VALIKKO
3.4.2019 13:31

Maidottomat muffinssit vauvalle, ilman banaania!

Banaani ei sovi kaikille lapsille, ainakaan ruokailutaipaleen alkumetreillä. Jotkut toki vetelevät noita maailman helpoimpia matkavälipaloja ongelmitta, mutta monille ne tekevät vatsan kovaksi. Useissa lapsille ja sormiruokailijoille suunnatuissa resepteissä leivonnaiset makeutetaan nimenomaan banaanilla. Samoin kananmuna-allergikoille käytetään monesti banaania korvaamaan munat taikinassa. Esikoiselle tein paljon banaanipohjaisia välipaloja, kuten aiemmin julkaistut kauramuffinssit ja banaanivohvelit, mutta nykyisin hänelläkin menee vatsa herkästi jumiin liiasta banskusta. Lisäksi meillä ei viikonloppuna ollut muutamaa kärsinyttä päärynää kummempia hedelmiä kotona, joten päivänvalon näkivät banaanittomat ja maidottomat muffinssit.

Näissä päärynä toimii banaanin tavoin, mutta ei ole yhtä makea, kuin tummunut banaani. Maku on siis varsin mieto, joten sekaan sopii hyvin heittää mausteita reilulla kädellä. Hyviä lisiä taikinaan on syöjien iästä ja taidoista riippuen erilaiset pähkinät, rusinat, hunaja, kaneli ja kardemumma. Myös taatelit toimisivat varmasti oivana makeutuksena sitä kaipaaville!

Maidottomat muffinssit maistuivat muokattuna myös aikuisille

PÄÄRYNÄ KAURAMUFFINSSIT

TARVITSET:

3 pienehköä päärynää
1 kananmuna
n. 2dl lapsellesi sopivaa jugurttia (mulla kaura)
1dl maapähkinävoita
(0,5dl hunajaa, jos haluat makeutta)
n. 1,5dl hiutaleita (käytin kauraa)
n. 1,5dl jauhoja (mulla vehnä)
1tl leivinjauhe
0,5tl sooda

Lisäksi maun mukaan kanelia, kardemummaa, pähkinöitä, rusinoita…

  • Kuori ja pilko päärynät, lisää joukkoon muna, jugurtti ja hiutaleet ja vedä sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Lisää sekaan loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Päärynöiden koko ja mehukkuus vaikuttaa taikinan nesteen määrään, eli mallaile jauhojen määrällä jämäkkyys sopivaksi. Saa olla melko löysää ja tahmaista.
  • Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20-30 min uunista ja vuokien koosta riippuen.

Maut ovat tosiaan aika mietoja, joka oli omiaan meidän 7kk miehelle näin alkuun. Esikoinen taas kaipasi enemmän pärinää, joten jaoin taikinasta meille isommille syöjille oman maustetumman osan. Lisäksi sipaisin molemmille syöjille vielä vähän maapähkinävoita muffinssin pinnalle kuorrutteeksi.

Koostumus on kuumana vähän tahmainen, mutta jäähdyttyään ja etenkin seuraavana päivänä pehmeä ja helposti syötävä. Maidottomat muffinssit menevät ainakin meillä melkein millä ateralla tahansa, mutta omiaan nämä ovat retkieväinä.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.