VALIKKO
15.11.2017 12:34

Finnit, pierut ja avoimet vessanovet- parisuhteessa elävien ällöttävät tavat.

Tiedättehän, kun seurustelun alkuvaiheessa tuoreen poika- tai tyttöystävän kanssa pyritään aina näyttäytymään parhaimmillaan? ”Ai laitauduinko? No eeeei kun miä herään aina tukka suoristettuna  ja naama tip top kunnossa. Ai uus paita? Ei ku ihan vaa jotaa viskasin kaapista päälle.” Todellisuudessa ennen treffejä on käyty oma ja parhaan kaverin vaatekaappi läpi, testattu kaikki mahdolliset yhdistelmät ja muutama vielä useamman kerran.  Missä vaiheessa tietää suhteen olevan vakaammalla pohjalla? Yksinkertaista, ensimmäisestä pierusta.

Kyllä vain. Tämä on aika hyvä koetinkivi suhteelle. Joskus se on vahinko, joskus tahallinen. Joillain siihen menee vuosia, toisilla viikkoja. Joka tapauksessa ensimmäinen metaanipamaus jonka jompa kumpa laskee ilmoille, on aika pitkälti siirtymäriitti suhteen seuraavalle levelille. Parisuhde ei kuitenkaan voi jatkua silotellun steriilinä loputtomiin, vaan jossain vaiheessa ihmisten ällöttävyydet hivuttautuvat yksi kerrallaan osaksi suhdetta.

KIEHTOVAT FINNIT

Jos sinua ällötti jo tekstin alussa, niin ehkei kannata jatkaa tämän pidemmälle. Kuitenkin jos olet yhtään kuten minä, löydät loppuosasta monta ällöttävällä tavalla osuvaa ja kiehtovaa juttua. Ensimmäisenä näistä nostan tapetille finnit ja niiden puristelu. Samaan kastiin mahtuu myös mustapäät. Joitain nämä ihon mätäpaiseet ällöttävät yli kaiken, mutta näin pitkässä parisuhteessa elävänä kuuluvat ne jo arkeen.

Sinkkuna ollessa finnejä sai puristella vain itseltään, eivätkä näppylät olleet kovin haluttuja noin yleensäkään. Silti koen jollain tapaa outoa mielihyvää puristaessani oikein mehukkaan näppylän tyhjäksi. Paras on ehdottomasti kylppärin peiliin purskahtanut yksilö korvan rustolta. Mahtavaa eikö? Silti itseltä puristettuna ei näpyistä saa koko potentiaalia irti, monesti syynä on hitonmoinen kipu aremmilla ihoalueilla.  Tässä kohtaa arkistunut parisuhde ja mies tulee kuvioon.

Pitkässä parisuhteessa ei aina olla koreimmillaan

 

Akneiho tuskin on kenenkään mielestä houkutteleva näky, mutta satunnaiset finnit ja mustapäät esimerkiksi selässä tai rintakehässä suorataan huutavat puristamaan. Esitänkin miehelle asian niin, että minähän teen hänelle palveluksen puhdistaessani hänen ihohuokosiaan kuonasta. Hyljätkää siis stressipallot ja muut meditaatiohässäkät, todellisen zen tilan löytää ihomatoja metsästämällä!

Oli suhdetta takana vuosi tai vuosikymmen, on kakalla saatava käydä rauhassa

ONKO PARISUHTEESSA MIKÄÄN YKSITYISTÄ?

Kyllä minusta parisuhteessa on silti olemassa ihan niitä yksityisiäkin asioita. Yksi näistä on ehdottomasti vessarauha. Oli suhdetta takana vuosi tai vuosikymmen, on kakalla saatava käydä rauhassa. Sama pätee yleisesti kaikkeen vessailuun, mutta lapsentulon myötä olen joutunut joustamaan vessarauhasta joissain määrin. Esimerkiksi niin, ettei päivisin mitään vessarauhaa ole. Pissille mennessä saa seurakseen yhden kikattavan taaperon ja yleensä vielä pari karvaista näätää. Omalla kohdalla yksityisten asioiden raja muuttui varsin häilyväksi raskauden ja synnytyksen myötä. Jos on reilu kuusi tuntia ollut eri ihmisten sörkittävänä ja töllöteltävänä, ei yhden vessareissun entourage enää paljon hetkauta.

Yleisesti röyhtäilyt, piereskelyt ja muut elämisestä lähtevät äänet nyt vain ovat osa arkea, eikä niihin juurikaan kiinnitä enää huomiota. Tottakai jonkunasteista huomaavaisuutta toista kohtaan pitää harrastaa, esimerkiksi tuskin kukaan haluaa ruokaillessa näitä kuunnella. Ja vaikka kuinka siellä tuhahdeltaisiin, ettei meillä ainakaan tollaista ole, niin ihan KAIKKI tekee ällöttäviä juttuja joskus. Varmasti osa pitää tiukasti kiinni tiettyjen asioiden yksityisyydestä, mutta uskoisin monien pitkässä parisuhteessa elävien tunnistavan itsestään näitä piirteitä.

