VALIKKO
10.12.2018 20:50

Parhaat lahjat pienten lasten äideille

Lahjoja on kiva saada, sitä en kiellä. En kuitenkaan jaksa innostua täysin turhan tavaran ostamisesta ihan vaan koska ne joulu-, synttäri- tai hääpäivälahjat pitää hankkia. Enemmän tuottaa ärsytystä hankkiutua eroon jälleen turhasta tuikkukiposta niin, ettei lahjan antaja huomaa myynti-ilmoitusta esimerkiksi facebookin kirppiksellä.

Tästä johtuen ja myös stressin vähentämiseksi ollaan miehen ja kavereiden kanssa sovittu, ettei mitään joululahjoja hankita vain ”tavan vuoksi”. Jos vastaan tulee esine, joka suorastaan huutaa nimeä (kuten lähes kaikki Tigerin tuotteet), saa sen toki ostaa. Mutta pääsääntöisesti mennään sillä ajatuksella, että pyritään muistamaan niitä läheisiä eritavoin pitkin vuotta.

Jos nyt kuitenkin lahjominen on lähellä sydäntä, on mulla ehdottaa muutamaa hyvää lahjavinkkiä, jotka palvelevat erityisesti pikkulasten vanhempia. Vielä tarkennettuna pienten lasten äitejä.

 

PARHAAT LAHJAT PIENTEN LASTEN ÄIDEILLE

Varmasti löytyy niitä perheitä, joissa molemmat vanhemmat osallistuvat täysin tasapuolisesti lasten hoitoon. Silti uskallan yleistää, että etenkin ihan pienten lasten kanssa on äiti se, joka lasten kanssa viettää isoimman osan ajasta. Tästä syystä ovat seuraavat vinkit suunnattu ensisijaisesti äideille, mutta toki ne pätevät aika pitkälle myös isien lahjomiseen.

  • VAPAA-AIK­AA. Lasten kanssa täytyy olla koko ajan läsnä, ainakin fyysisesti. Paras juttu olisikin edes muutama tunti omaa-aikaa, mieluusti pidempikin pätkä. Vaikka aamupäivä leikkipuistossa on jo iso palvelus. Ajan voi sitten käyttää nukkumiseen, liikuntaan tai Netflixiin oman fiiliksen mukaan.
  •  SIIVOUSAPUA. Tässä voi soveltaa monella tapaa:  Itse tyrkkäisin muksut mieluusti evakkoon pariksi tunniksi ja siivoaisin kämpän kunnolla rauhassa, ilman sitterin heijaamisia tai raivoavan taaperon välirauhoitteluja. Jos lahjan saaja välitä itse siivota, voit puolisona tai tosi lähituttuna tarjota konkreettisesti siivousjeesiä. Tai sitten ostat siivoojalle lahjakortin.
  • SUKLAA. Tällä harvoin mennään ainakaan pahasti metsään.
  • LAHJAKORTTI ÄÄNIKIRJAPALVELUUN. Kirjoja ei lasten kanssa ehdi lukea niin paljon, kuin itse haluaisi. Omalla kirjastokortilla on lainattu viimisen reilu 6kk aikana vaan lastenkirjoja. Äänikirjat on kuitenki siitä kivoja, että niitä pystyy kuuntelemaan vaikka vaunulenkillä tai samalla, kun leikittää vauvaa.
  • LAHJAKORTTI HIERONTAAN: Näytä mulle äiti/isä, jonka selkä ei kaipaisi hierontaa. Ja hei, tässä tulee kylkiäisenä omaa aikaa!
  • RUOKAA PAKKASEEN: Harva pistää pahakseen, jos pakkasessa on valmiina makaronilaatikkoa kiireisen päivän varalle

Hemmon ensimmäinen joulu, jolloin lahjat eivät vielä suuremmin kiinnostelleet

 

Mun lemppari ois ehkä oma-aika, vaikka kaikki kyllä kelpais. Mitä ite toivoisit?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.