VALIKKO
4.1.2019 12:00

”Mä teen susta ilmotuksen poliisille”- ja muita facekirppisten helmiä

Facebookin käyttöni rajoittuu nykyisin lähes täysin muutamaan ryhmään ja vilkaimmin käytössä on pari erilaista kirppisryhmää. Toisella, lastentarvikkeisiin keskittyneellä sivulla, hommat menee yleensä ihan näppärästi ja tavara haetaan sovitusti. Toisessa isommassa kirppisryhmässä asiat ei aina mene näin sujuvasti. Tilanteet saattaa eskaloitua aika nopeasti, jos kohdalle sattuu oman elämänsä talikko.

Tässä muutamia omalle kohdalle osuneita helmiä. Suosittelen lukemaan loppuun, sinne säästän sen ehdottomasti mehukkaimman ja absurdeimman tapauksen!

AV AV AV AV!!:
Ne tyypit. Kyllä siä tiät. Ne, jotka varaa ihan kaiken, ihan sama mistä ja mitä on myynnissä. Lopulta ne ei ota mitään varattuja tavaroitaan, mutta varata pitää aina. Jos ei kerkee AV, ni sitte pitää ainaki jonottaa.

AV/YV/KAI-KAI/KYSYN MIEHELTÄ:
Olen oppinut melko hyväksi kirppisilmoituksen tekijäksi. Osaan jo välttää useimmat kyselijöiden perinteiset aiheet, kuten onko tuote hajuton, onko meillä lemmikkejä, mitailenko tuotetta lisää, otanko lisäkuvia, kuljetanko tavaraa ostajalle ja missä tuote sijaitsee. Enää harvoin tulee viestejä, joihin en ole muistanut ottaa kantaa itse ilmoituksessa.

OHARIT:
Tämä on varmasti lähes kaikille nettimyyntiä harrastaneelle tuttu tilanne. Tavarasta on sovittu nouto/luovutus aikaan x, mutta toista osapuolta ei näy. Perään viestitellään ja soitellaan, mutta vastauksen saa usein vasta rutkasti myöhässä, jos silloinkaan. Itse olen seissyt huoltoaseman pihalla takki kourassa pariinkin otteeseen, kun ostajaa ei vaan kuulu.

NOUTO VÄÄRÄÄN AIKAAN:
Näitä tulee vastaan melkein yhtä usein, kuin ohareitakin. Meillä oli illanistujaiset kotona ja samalle illalle olin sopinut haun suht halvalle ensiapulaatikolle. Haku sovittiin klo 18, mutta pyysin vielä ostajaa laittamaan viestiä, ennen kuin lähtevät ajamaan. Olin luvannut tuoda laatikon pihatien päähän, jotta ostaja löytäisi meille helpommin. En illan aikan ollut availlut puhelinta turhaan ja kun joskus 17:30 jälkeen aloin katselemaan, onko ostajasta kuulunut, odotti minua useampi viesti, joista viimeisessä ostaja sanoi lähtevänsä kotiin. Hän oli siis tullut hakemaan ostostaan yli 30min etuajassa, ei ollut ilmoittanut ennen lähtöä sovitusti ja antoi nyt minulle moraalisaarnaa hyvästä kaupankäynnistä. Ei auttanut sanoa, että itsehän ostaja ei nyt toiminut sovitusti. Myin laatikon seuraavana päivänä oikeaan aikaan seuraavalle hakijalle.

KEKSITÄÄN HAKUHETKELLÄ TUOTTEESEEN VIKOJA:
Myin tuplarattaita, erittäin halvalla. Olivat olleet meillä vain muutaman kuukauden satunnaisessa käytössä ja myin sitten kesällä tarpeettomana pois. Ostaja halusi monta kuvaa vaunuista, lisäksi tiedusteli useaan otteeseen rattaiden taustoja. Vastasin tietojeni mukaan ja sovittiin haku seuraavalle päivälle.

Minulla oli valmiiksi kiire aikataulu, jonka ostaja tiesi, mutta silti hän tuli rutkasti myöhässä muutaman hoputusviestin jälkeen. Kaiken lisäksi vaunuja katsastaessaan hän oli löytävinään niistä hometta, jota rattaissa ei kyllä ollut. Siinä sain taas kuulla saarnan, kuinka yritin myydä heidän kultapiltilleen homeiset kiesit. Ilmoitin, etten omia lapsianikaan kuskaisi homeisilla rattailla, mutta he voivat vallan mainiosti ostaa vaununsa muualta. Taas myin samaiset vaunut seuraavalle hakijalle vielä samalla viikolla, tällä kertaa esittelin ”homeen” eli pinttyneen likatahran jo etukäteen kuvalla.

