VALIKKO
13.12.2016 12:06

Super helppo ja hyvä piirakkaohje!

Miä  tykkäisin syyä useammin erilaisia suolaisia piirakoita. Vuosien varrella on tullut testattua yhtä jos toista ohjetta pohjaan, mutta valitettavan usein lopputuloksena on ollut kivikova betonilevy tai vastaisesti liian helposti mureneva sotku. Tein jokin aika sitten tällä ohjeella erittäinkin onnistuneen ruokaisan piirakan, mutta kaipailin silti toimivaa peruspohjaa, jolla saisi tehtyä aina onnistuvan leipomuksen.

Ihan vahingossa päädyin Marttojen keskustelupalstalle, josta bongasin aivan järjettömän simppelin ohjeen. Olen sen kanssa tehnyt jo 4 piirakkaa ja joka kerta lopputulos on ollut erittäin hyvä. Pohjasta tulee hyvin kasassa pysyvä, mutta silti kuohkea. Plussaa tulee myös nopeudesta, sillä tässä ainekset vain heitetään kuppiin, nopea sekoitus ja levitys piirakkavuokaan.

piirakka

Marttojen (suolainen) piirakkapohja: 

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraryynejä
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä

Itse laitoin täytteeksi hyvin pitkälti mitä kaapista sattui löytymään, kuvan piirakan kerralla taisi olla kirsikkatomaatteja, suippopaprikaa, smoked chili fetaa, kuullotettua sipulia & tähteiksi jäänyttä kanafilettä.  Lisäksi kermasoosiin laitoin hippusen suolaa, chiliä, kananmunan ja mozzarellaraastetta.  Kaikki pohjan päälle ja 200 asteessa n. 30min.

Suolaisissa piirakoissa on kyllä tosi näppärää se, että täytteeksi käy melkein mikä tahansa mitä kaapista sattuu löytymään. Meillä näihin ostetaan välillä tarkoituksella tietyt täytteet, mutta usein heittelen sekaan ruuanjämiä, pakastevihanneksia tms.

 

Kommentit

  • Kati

    Kiitos helposta pohjasta <3…päälle pistelin kyllä ihan kaikkea mitä kaapista löytyi. Jauhelihaa,paprikaa,sipulia,v.sipulia.fetamaustetta,ruohosipuli tuorejuustoa,ananasta,juustonjämät raastettuna+munan. Kaikki pannulla vaan sekasin ja päälle…Mies oli onnensa kukkuloilla. Tein pellillisen,eli pohjan tuplana!

     0
    • Jenni

      Vitsi kuulostaapa hyvältä :p ja hyvä isea toi ohjeen tuplaaminen pellille! 🙂

       1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.