VALIKKO
25.10.2018 14:28

Pehmeän tulinen kurpitsalinssikeitto syksyyn

Tällä hetkellä kauppojen tuorehyllyt notkuvat syksyn herkkuja, joista omaan koriini eksyi varsin edullista myskikurpitsaa. Pelkkä kurpitsakeitto ei herkullisuudestaan huolimatta ole kovin ruokaisa, joten tällä kertaa lisäsin joukkoon purkillisen punaisia linssejä. Kurpitsalinssikeitto syntyy nopeasti keittämällä, mutta itse käytin ainekset ensin uunissa hakemassa vähän paahteista makua ja annoksen kruunasi itsepaistetut krutongit.

Kurpitsalinssikeitto on kylmän syyspäivän pelastus

KURPITSALINSSIKEITTO (M, G)

Tarvitset:

1 isohko myskikurpitsa (itsellä oli 1,5kg)
1 iso sipuli
Valkosipulia maun mukaan (itse laitoin 3 kynttä)
1/2 pakettia paprika Koskenlaskijaa
1prk GoGreen punaisia linssejä
Mausteita (suola, pippuri, chili…)

Tee näin: 

  1. Puolita kurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Voit halutessasi ottaa siemenet talteen ja paahtaa ne keiton kaveriksi.
  2. Lohko kurpitsa ja asettele uunipellille kuori alaspäin, sivele päälle öljyä. Lohko sipulit ja heitä samalle pannulle. Laita 200 asteiseen uuniin n. 20-30min, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
  3. Kaavi kurpitsat irti kuoristaan ja soseuta sipulien kanssa joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä tarpeen mukaan.
  4. Heitä sekaan käyttövalmiit linssit ja jatka soseuttamista.
  5. Lisää joukkoon Koskenlaskija ja mausteet. Itse käytin omia tuoreita chilejä, mutta kaupan chilijauhe toimii myös.
  6. Keittele hetki hellalla halutessasi ja anna maustua. Voit samalla paahtaa pannulla tai uunissa kurpitsansiemeniä tai leivästä krutonkeja.

Keitosta tulee linssien ansiosta ruokaisampi ja krutongit/siemenet tuovat kivaa purutuntumaa tasaisen sosekeiton lisäksi.

Keitto onnistuu maidottomana, kun käytät juuston tilalla esimerkiksi maustettua kaurakermaa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.