ANNETAAN HAKIJALLE VÄÄRÄ OSOITE:
Tässä tilanteessa oli kyse ihan puhtaasta vahingosta, mutta aiheutti yhtä kaikki kohtuu paljon harmia. Olimme ostamassa uutta pinnasänkyä vauvalle ja haku sovittiin pariinkin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla myyjä ilmoitti viime tingassa, etteivät ehdikkään kotiin ajoissa. Seuraavalla kerralla laitoin miehen hakemaan sänkyä, mukanaan osoite ja myyjän nimi. Hetken päästä mies kuitenin soitti, ettei kyseisessä osoitteessa mitään sänkyä ollut myynnissä, nainen ei itse asiassa tunnistanut edes myyjän nimeä. Yritin soitella ja laittaa myyjälle viestiä, turhaan. Onneksi mies kävi tsekkailemassa asukastauluja ja huomasi myyjän antaneen väärän osoitteen. Asunnon numeroksi oli annettu 5, kun sen piti olla 15.

NE OMAN ELÄMÄNSÄ TALIKOT JA PETKELEET: 
En edes tiedä miten tämä kategoria pitäisi oikeasti nimetä. Kyse on kuitenkin niistä myyjistä/ostajista, joilla ei ihan oikeasti ole kaikki muumit laaksossa.

Tämä sattui ihan viime viikolla, kun myin lasten vanhoja vaatteita yleisessä kirppisryhmässä. Eräs nuorehko nainen varasi minulta 5€ maksavan haalarin, mutta ei varauksen lisäksi ottanut mitään yhteyttä. Muutaman päivän päästä kyselin viestillä, ottaako hän haalaria. Olkoon ostaja nyt nimellä ”Jannica”.

”teen susta ilmotuksen poliisille”

Jannicalta sai nyhtää ihan simppeleitäkin vastauksia. Hän ei itse yrittänyt edes ehdottaa, milloin voisi haalarin hakea. Lopulta päivien jälkeen saimme sovittua haun klo 14:30-17 välille, kunhan Jannica ilmoittaa ennen tuloaan viestillä. Ottakaa huomioon, että vastaukset hakuaikaan olivat tyyliä ”en tiedä”. Kuitenkin tuli hakupäivä ja klo 18, laitoin Jannicalle viestiä, että hän ei ilmeisesti ehtinyt hakemaan haalaria, joten myyn sen seuraavalle halukkaalle. Vastaukseksi tuli, että mies hakee jos ehtii. Jatkoin taas, että sovittu aika meni jo yli tunti sitten, eli laitan seuraavalle jonossa. Tästä Jannica kimpaantui ja loput viestit sisälsivät mm. seuraavia kommentteja : ”ootko myymässä sitä mun ohi”, ”mies on sairaalassa ja sä et voi edes odottaa. teen susta ilmotuksen et myyt toiselle”, ”kuulin vasta 5min sitten että mies pääsi sairaalasta” ”on toi aika törkeetä” ja paras lopuksi

”et sä voi tollasesta syystä myydä seuraavalle heti. teen susta ilmotuksen poliisille”. 

Siis hitto POLIISILLE! Rikosilmoitus siitä, ettet itse hakenut varaamaasi tavaraa sovittuna aikana, sovitusta paikasta? Tavaraa, jonka arvo oli 5€? Varmasti lähtee heti karhuryhmä liikkeelle. Eli kyllä, hän voi tehdä ilmoituksen, mutta uskoisin sekä ylläpitäjien että sen poliisinkin olevan kiinnostunut vähän eri kaliiberin rikoksista, kun mun ohimyynnistä.

Tässä vaiheessa aloin estäämään Jannicaa Facessa, mutta ennen sitä hän kerkesi vielä käymään mun omalla profiilisivulla ja heittämässä nauravia hymiöitä esimerkiksi meidän pojan kallonmurtumasta kertovaan blogilinkkiin. Että sellanen tuore äiti siellä hei. Ei ole pikkurouvasta kuulunut mitään sen jälkeen, ei myöskään siitä rikospoliisista. Uusi ostaja sattui hauskasti olemaan vielä syyttäjänvirastossa hommissa ja ei ollut uskoa tarinaa. Säilytin nyt kuitenkin kaikki viestit ja muut, jos jatkossa alkaa mystisesti esimerkiksi postilaatikko räjähdellä.

 

Mutta sellaisia lämpöisiä kokemuksia mulla on facekirppiksistä. Mitä kaikkea sun kohalle on sattunu?

Kommentit

 • LV

  Paikallisessa roskalava-ryhmässä on välillä niin haastavaa, että on joutunut tekemään listan ihmisistä joille ei anna mitään.
  Eniten ärsyttää nää ” tulen huomenna kello 12” siihen kun sanot, ettet ole kotona silloin, tyyppi ei vastaa mitään ja seuraavana päivänä 12 jälkeen tulee viestiä, kuinka törkeä olen, kun en avannut ovea

   0
  • Jenni

   Noi ryhmät on kyl kanssa yks ihmispersoonien kultakaivos 😀

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.