskaan ole ollut kasvisruoan ystävä ehkä sen vaikeuden takia tai sen, että pidän yksinkertaisesti enemmän lihasta, mutta viime aikoina olen lämmennyt useille kasvisruuille koulussa ja tehnyt myös kotona! Tämä resepti minua erityisesti kiinnostaa <3

   0
  • Jenni

   Kuulostaapa tutulta 😀 mies oli aikoinaan tosi epäileväinen kaikkia ”ituhippi” ruokia kohtaan, mutta tän ruuan myötä oppinu seki tykkäämään. Kannattaa vaan tosiaan maustaa hyvin ja se sokeri tuo tosi hyvän twistin tähän 🙂 sweet chili soosi vois kans toimia!

    0
 • Jasu

  Nam, kuulostaa hyvältä. Pitääkin testata tää 🙂

   0
  • Jenni

   Suosittelen! Helpoin terveellinen pikaruoka ikinä 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.