VALIKKO
6.11.2018 20:34

Nopea ja superhyvä vegepaska eli lämmin kikhernesalaatti & ohje!

Nyt kuulkaas on maailmankirjat sekaisin: olen ruksannut ruusukaalit pois ”maistamatta paskaa”- listaltani. Koitin nimittäin kaupassa miettiä, miten saisi mahdollisimman värikkään ruuan aikaiseksi. Halusin samalla myös jotain kevyttä, mutta täyttävää. Lidlissä olikin sopivasti rivissään tarjouksessa kotimaiset ruusukaalit, eriväriset porkkanat sekä paprikat. Proteiiniksi nappasin tutut ja turvalliset kikherneet. Nyt lähdettiin taas varsin kokeilevalla keittiöllä liikenteeseen ja lopputulos oli kerrankin ihan mahtava! Voin suositella myös teille, joilla kasvisruoka kokonaisuudessaan kuuluu sinne ”maistamatta paskaa”- osastolle. Tässä siis ohje  nopeaan ja herkulliseen kikhernesalaattiin!

LÄMMIN KIKHERNESALAATTI

TARVITSET:

2 tölkkiä kikherneitä
2 kpl paprikaa
3-4 porkkanaa
300g ruusukaaleja
ruukku lehtipersiljaa
sitruuna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
n. 1,5dl couscousia

 

  1. Huuhtele kikherneet ja valuta ne huolella. Levitä ne hetkeksi kuivahtamaan esimerkiksi talouspaperien tai keittiöpyyhkeen päälle. Pilko odotellessa muut vihannekset.
  2. Pyörittele kasvikset ja kikherneet oliiviöljyssä ja lisää suolaa.
  3. Levitä rehut ja kikherneet uunipellille ja paahda 225 asteessa n. 25-30min.
  4. Rehujen ollessa uunissa pilko persilja, raasta sitruunan kuori ja heitä kaikki sekaisin. Purista perään sitruunan mehu ja ripaus mustapippuria.
  5. Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. Omaani varten kiehautin vain veden ja annoin couscousin kypsyä kannellisessa kipossa.
  6. Ota vihannekset uunista, sekoita isossa kulhossa couscousin ja yrtti-sitruunaseoksen kanssa.

Kikhernesalaatti on helppoa ja nopeaa valmistella aamulla etukäteen

Ja voalaaa! Ruokaisa kikhernesalaatti on valmis nautittavaksi. Aikaa valmistukseen menee vaivaiset 30-40minuuttia, riippuen kuinka hidas pilkkoja olet. Tämän voi myös kiireisenä kotiäitinä esivalmistella aamulla ja iskeä vain juuri ennen ruoka-aikaa uuniin. Mausteita voi halutessaan laittaa enemmänkin, chili voisi nimittäin myös tuoda ruokaan kivaa potkua. Sopii ainesten puolesta koko perheelle, mutta ainakin meillä meni sekoitettuna suoraan kaksveen ”maistamatta paskaa”- listalle.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.