VALIKKO
15.2.2017 10:00

Nopeat bataatti puurorieskat + ohje

Minityypin kanssa tulee tehtyä paljon pikaleivontoja, jotta aamu-, väli- ja iltapaloilla olisi jotain täyttävää lisuketta mukana. Aina parempi on, jos esimerkiksi aamupalalta jääneen puuron saa jatkojalostettua välipalaksi.  Usein pyrin upottamaan myös ylijääneet kasvissoseet erilaisiin muffinseihin ja lettuihin. Nyt kuitenkin tuli vahingossa tehtyä iltapalalle rieskoja, joihin sai upotettua sekä puuron jämät ETTÄ  loput lounaan bataateista.  Puurorieskat valmistuvat nopeasti ja ohjetta voi muokata helposti jämätilanteen mukaan!

 

 

Bataatti puurorieskat

 

Ainekset:

n. 1,5dl puuroa (itse käytin kauraa, mutta varmasti mikä vain käy)

n. 1dl bataattisosetta (onnistunee myös perunalla tai porkkanalla!)

2rkl rypsiöljyä

2 kananmunaa

n. 2-3dl jauhoja (niin että koostumus on sopivan löysä)

n. 1dl (kaura)maitoa

Kätevästi vaan kaikki kulhossa sekaisin ja lusikalla leivinpaperille. Jauhoja tosiaan kannattaa laittaa vähitellen, jotta taikinan koostumuksesta tulee sopiva. Tarkoitus olisi saada sellasita löysähköä, lusikalla pellille nosteltavaa seosta. Itse käytin taikinaan kauramaitoa minihemmon takia, mutta tavallinen maito sopii yhtä hyvin. Suolaa voi lisätä ripauksen, mikäli leipäset tulevat aikuisille tai isommille lapsille syötäväksi. Meillä meni samat suolattomat kaupaksi niin aikuisille kuin Hemmolle.

Uuni saa olla kuuma, 225-250 astetta. Kurki välillä uuniin, mutta paistoajaksi riittänee 10-15min.

Rieskat upposivat minityypille paremmin kuin hyvin 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.