VALIKKO
11.9.2019 12:43

Nopea chili sin carne äkilliseen nälkäkiukkuun koko perheelle

Aamun asetelma: Oletat löytäväsi kotoa ainekset nopeaan lounaaseen, joten päätät hengailla aamupäivän leikkipuistossa muksujen kanssa. Virhe, sillä kotona huomaat, ettei osa ruoka-aineista olekkaan löytänyt tietään kotiin edellispäivän kauppareissulta. Lounas-aika alkaisi olla käsillä, samoin kaksi nälkäkiukkua kitisevää lasta. Kylmä hiki ehtii nousta otsalle, mutta pian huokaat helpotuksesta, kun kaapin perukoilta löytyy purkki papuja, soijarouhetta ja tomaattimurskaa. Näistä ja lisukepastasta tai -riisistä syntyy nopea chili sin carne, joka sopii myös perheen pienimmille.

Olin varma, ettei oikeasti hyvää chiliä saa keitettyä alle puoleen tuntiin, mutta olin ilmeisesti väärässä. Ei se lisähauduttelu pahaa tee, eli jos aikaa on, niin anna kastikkeen ihmeessä hautua rauhassa. Itsellä oli sylissä räkäinen ja nälkäinen yksvee, kolmeveen sekoillessa pitkin keittiötä kalsarit päässä. Ymmärtänet siis, miksen itse käyttänyt haudutteluun kuin pakollisen ajan.

Nopea chili sin carne

NOPEA CHILI SIN CARNE  (SILI SIN KARMEE)

TARVITSET:
1 sipulin
1-2 valkosipulin kynttä
n. 2dl tummaa soijarouhetta
2 prk tomaattimurskaa
1 prk mustia papuja (tai muita vastaavia)
n. 1-2 dl vettä
Öljyä paistamiseen
Mausteita (mulla kurkuma, jeera, paprika, mustapippuri, chili ja kuivatut yrtit)
Voit myös laittaa tuoretta chiliä maun mukaan halutessasi

Lisuukkeeksi pastaa, riisiä, couscousia tms. (mulla Mamyn täysjyväriisi fusillia)

NÄIN TEET SEN:

  • Laita vesi kiehumaan pastaa tms varten.
  • Kuori ja pilko sipulit, heitä ne pannulle mausteiden kanssa. Kääntele muutama minuutti, älä ruskista!
  • Lisää pannulle kuivat soijarouheet, anna paistua hetki ilman nestettä. Lisää sitten vettä pienissä erissä, koko ajan lastalla sekoitellen. Älä keitä, vaan paista! Näin soijasta ei tule koostumukseltaan puuroa.
  • Heitä joukkoon pavut ja tomaattimurskat, anna poreilla matalalla lämmöllä, kunnes pasta on valmista, eli n. 10-15min. Maistele kastiketta ja lisäile mausteita tarpeen mukaan. Jos ruokailijat ovat isompia, voi sekaan iskeä hyppysellisen suolaa.

Yksivuotiaalta ”Sili sin karmee” vei voimat kokonaan

Kolmevuotias on tällä hetkellä tosi valikoiva ruokailija ja olinkin varma, ettei hän tulisi edes maistamaan ruokaa. Ihmeiden aika ei kuitenkaan ole ohitse, sillä yksvee söi ison annoksen hujauksessa ja kolmevuotiaskin suostui pastan lisäksi maistamaan kastiketta. Hän tosin nimesi ruuan Sili sin karmeeksi, joka kertoi selkeästi hänen mielipiteensä ateriasta.

Itse tykkäsin tosi paljon, jopa ilman suolaa. Lisähauduttelu ei tosiaan tee kastikkeelle ollenkaan pahaa, päinvastoin, mutta ilmeisesti kelvollisen chilin saa aikaiseksi myös tuli perseen alla.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.