PARISUHTEESSA EI SAA SIKAILLA

Osa varmasti luokittelee aiemmin mainitut finnit, pierut ja röyhtäilyt sikailuksi. On kuitenkin vissi ero pieraista satunnaisesti, kuin täyttää asunto metaanilla lentäväksi ilmalaivaksi. Parisuhteessa pitää kuitenkin muistaa hyvät käytöstavat, vaikkakin ne ovat löysemmät kuin monissa muissa sosiaalisissa tilanteissa. Ei ole siis okei mennä heittämään kuolemankatkuista leijaa toisen naamalle tai tulla samaan aikaan kylppäriin isommalle visiitille, kun olen itse suihkussa. Suihkusta puheenollen, pissalla kuuluu käydä ennen suihkua, ei suihkussa. Ihan vaan tiedoksi.

Nenän, varpaiden ja haarusten kaivelu, napanöyhdän ihmettely ja muut kyseenalaiset harrastukset on parempi pitää minimissään. En sano, että pitää lopettaa kokonaan, sillä kaikki tekevät näitä, kukaan ei sitä vain myönnä. Ja jos nyt sattuu sormi käymään nenässä, muistathan kipittää suorinta tietä käsipesulle. Varpaankynnet voi leikata kylppärissä JA korjata tuotokset roskiin. Pöntön mahdolliset jarrutusjäljet voi siistiä vessaharjalla pois ja suihkauttaa ilmoille ilmanraikastinta tai sytyttää tulitikun. Saat olla oma itsesi, mutta huomioi siinä sivussa myös muut.

Hyvänä esimerkkinä, miten kumppania ei saa kohdella on lähipiiristä miehen vaimolleen tekemä ”kiva källi”. Tai itse asiassa näitä samantyylisiä tapahtuu heidän taloudessaan ilmeisen usein, enkä edelleenkään tajua, miten kyseinen henkilö ei tajua tämän olevan ihan sika ällöttävää. Hän (miespuoleinen siis) saattaa yhteisen suihkun aikana päästää ilmoille järkyttävän hajuisen leijan, jolloin voitte kuvitella, miltä pienessä ja kosteassa suihkutilassa haisee. Toinen variaatio samasta ”hulvattomasta jekusta” on sängyssä, jolloin herra avaa kaasuhanat ja vetää peiton molempien päänyli tiukasti. EI. NÄIN.

OMAN ELÄMÄNSÄ GORILLAEMO

Jo Avara luonto sen meille opetti: gorillanaaraatkin osoittavat kiintymystään nyppimällä kirppuja lajitoveriensa turkista. Ehkäpä finnit ovatkin ihmisnaaraiden kirppuja ja vain tapa osoittaa kiintymyssuhdetta? Tuskin kukaan meistä hyökkää kiinni keheenkään vieraampaan heti näppylän nähdessään? Ainakin toivon näin. Aina kannattaa jutella kumppanin kanssa, mikäli tuntuu, että toisen käytös ylittää rajat. Toisaalta kyllähän nyt aina voi vähän näppyjä ohimennessä puristella, vaikka olisi kielletty. Koska miähä vaan välitän ja teen miehelle palveluksen.

Toisen nenä-, korva- tai kulmakarvat saattavat huutaa nyppimään, mutta, parisuhteessa on hyvä kysyä tähänkin lupa

Harva jaksaa pitkässä parisuhteessa laittautua kukonlaulun aikaan limonaativaatteisiin ja täyteen meikkiin. Helposti illat vietetään  rennosti pieruverkkareissa ja villasukissa sohvalla. Välillä on silti kiva laittautua vähän paremmin ja lähteä vaikka yhdessä leffaan tai syömään. Arkisuus on hyvä juttu, se on turvallisuutta. Silti kaikki kaipaavat joskus jotain extraa. Laittautumalla uloslähtiessä voi helposti jo osoittaa, että arvostaa toista ja haluaa näyttää hänen seurassaan hyvältä. Muistetaanhan arjessa myös hyvä henkilökohtainen hygienia, eli säännölliset suihkut ja deodorantin käyttö.

Mitä ällöttäviä tapoja sulta/teiltä löytyy? Tuliko yhtään rastia ruutuun yllämainituista? Kerro kommenteissa tai klikkaile yläkulman sydäntä, jos et halua ällöttävyyksiä kaikille kertoa 😀

Hyvää loppuviikkoa sulle! Käythän myös nappaamassa  instagramissa seurantaan lennni89 🙂 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.